autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумРадіо

Радиолюбительское обсуждение разных тем! ver9 (25/25)

Isopropil | подмастерье
Re: Радиолюбительское курилко-флудилко! ver9
[Re: UA009] 11 марта 2013 в 23:30
А 409 - это что? Я ж говорю - начинающий я! Совсем! Т.е. ПРАКТИЧЕСКИ юзал только вольтметр/амперметр, LAN-тестер и паяльник (для разных целей, ну да, классе в 6 самостоятельно пытался что-то травить/паять, иногда получалось, но чаще - нет). В эфире до недавнего не работал вообще, об антеннах, их характеристиках и т.д. имею лишь теоретические представления. А я - практик, мне на реальном железе надо тренироваться и разбираться, да и хочется - как-никак мечта детства, о которой как-то вспомнилось, и захотелось таки осуществить Так что за любую помощь желающему влиться в дружные ряды - буду очень благодарен
Smolovyk | энтузиаст ***
[Re: Madagascar] 11 марта 2013 в 23:31
Ну если бы это мой эхолинк был, я бы подвинулся.
Хотя говорю опять таки, это спорный вопрос. Тут просто нужно нормально по дружески обсудить с тем кто установил это дело. :-)
И опять таки, поменять частоту, и окажется что на этой частоте я с друзьями общаюсь (в том числе лицензированными) у нас тут клуб любителей пива уже давно.
Можно было бы конечно эхолинк вынести за пределы LPD, но ИМХО на LPD это полезней с точки зрения популяризации радиолюбительства.
LPD в таком большом городе почти мертв, скоро уже вирамайнеры и его оккупируют как PMR.
И то что есть люди которые стараются оживить его, это очень хорошо.
nitram | энтузиаст *****
Re: Список частот (добавляем)
[Re: Garrik] 11 марта 2013 в 23:33
Garrik 11.03.2013 21:50 пишет:

Вы когда то в этой жизни проходили процедуру получения разрешения на продажу или на использование радио аппаратуры на территории Украины???
так как Вы пишете "ДОЗВІЛ НА ВИКОРИСТАННЯ всіма громадянами України і не тільки, БЕЗ ПОЗИВНИХ, БЕЗ ЛІЦЕНЗІЙ але з чітко вказаними обмеженнями потужності, частоти і т.д." разрешение это бумага на которой стоит печать еще и мокрая к тому же, так Вот для того что б что то продать (использовать)нужно получить разрешение на продажу (использование) любого РУ не играет роли сигналка, РС, пульт от ворот и т.д., а это в Украине делает только одно учереждение УЧН с подачи комитета транспорта и связи. И если Вы получили разрешение использовать РС в коммерчиских целях т.е. продавать (использовать) то о не какой мощности там и словом не сказано 5 Вт или 0.01 Вт просто не найдете, а измерить это может только лаборатория УЧН, даже передвижная.

Чесно, ми розмовляємо про різне, чи на різних мовах, я не знаю
Про які дозволи ви говорите?

Сперечатися не буду. Але процитую. НЕ ПОЛІНУЙТЕСЯ І ПРОЧИТАЙТЕ ХОЧА Б ЦЮ ЦИТАТУ припіднесену на блюдечку.
В ответ на:

Рішення №1174 від 23.10.2008
Про визначення можливості застосування деяких радіоелектронних засобів на території України
...
Відповідно до статті 26 Закону України
бла-бла-бла
з метою скорочення термінів допуску на ринок України деяких радіоелектронних засобів (далі – РЕЗ) масового виробництва, які включені до Переліку радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, для експлуатації яких не потрібні дозволи на експлуатацію,
бла-бла-бла
Національна комісія з питань регулювання зв’язку України ВИРІШИЛА:

1. Визначити можливість застосування в Україні наступних типів РЕЗ без установлення додаткових вимог до конкретної моделі РЕЗ з ознаками, наведеними в додатках:
бла-бла-бла
6) Персональних радіостанцій CB-діапазону, LPD433, PMR446, згідно з додатком 6;

