Поставил газ на машину, есть все документы, но регистрировать в ГАИ пока не могу, так-как кроме регистрации им хочется и новые номера продать , а это в комплексе гдето около 80у.е, да и ноиера у меня 2х годовалые.Кто-то сталкивался с подобным или знает сколько стоит встреча с дядей-инспектором!?
Зачем новые номера ТЕ что стоят у тебя на машине твоя частная собственность - ты их купил, их можно даже переставить на новый автомобиль (после продажи старого) А тут народ уже писал, что регистрация стоит около 260 грн. (на ВАЗ 21093) Я вот тоже может скоро решусь свре ГБО зарегестрировать
слышал, что есть какоето постановление о изымании номеров и замене на новые, и ещё, что нужно в течении 10 дней пройти эту регистрацию после установки, правда или нет не знаю, читал здесь на других страницах
у меня друг вписывал еще одного члена семьи в техпаспорт- сверку агрегатов пройти пришлось, техпаспорт переделали, номера оставили старые (об их замене вообще речь не велась).
А зачем его , ГБО, срочно регистрировать? Катаешься себе с актом установки ГБО, до тех пор пока не надо будет чего нибудь делать с машиной ( переоформление).
В принципе я так тоже думаю, и так как через пару лет думаю сменить машину, то есть ли смысл в регистрации?!!! Просто хотелось бы знать , на что расчитывать при встречи с доблесным ГАИ шником,- имея документы на руках?! На одно лишь предупреждение?!
В ответ на: Поставил газ на машину, есть все документы, но регистрировать в ГАИ пока не могу, так-как кроме регистрации им хочется и новые номера продать , а это в комплексе гдето около 80у.е, да и ноиера у меня 2х годовалые.Кто-то сталкивался с подобным или знает сколько стоит встреча с дядей-инспектором!?
В середині квітня якраз зайнявся реєстрацією ГБО. До цього з ГБО відмотав 10 тис. км. Приїхав в суботу десь о 10-30 до МРЕВ-5. Черга виявилась занадто великою, проте, отримав нове посвідчення вже о 14-10. Всю процедуру огляду (звірки номерних агрегатів), підготовки документів зі сплатою всіх квитанцій встиг зробити до 13-00. Розвели на нові номери, внаслідок чого прийшлось доплатити порядку 130 грн. Але і то, пішов на це через те, що документи здавав вже в 12-55, а зі своїми сперечаннями міг би ще «гратись» з ними до вечора. Пояснювали це постановою, ксерокопію показували і тим, що при реєстрації нового посвідчення в їхній БД введення нового номеру можливо лише по новому шаблону, т.т. старі вже забиті, а ось ввести нові, наче система не дозволяє. Я в цьому сумніваюсь, але так як було шкода часу і 130 грн. вже не такі великі гроші при попередніх витратах, було прийнято рішення зробити доплату, і після обіду вже мав нові номери з новим посвідченням. Чесно кажучи, мені шкода лише старого посвідчення, так як воно було пластиковим, а зараз видають лише звичайного зразку. Заодно зробив для себе добру справу, а саме проплатив квитанції на проходження ТО. ;-) Що хотів добавити, так це те, що не ведись на гавриків, які пропонують свої послуги для прискореного проходження реєстрації. Ніякого прискорення дійсно не має. Просто будеш разом з ними ходити і слухати їхні різні байки і спостерігати їхню «активну» роботу. Поряд зі мною підцепили одного водія. Так ось – раніше звірки пройти – не зможеш, так як черга машин одна. Сплатити квитанції – вони теж в чергах стоять як і всі. Підписувати у начальства (ставити візу) – те ж саме – по черзі. А процедура вся регламентована і послідовна. Так що того водія я постійно спостерігав під час проходження своєї процедури. Документи ми підготовили для здачі в МРЕВ свого району одночасно. ;-)
Спасибо, за подробное описание. Возникло пару вопросов. Сколько денег всего заплатил? Желательно по пунктам. Что нового вписали в техпаспорт? Так прошёл ли ТО, или только квитанции заплатил? Интересно, можно ли обойтись без замены номеров? Какие аргументы приводить?
В ответ на: Спасибо, за подробное описание. Возникло пару вопросов. Сколько денег всего заплатил? Желательно по пунктам. Что нового вписали в техпаспорт? Так прошёл ли ТО, или только квитанции заплатил? Интересно, можно ли обойтись без замены номеров? Какие аргументы приводить?
1. Чесно кажучи, не пам’ятаю, За все (разом з квитанціями на ТО і новим номером) щось в межах 520 грн. Маю квитанцію по сплаті транспортного податку – 159,80 грн. Ну і за номери я пам’ятаю щось в районі 130 грн. Якщо ці суми відняти від попередньої, то, наближено, вийдеш на саму суму реєстрації (заміни свідоцтва) транспортного засобу. В цілому, дані можна дізнатись, якщо під’їхати в будь-яке МРЕВ. Там на стендах все розписано. Квитанції, нажаль, у мене всі забрали (крім транспортного податку, хоча теж намагались забрати, але я не віддав її їм). 2. Так як у мене змінилось місце прописки (доречі, це також одна з причин, чому я вирішив змінити свідоцтво), то це і було відображено в новому документі. В пункті «Особливі примітки» крім вказаної особи на дозвіл керування добавилось наступне: «Встановлено ГБО». Ну, і звичайно, що нові номера авто вже відображені. ;-) 3. Всі квитанції для ТО я сплатив там, але «корочку» отримував вже через інших людей, так як у мене не має медичної довідки і не хотів даремно гаяти часу на вирішення «проблеми» на місці. 4. Ну, мабуть це залежить від бажання і напористості. Більш за все, що вирішувати дане питання необхідно з начальником МРЕВ, або його заступником. Пам’ятаю, як в 2003 році перший раз реєстрував своє авто і тоді примусово заставляли всіх платити за пластикові документки, деякі люди змогли через розмову з начальником уникнути даної процедури. Гадаю, що і я б зміг тоді це зробити, але мені дуже сподобався вид нового документа, що я вирішив заплатити за нього. Хоча, як показав час, даремно це зробив. ;-) Так що, спробу можна зробити, хоча які приводити аргументи при цьому – я не знаю. Тут потрібно детально ознайомитись з їхнім наказом на введення нових номерів. Можливо, хтось з юристів порадить щось?
В ответ на: Я ГБО вписывал в ТП в ноябре, при этом сам техпаспорт заменили с пластикового на обычный, номера остались прежние.
В тому то і річ, що "наказ", який мені показували, якраз вийшов в день моєї реєстрації. Т.т. якби я на день раніше робив реєстрацію, то залишився б при старих номерах. Мені це сам інспектор говорив і копію наказа з датою показував. Але (стосовно обовязкового отримання нових номерів) не виключаю розвода. З цим потрібно розбиратись.
Уже писали, что могут и номера снять... у меня та же ситуация (ГБО 2 недели), я позвонил знакомому узнать сколько стоит (кто-то где-то у него в мрео...) - через полчаса он перезванивает и говорит, что та женщина ничего о таком переоформлении не знает и у него знакомые годами ездят без регистрации гбо. сам поэтому маюсь этим вопросом в гаи всегда скажут это надо, то надо, только плати
Поставил ГБО ирешил вписать запись в техпаспорт! Поехал в конце апреля в МРЕО посмотрели установку предлагали поменять номера, я спросил обязательно сказали нет я и не менял всё обошлось 220 гр! Удачи!