autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

поміняти цільове призначення ділянки.

Gris. | Супер писатель! **
3 апреля 2013 в 12:24
вороні бог послав кусочок сиру.....
а саме участок з для садівництва та городництва і дуже файно там виглядала б двоповерхова хатка....

як зробити щоб той участок став для будування і проживання. може хто займався, з чого почати........
Yea | don't play for respect **
Re: поміняти цільове призначення ділянки.
[Re: Gris.] 3 апреля 2013 в 12:28
У нас в Києві багато хто сміливо будують 2-поверхові "садові будиночки" й не паряться, якщо прописка/реєстрація не потрібна. Чула, що 80% котеджних містечок під Києвом саме на таких землях. Згідно будівельних нормативів, там є тільки одна заковика - не більше 50 квадратів опалювальної площі.
AVB | V.I.P **
[Re: Gris.] 3 апреля 2013 в 15:13
Ст. 20 Земельного кодекса:

3. Зміна цільового призначення земельних ділянок приватної власності здійснюється за ініціативою власників земельних ділянок.

Зміна цільового призначення земельних ділянок приватної власності провадиться:
— щодо земельних ділянок, розташованих у межах населеного пункту, - сільською, селищною, міською радою;
— щодо земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів, - районною державною адміністрацією, а щодо земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів, що не входять до території району, або в разі якщо районна державна адміністрація не утворена, - Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласною державною адміністрацією.

Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки приватної власності, цільове призначення якої змінюється, розробляється на замовлення власника земельної ділянки без надання дозволу Радою міністрів Автономної Республіки Крим, органу виконавчої влади, органу місцевого самоврядування на його розроблення.

Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки розробляється в порядку, встановленому законом.

Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки погоджується в порядку, встановленому статтею 1861 цього Кодексу.

Рада міністрів Автономної Республіки Крим, орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування у місячний строк з дня отримання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, погодженого в порядку, встановленому статтею 1861 цього Кодексу, приймає рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміну її цільового призначення.

Відмова Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування у зміні цільового призначення земельної ділянки або залишення клопотання без розгляду можуть бути оскаржені до суду.
AVB | V.I.P **
[Re: AVB] 3 апреля 2013 в 15:14
Т.е. - делаешь проект землеустройства, подаешь на согласование, потом - утверждение.
catkoua | Достоевский **
[Re: Gris.] 3 апреля 2013 в 16:16
зараз на дачних ділянках хто шо хоче то і будує. і навіть будинки без проблем реєструються в бті. єдине що не пропишешся.
Gris. | Супер писатель! **
[Re: catkoua] 3 апреля 2013 в 17:44
і нема більше ніяких западлян?
прописка мене цікавить в найостаннішу чергу......
[Re: Gris.] 3 апреля 2013 в 20:33
У мене у самої така ділянка. Я ж кажу, єдиний на сьогодні існуючий старий "незручний" норматив про "садовий будинок" - 50 кв. опалювальної площі.
В Земельному кодексі є момент, що можно одночасно використовувати землі для ведення садівництва і для ведення індивідуального дачного будівництва. Так ось, змінити призначення на "дачу", гадаю, має бути простіше, а в "дачному будинку" такого обмеження по опалювальній площі немає.
(Це мої міркування, юристи загадково мовчать, а було б цікаво почитати їх думку стосовно цього напрямку ).
Практика показує, що на цю норму масово забивають, єдине що, мене один київський архітектор лякав, що це, мовляв, серйозно і можуть знести. Інші практики кажуть, що треба зайві площі у проекті обзивати "лоджія" чи "оранжерея".
catkoua | Достоевский **
[Re: Gris.] 3 апреля 2013 в 23:07
шо такий за норматив опалювальна площа?
от в мене дача 120квм по паспорту. з них житлової в паспорті написано 20квм. будинок зареєстровано в бті хоч земля і неприватизована. добудовували кухню легалізовували її у сільраді як самобуд. коли газ підключав у газовому проекті написали всі 120квм площі. плачу за газ по лічильнику і ясно що все опалюю. дивлюсь по сусідах - може пару чоловік щось на тих дачах вирощує а решта тримає пару дерев, грядку і будинки по 100-200мкв з гаражами.
і всім все пофіг.
[Re: catkoua] 4 апреля 2013 в 13:41
Так дача чи садівництво? Це різні речі.
Я не знаю, я вам кажу про до сих пір наявну норму. Може, її за застарілістю ніхто вже не приймає до уваги.
catkoua | Достоевский **
[Re: Yea] 4 апреля 2013 в 16:32
Yea 04.04.2013 13:41 пишет:

Так дача чи садівництво? Це різні речі.

та ясно що садівництво. дача - це коли будинок на рекреаційних землях але ми так високо не плаваємо щоб в пущах-водицях і кончах-заспах капусту вирощувати
а то що в нас сленогво дачами любу хатинку на 6-ти сотках називають то вже так склалось.
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

1 користувачів і 98 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 4236