Добрый день коллеги. На следующей неделе есть необходимость служебной поездки в Ригу (если решу вопрос с визой). Вопрос к соконфетникам, которые уже обкатали этот путь: какой маршрут выбрать, как решить визовый вопрос и т.д. Заранее благодарю за помощь!!
Латышское посольство очень лояльное, по документам стандартный набор – спавка с работы, банка, подтверждение проживания, если на машине, то доки на нее и страховку. Еще как-то раз у них в посольстве писали объяснительную, почему хотим ехать именно в Латвию, написали, что хотим посмотреть их страну, вы же можете написать, что в служебных целях. На Ригу обычно еду так: Киев – Вильча/Александровка (погранпереход) – Мозырь – Бобруйск – Минск – Каменный Лог (погранпереход) – Вильнюс – Рига
Ездили на майские этим маршрутом. Дорога от Минска до Гомеля практически сплошной ремонт, пускают то по одной стороне дорого, то по другой и постоянные ограничения скорости: 50-70. По остальным частям маршрута дорога везде хорошая. Надеюсь вы будете там дольше, чем 8 дней, так как нам пришлось писать объяснительные и доказывать, что мы не занимаемся незаконным вывозом топлива, при выезде из Беларусии.
Eugene Mayevski 01.06.2013 13:38 пишет: В посольстві черга умовна - можна прийти о 9.30 і в 11.30 пройти. Там не так багато народу.
Їхав місяць тому дійсно народу було значно менше ніж раніше. Думаю це завдяки тому, що почали давати мультішенгени для тих хто часто їздить + "Поні Експрес" для регіонів актуальна тема. Я наприклад в посольстві вже 2 роки не був, зараз як раз збираюся.
AllaOs 20.05.2013 11:12 пишет: как сейчас на этом маршруте Киев-Минск-Вильнюс-Рига с качеством дорог, вы не в курсе?
По Украине чуть лучше чем было, слегка подлатали. По Беларуси, как уже написали выше, ремонтов много, но более менее организовано все, так что хорошо. Ну а дальше все отлично, До границы с Латвией отлчиная трасса, в Литве чуть похуже, но в сравнении с Украинскими, все равно отлично. Даже если нет навигатора, не заблудитесь, указатели есть везде.
Сьогодні подавався. Вчора дізнався, що анкету можна заповнювати на сайті, потім роздрукувати коли завгодно. Мова російська або латвійська. Але російську версію теж можна заповнювати тільки латинкою. В консульстві приклади висять заповнені кирилицею.
Нам конче необхідно було пройти до 11:00, тому приперлися о 7-й, були вже 14-ми. Після нас народу було небагато. О 10:55 вже залишив консульство, як раз заходили десь 25-ті. На вулиці може ще чоловік 10. Якби на 10-ту не прийшла дівчина з груповою заявкою, було б в двічі швидше, хоча цілком можливо, що друге віконце відкрили саме для неї.
Так, групові відвідувачі йдуть за попереднім записом і під них окремо виділяють віконце. Це мабуть в них хтось пішов у відпустку, бо в березні-квітні там працювало всі три вікна.
В третьому вікні якась пані (громадянка України з батьками у Латвії) майже годину дуже гучно спілкувалася латвійською, але документи здається вона таки і не здала. Власне 4-те віконце (для не візових питань) теж не пустувало. Думаю, що наступного тижня народу буде трохи більше, багато хто бажає відвідати Латвію саме на Ligo.
Як і треба було очікувати. Черговий Шенген на 2 роки (прохав як завжди на 2 тижні). Сподіваюся, що в 2015-му нарешті впровадять біометричні паспорти для всіх українців і я нарешті зможу їздити на батьківщину коли захочу.
Daugava 14.06.2013 15:25 пишет: Як і треба було очікувати. Черговий Шенген на 2 роки (прохав як завжди на 2 тижні). Сподіваюся, що в 2015-му нарешті впровадять біометричні паспорти для всіх українців і я нарешті зможу їздити на батьківщину коли захочу.