autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

Поповнення рахунку організації через термінал - чому ні?

Yea | don't play for respect **
20 ноября 2012 в 09:52
Вчора сиділа 30 хвилин в черзі в касі банку - треба було внести кошти на поточний рахунок. І замислилася, а чому б не зробити поповнення рахунків організацій та фізосіб-СПД через термінали, як це можливо для рахунків фізосіб? Що цьому заважає? Легітимність прав того, хто вносить кошти? Правильність формулювання цільового призначення коштів? Так це проблеми самої організації, нехай за касову дисципліну відповідає касир, як він це фактично і робить.
Чи це важко організувати технічно?
Банківські працівники, що скажете?
Carder | новичок *****
Re: Поповнення рахунку організації через термінал - чому ні?
[Re: Yea] 20 ноября 2012 в 10:29
http://www.astrabank.ua/ua/business/PPCollct-card.html
[Re: Carder] 20 ноября 2012 в 10:31
Молодці!
WalkmandT | СуперСтар **
[Re: Yea] 20 ноября 2012 в 10:44
Yea 20.11.2012 09:52 пишет:

Вчора сиділа 30 хвилин в черзі в касі банку - треба було внести кошти на поточний рахунок. І замислилася, а чому б не зробити поповнення рахунків організацій та фізосіб-СПД через термінали, як це можливо для рахунків фізосіб? Що цьому заважає? Легітимність прав того, хто вносить кошти? Правильність формулювання цільового призначення коштів? Так це проблеми самої організації, нехай за касову дисципліну відповідає касир, як він це фактично і робить.
Чи це важко організувати технічно?
Банківські працівники, що скажете?

По порядку:
Во-первых, текущие счета физ.лиц имеют совершенно другой режим работы, нежели счета спд или юр.лиц - координальное и основное отличие - это не возможность вести предпринимательскую деятельность через первые. Т.е. пополнить счет физлица Вы можете ТОЛЬКО с ОДНОЙ формулировкой и всё - альтернативы нет. С последними же вариаций на тему есть масса.

Во-вторых: (тут я сразу постараюсь ответить на несколько вопросов), таки корректность заполнения информации при платеже на юр лицо, крайне важна. И тут Вы совершенно правы, в случае не корректных назначений платежа у предприятия будут проблемы, а им как Вы понимаете, это совершенно не нужно.

Ибо "пересiчний" в большинстве своем никогда не читал инструкцию НБУ №22 о безналичных переводах и о правилах заполнения платежных документов.

А теперь, для примера, давайте представим, что некто Вася, пришел к терминалу и сделал оплату за, ну например, бумагу. А все еще усугубляется тем, что например, плательщиком должен быть не Вася, а Петя, или того хуже ООО "Рога и Копыта". И по факту имеем, поступление н счет компании-продавца, например, 100 грн., от Васи за бумагу (об отсутствии таких "мелочей", как номер и дата документа согласно которого происходит платеж, наличие или отсутствие НДС в сумме платежа, я уже молчу). Бухгалтерия по факту получения такого платежа впадает в ступор ибо контрагента "ВАСЯ" у них нет, выписанных счетов на 100 грн. у них больше сотни. Что делают они - отправляют деньги обратно. Но тут приходит к ним Петя и говорит отдайте бумагу, я все оплатил... Ну и в добавок ко всему, Петя потом будет еще хз сколько времени получать деньги обратно от конторы которая обслуживает данный терминал... И таких ситуаций в день будет ну оооооочень много. Внимание вопрос: нужны ли все эти проблемы Пете, Компании-продавцу и Компании контролирующие терминалы?

ЗЫ: Не хотите стоять в очереди: практически любой банк предлагает он-лайн банкинг. Из любой точки где есть интернет зашли и сделали платеж. 5 минут и все готово. Ни очередей, ни налички, ни траты времени.
[Re: WalkmandT] 20 ноября 2012 в 11:06
Я мала на увазі як раз те, що написав камрад вище - інкасація готівки з каси самими працівниками, тому питання "Васі" відпадає (довірена особа вже мабуть буде знати, як назвати ці кошти).
Я так розумію, можна або зробити досить широкий вибір опцій поповнення, або, що простіше, можливість вказувати текст в ручному режимі, а вже працівники банку хай визначають код згідно інструкції, якщо інструкція предбачає якось кодувати кошти, що вносяться.
WalkmandT | СуперСтар **
[Re: Yea] 20 ноября 2012 в 11:25
Yea 20.11.2012 11:06 пишет:

Я мала на увазі як раз те, що написав камрад вище - інкасація готівки з каси самими працівниками, тому питання "Васі" відпадає (довірена особа вже мабуть буде знати, як назвати ці кошти).
Я так розумію, можна або зробити досить широкий вибір опцій поповнення, або, що простіше, можливість вказувати текст в ручному режимі, а вже працівники банку хай визначають код згідно інструкції, якщо інструкція предбачає якось кодувати кошти, що вносяться.

Такое решение, конечно разумно, только вот давайте представим, что Вы на инкассацию принесли 10-15 тыс грн., которые состоят из купюр по 1,2,5,10,20,50 грн. Вы себе представляете объем? А если там еще есть мелочь? А если таких желающих как Вы будет в среднем 10-15 в день?
[Re: WalkmandT] 20 ноября 2012 в 11:51
WalkmandT 20.11.2012 11:25 пишет:

Такое решение, конечно разумно, только вот давайте представим, что Вы на инкассацию принесли 10-15 тыс грн., которые состоят из купюр по 1,2,5,10,20,50 грн. Вы себе представляете объем? А если там еще есть мелочь? А если таких желающих как Вы будет в среднем 10-15 в день?

От якраз для таких випадків хай лишається каса. А то я вчора на те, щоб 6 купюр по 200 грн. і 1 купюру по 10 грн. покласти на рахунок, півгодини витратила.
Взагалі касове обслуговування цікаво поставлено в різних банках. Не можу пригадати жодного, щоб без проблем і без черг було. Той, в якому я зараз, ще не найгірший. Раніше в ньому було 3 віконечка каси (1 - для юросіб, 2 - для всіх). Тепер окреме для юросіб закрили, і я з чеком або внесенням готівки (операції на 1 хвилину) чекаю, наприклад, поки клієнт переді мною проплатить 10-20 квитанцій або платіжок (їх вручну для нього набирає касир).
Змінено Yea (11:52 20/11/2012)
lesorub | Супер писатель! ***
[Re: Yea] 20 ноября 2012 в 12:08
Yea 20.11.2012 11:06 пишет:

а вже працівники банку хай визначають код згідно інструкції, якщо інструкція предбачає якось кодувати кошти, що вносяться.

То есть нужен отдельный сотрудник банка, который будет заниматься назначением кода (считай обслуживанием денег предприятия)? Тогда проще снова открыть спец кассу для юрлиц.
[Re: lesorub] 20 ноября 2012 в 12:36
Ну в Астра-банку це ж якось реалізовано.
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

Додаткова інформація
Модератор:

Рубан, moderator 

0 користувачів і 52 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1752