Так ось, знаючи про це рішення, я, абсолютно спокійно, йду (вже пішов давно), і купую (і купив давно), і користуюся БЕЗ ВСЯКИХ ЛІЦЕНЗІЙ і ДОЗВОЛІВ, НА АБСОЛЮТНО ЗАКОННИХ ПІДСТАВАХ (див. Рішення), радіостанцією СіБі і PMR (вони продаються на кожному кроці, і ніякий КОЗЕЛ на світі (і УкрЧастотНагляд теж) мене не заставить виробляти жодного дозволу на їх використання, ввезення, і вивезення закордон. І я можу спілкуватися в своїх особистих цілях (не комерційних) цими раціями коли захочу і скільки захочу, не порушуючи при цьому закону України (державна таємниця, бла-бла-бла, міжрелігійні війни, політика тощо).
І раціями стандарту LPD, я теж можу користуватися так само законно - АЛЕ лише з вихідною потужністю до 10 міліват.

І ЖОДНИХ ДОЗВОЛІВ, РЄСТРАЦІЙ І ЛІЦЕНЗІЙ (комерційнх і радіоаматорських в тому числі) МЕНІ НЕ ПОТРІБНО ДЛЯ ЦЬОГО! І ЖОДНОГО РЕГЛАМЕНТУ БАЧИТИ В ОЧІ НЕ ПОТРІБНО, і навть знати про його існування!

Якщо комусь це ще не зрозуміло, то...
Мої співчуття.

АЛЕ, далі починається вже цікавіше. Діапазон CB виділений для народу як звалище радіохвиль тощо, і ні зчиїми інтересами не перетинається.
PMR теж - створений виключно для вільного народу - і жодень розумник туди пхатися не буде - всі рівні.

А ось стандарт LPD...
...ложивлежить як раз на радіоаматорах.
І, звичайно, якщо користувач працює на 10 міліват, то кожен радіоаматор тут безсилий щось зробити. Ні, ну звичайно, можна з грізним голосом вказати йому своє місце: "Ви займаєте частоту радіоаматорів, які бла-бла-бла тощо, звільніть частоту!!!".
Але так як користувач працює на 10 міліват, і ложив... (в прямому сенсі) на те що йому говорять заслужені аматори з першими категоріями - то задавити його 5-тьма ватами не складе жодних труднощів. Так що можна сміло стверджувати, займає там хтось частоту чи ні - 10 міліват не вплине на жодні радіопереговори на первинній основі.

Хоча до речі на відміну від LPD стандарту в якого чітко прописана сітка частот, аматори можуть зміщуватися на 12.5 кгц в будь-яку сторону і не слухати тої єресі яку несуть всякі там охорони і будівельники. І це як раз в можливостях аматорів, так як їхня апаратура дозволяє це робити, причому законно. Бо тру-ЛПДешник не може зробити цього законно.

Ось на цьому і всі холівари і будуються.

А у вас тут ідея фікс підсадити ВСІХ на ліцензії. Ну це ж не реально. Радіо - це ж хобі обмеженого кола людей. І коли залучати їх всіх добровільно-примусово, бесіди проводити всякі...

Ті кого це не цікавить - пошлють вас подалі, розвернуться і підуть. І так воно і є насправді.
І тут не справа в тому що лінь, тощо. Просто: "Не хочу і все!". Це позиція багатьох людей.
Вони не пояснюють чому.

А так, є два реальних ВІЛЬНИХ діапазони це СіБі, і ПМР. Чому не осідати на них?
Ще раз повторюся - ЛПД в чистому вигляді - фуфло!

Наявність будівельників - не аргумент!
КСВ антен - не аргумент!
Довжина антени (сібі) - не аргумент!
І взагалі, твердження що СіБі не підходить для автомобілів будь-якого типу - НЕ АРГУМЕНТ!
Тобто в цілому світі (я вже так скромно глобально) всіх влаштовує, в тій же ж Польщі. А в нас декілька аматорів (ну 10, ну нехай 20) вирішили собі що Сібі вмерло.

