rost2109 26.02.2013 15:51 пишет: Двор - это не дорога.
Але ж на фото, явно, перетин дороги і довільно накатаної колії: "автомобільна дорога, вулиця (дорога) - частина території, в тому числі в населеному пункті, призначена для руху транспортних засобів і пішоходів, з усіма розташованими на ній спорудами (мостами, шляхопроводами, естакадами, надземними і підземними пішохідними переходами) та засобами організації дорожнього руху, і обмежена по ширині зовнішнім краєм тротуарів чи краєм смуги відводу. Цей термін включає також спеціально побудовані тимчасові дороги, крім довільно накатаних доріг (колій);"
rost2109 26.02.2013 15:51 пишет: Двор - это не дорога.
Але ж на фото, явно, перетин дороги і довільно накатаної колії: "автомобільна дорога, вулиця (дорога) - частина території, в тому числі в населеному пункті, призначена для руху транспортних засобів і пішоходів, з усіма розташованими на ній спорудами (мостами, шляхопроводами, естакадами, надземними і підземними пішохідними переходами) та засобами організації дорожнього руху, і обмежена по ширині зовнішнім краєм тротуарів чи краєм смуги відводу. Цей термін включає також спеціально побудовані тимчасові дороги, крім довільно накатаних доріг (колій);"
Victor-UA 26.02.2013 16:17 пишет: Я в такому місті живу, що в нас усі дороги покриті снігом ))) А стосовно "місцевих" законів: Було в нас цікаве ДТП на перехресті двох вулиць (скажімо: "1" та "2") Вулицю "1" було заасфальтовано 50 років тому, "2" - 10 років тому. Дорожні знаки відсутні. Автомобіль(1), що рухався вулицею "1" вдарив у лівий бік автомобіль(2), що рухався вулицею "2". На думку водія автомобіля(2), він рухався головною дорогою, бо так тут заведено. Вгадайте, хто винен у скоєнні ДТП ?
...тот у кого машина дешевле/ нет "правильной крыши" / без регистратора...
В ответ на: а вот представьте себе, что предпочитаю домашнюю еду ресторанной.
Это совершенно другое дело. Но если уж пришли в ресторан, к плите же не становитесь?
В ответ на: А насчет непочищенного льда, то логика, конечно, у Вас просто железная: лучше буду упорствовать и убивать машину, но дождусь, когда коммунальщики почистят.
Я просто езжу на машине, которая не убивается от этого и не застревает Не желающие могут спрашивать, зачем в городе джип
В ответ на: А если пользоваться Вашим любимым приёмом, то: "а мусор Вы всегда сразу за дверью квартиры выбрасываете? Ведь Вы же уже оплатили работы по уборке в подъезде и возле него"
У меня в доме для этого мусоропровод есть. Но каждый должен заниматься своим делом.
Логика очень проста и доступна для понимания. По своему двору я езжу на стоянку и обратно, По стоянке к своему месту и назад, на выезд к одной улице и обратно, на выезд ко второй улице и обратно. Хотел бы я на тебя посмотреть с ломиком, долбящим 10-сантиметровый лед на всей двухкилометровой (как минимум) дистанции проездов. У меня нет столько свободного времени, пардон. И с чего ты взял, что машина при этом убивается? Неудобно осторожно ползать по ледяным ухабам во избежание глупых ДТП - да. А лично расчистить/раздолбать полКиева, где я езжу, просто физически невозможно.
начнем с того, что в данном конкретном случае проблема исключительно в месте спуска. Т.е., чистка 5-7 метров дорожного полотна вполне способна решить вопрос эффективности торможения. А посмотреть на меня, долбающего не 10, а 30-ти сантиметровый слой льда, можно было, например, прошлой зимой. Когда меня персонально достало, что я не могу выехать из двора, мы купили ломик и вместе с женой вдвоем расчистили въезд. В это время толпы упрямых лосей ехали прямо по свежесколотому льду, привычно застревали, привычно друг друга толкали. И только один остановился помочь. За 30 минут удалось полностью вычистить заезд. И даже ступеньки не получилось, в итоге можно было заезжать совершенно спокойно.
VPogoda 26.02.2013 09:21 пишет: А посмотреть на меня, долбающего не 10, а 30-ти сантиметровый слой льда, можно было, например, прошлой зимой
Хех, занимался часа два аналогичным спортом этой зимой (только без жены ) после того как замерзли на крутом вьезде во двор подтаявшие глыбы и я пару раз лаврируя достал их защитой. Так мне еще и бибикали заежающие во двор - типа свали с дороги, мешаешь ехать.. Зато уже почти два месяца проблем и дискомфорта с заездом во двор нет - каждый раз проежая это место говорю себе спасибо
Victor-UA 26.02.2013 14:17 пишет: Шановне товариство! На мою думку, винний у скоєнні ДТП водій червоного авто: Він виїздить з дороги без покриття (судячи з фото, там замість асфальта крига) і має надати перевагу в русі ланосу, який рухається, не змінюючи полоси та напрямку руху, по дорозі з покриттям (явно видно асфальт по всій довжині).
"головна дорога - дорога з покриттям відносно грунтової або та, що позначається знаками 1.22, 1.23.1-1.23.4 і 2.3. Наявність на другорядній дорозі покриття безпосередньо перед перехрестям не прирівнює її за значенням до перехрещуваної;"
"16.15. Якщо неможливо визначити наявність покриття на дорозі (темна пора доби, грязь, сніг тощо), а знаки пріоритету відсутні, водій повинен вважати, що перебуває на другорядній дорозі."
Маємо грубе порушення ПДД: "16.11. На перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається по другорядній дорозі, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного перехрещення проїзних частин по головній дорозі, незалежно від напрямку їх подальшого руху."
"автомобільна дорога, вулиця (дорога) - частина території, в тому числі в населеному пункті, призначена для руху транспортних засобів і пішоходів, з усіма розташованими на ній спорудами (мостами, шляхопроводами, естакадами, надземними і підземними пішохідними переходами) та засобами організації дорожнього руху, і обмежена по ширині зовнішнім краєм тротуарів чи краєм смуги відводу. Цей термін включає також спеціально побудовані тимчасові дороги, крім довільно накатаних доріг (колій);"
Описание фото в заглавии.
Опис можна і відредагувати Ця ділянка підпадає під ознаку дороги - то це дорога. ПДД діють у повній мірі: перетин дороги і довільно накатаної колії.