В ответ на: А я думаю, что ничего тебе не мешает в каждом отлдельном договоре добавлять или менять назвние оказываемой тобой услуги.
если речь идет лишь о том, чтобы записать в виде размытой формулировки свою работу по контракту, то да. с этим проблем не возникнет...
В ответ на: Украинский язык слава Богу богат синонимами.
А договоры иногда и на русском будут заключаться. И, если все хорошо пойдет, то возможно и с зарубежными партнерами (СНГ). Тут уже главное, чтобы партнеры не испугались увеличения бумажной работы, не в ущерб общему рабочему делу.
В ответ на: В чем проблема? Я пока не вижу.
Проблема, скорее в том, что я пытаюсь увидеть сложившуюся ситуацию с законами со всех сторон. У меня уже глаз замылился, а вот мнение со стороны понимающих людей бывает полезно. В частности, я благодарен за ответы на мои, пусть немного странные, вопросы
В ответ на: Ат рзъяснения налоговой, так во-первых, смотря в каком видже они будут, а во-вторых, их всегда оспорить можно. В третьих, ну написано в ЗУ в единственном числе, значит надо в ЗУ изменения вносить.
Так вроде ж разъяснения уже вышли... Пытаюсь понять, как их теперь применять
ЗУ № 2181 Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами 4.4. Конфлікт інтересів та податкові роз'яснення
г) податкове роз'яснення є оприлюдненням офіційного розуміння окремих положень податкового законодавства контролюючими органами у межах їх компетенції, яке використовується при обгрунтуванні їх рішень під час проведення апеляційних процедур. Податковими роз'ясненнями вважаються будь-які відповіді контролюючого органу на запити зацікавлених осіб з питань оподаткування. Податкове роз'яснення, надане контролюючим органом вищого рівня, має пріоритет над податковими роз'ясненнями підпорядкованих йому контролюючих органів. Податкове роз'яснення центрального податкового органу має пріоритет над податковими роз'ясненнями, виданими іншими контролюючими органами. Податкове роз'яснення не має сили нормативно-правового акта;
д) не може бути притягнутим до відповідальності платник податків, який діяв відповідно до наданого йому податкового роз'яснення (за відсутності податкових роз'яснень з цього питання, що мають пріоритет) або узагальнюючого податкового роз'яснення, тільки на підставі того, що у подальшому таке податкове роз'яснення чи узагальнююче податкове роз'яснення було змінено або скасовано, чи надано нове податкове роз'яснення такому платнику податків або узагальнююче податкове роз'яснення, що суперечить попередньому, яке не було скасовано (відкликано). При цьому при оцінці доказів судом, наданих органом стягнення, податкові роз'яснення не мають пріоритету над іншими доказами або іншими експертними оцінками;
є) центральний (керівний) орган контролюючого органу зобов'язаний видавати та оприлюднювати письмові роз'яснення норм законодавства, які стосуються усіх аспектів оподаткування окремим податком, збором (обов'язковим платежем) у спосіб, доступний для ознайомлення з ними більшості їх платників. При введенні нового податку, збору (обов'язкового платежу) або прийнятті змін до порядку справляння існуючих центральний (керівний) орган контролюючого органу зобов'язаний роз'яснити їх платникам особливості такого справляння, використовуючи засоби масової інформації або інші доступні для таких платників способи доступу до зазначеної інформації, включаючи візити працівників контролюючих органів (не пов'язані із здійсненням податкових перевірок) до платників податків і зборів (обов'язкових платежів) з метою роз'яснення положень нового порядку.
В ответ на: А я думаю, что ничего тебе не мешает в каждом отлдельном договоре добавлять или менять назвние оказываемой тобой услуги
А если сделать контракт с 5 до 27 января, а сумму проставить за весь год? Там же в январе актом и закрыть... А то, что клиент платит равными частями сумму контракта 12 месяцев - это его дело, ну не хватает у него денег расчитаться за раз... Так пойдет?
Наверно, если ты запишешь, что СПД обязуется предоставить услуги в теч 20 дней с момента заключения договора, а ты обязуешься оплатиь в соответствии с графиком, вроде как нормально выглядит. только чверез 20 дней актом а закрой.
Спасибо за подробную отсылку к законному оригиналу!
Но что-то я запутался окончательно. это я относительно разяснений в виде телеграмм. Можно ли утверждать, что опубликованная Телеграмма Государственной налоговой администрации Украины от 19.04.2005 г. № 7548/7/17-3218 не является официальным письменным разъяснением от ГНАУ?