Ніхарашо.

Я за УКВ. Але Сібі хоронити - не аргумент!

ІМХО?
Madagascar | Достоевский *
[Re: nitram] 11 марта 2013 в 23:46
nitram 11.03.2013 23:33 пишет:

ІМХО?

прочитав взахльоб, та трошки дажэ поняв.
Madagascar | Достоевский *
[Re: Voha] 11 марта 2013 в 23:51
Voha 11.03.2013 23:25 пишет:

Шо Вы паритесь, коллега!

так я ж хочу по-людски ,
а надо как всегда через лошение, мокание, а потом может быть че-то и выйдет
вот вроди следующая фаза уже назревает
nitram | энтузиаст *****
[Re: Madagascar] 11 марта 2013 в 23:52
Madagascar 11.03.2013 23:46 пишет:

nitram 11.03.2013 23:33 пишет:

ІМХО?

прочитав взахльоб, та трошки дажэ поняв.

та бо ніхто нічого не читає! Треба читати книжки!
nitram | энтузиаст *****
[Re: Madagascar] 11 марта 2013 в 23:58
Madagascar 11.03.2013 23:51 пишет:

Voha 11.03.2013 23:25 пишет:

Шо Вы паритесь, коллега!

так я ж хочу по-людски ,
а надо как всегда через лошение, мокание, а потом может быть че-то и выйдет
вот вроди следующая фаза уже назревает

Та ні, тут просто аматори тягнуть в свій бік, а автолюбителі (4х4 включно) - в свій.

Аматори хочуть всіх в стойло ліцензії загнати. Порядок там, красота, бла-бла-бла.
А не аматори розвісили вуха і втикають.
Але деякі аматори (я кагбе про себе намікаю, теж) - більше хочуть залучити трудового люду без ліцензій. Ну і там таке починається...

В черговий раз переходжу в режим
Adolph Al Husseyn | Супер писатель! ***
[Re: Voha] 12 марта 2013 в 00:15
Да уж, народ харош флудить!
Значит по порядку.
Первое кто нибудь из Пик ап клуба проинформировал все сообщество или в частности UR3CNO это том, что на 434.400 работает клуб? Без наездов, есть телефон личка и мне могли сказать, скажем банально для координации. То есть поясняю: в списке есть запись и туда не стоит ставить эхо линк, обучение телеграфу, эхо репитер. Лично меня никто не проинформировал. Богдан месяц назад задавал мне вопрос о свободных и более менее чистых частотах и я ему назвал часть частот в начале 434го мГц. Выбор был за ним и никто ему не диктовал. Он и знать не мог об этом. Поставьте себя на его место.
Второе Андрею andrew85: Вам уже написал ответ Василий Иванович на Ваш вопрос о том кто тут наблюдатель от организации. Вы поставили в игнор. С Вашей стороны это выглядит не очень правильно, так человек отписал корректно. Вы хотите чтобы я тоже Вам написал что являюсь "инспектором" и имею право замерять уровни энергетики?
Всем кто будет и далее сеять рознь в рядах форумчан, они же радиолюбители будем паять по пунктам 4.3 а, б, ж.
Третье для Гарика: Гарик обращаюсь к тебе на ты, так как не одну сотню км намотали и ели из одного котла. Линию свою гни, но так чтобы она была прямая и не подталкивала людей на ошибочный путь. Если говоришь "А", то рассказывай по самое "Я". Это я к тому, что бы люди понимали на каких основаниях работают и с какими правилами. Не хорошо говорить что можно работать на этих частотах и не договаривать о уровне энергетики. Я тебя долго поддерживал, но карты легли по иному, но все же палки в колеса тебе или кому либо еще не ставил и не собираюсь, так что и тебя попрошу придерживаться джентльменского соглашения.
Autoua.netФорумРадіо

Радиолюбительское обсуждение разных тем! ver9 (25/25)

Додаткова інформація
Модератор:

plexmen, moderator 

0 користувачів і 21 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 56449