Рекомендую на СТО якому будеш обслуговуватись, просто попросити рахунок на пофарбувати бампер + замінити пластик поряд, якщо є.
ще можна ціну фари і лобового скла дізнатись. І прозріти.
Взагалі при умові "нове авто" + "досвід мінімальний" тут і думати нічого. КАСКО себе 100% окупить. Я на авто, на яких їздив виключно сам майже не купував і всі ситуації, що були повністю покривались адекватним ОСАГО з прямим врегулюванням. Але на нове авто, хоча б перші рік-два-три, я вважаю краще взяти. Просто щоб не було спокуси зекономити і закорчувати авто десь в гаражах.
На авто 30+ купляти полюбе. Був у мене випадок, коли в мене врізався нарик та втік, покинувши авто. Я попав на 3к, його ясно, що так і не знайшли, залишки його авта досі на штрафмайданчику. Авто зарегано у 1994 році на померлу жінку, кінців немає. Так шо купляти, все буває
Kudr 27.09.2022 15:13 пишет: На авто 30+ купляти полюбе. Був у мене випадок, коли в мене врізався нарик та втік, покинувши авто. Я попав на 3к, його ясно, що так і не знайшли, залишки його авта досі на штрафмайданчику. Авто зарегано у 1994 році на померлу жінку, кінців немає. Так шо купляти, все буває
Такі кейси покриваються додатковим договором прямого врегулювання без проблем. У мене була ситуація, що чувак втік і навіть страховки у нього не було. Тільки фотка його авто і все. Все виплатили, по цінам офіційного СТО по чеку. Мінуси, правда, в тому, що воно покриває тільки якщо ти не винен і є 2-й учасник. Плюс платиш сам, а потім тобі відшкодовують. Але ж і ціна питання значно менша, десь в районі 1.5-2к грн.
Мені розмови про "пригодиться не пригодиться каско" нагадують розмови про "он вогнегасник купили, так за 3 роки і не пригодився". Звісно можна і без КАСКО, а може і дерево на авто впасти, або дитина прошкрябати всю сторону рулем від велосипеда
P.S. З мого досвіду - в'їхали в двері на Пежо 308 (попереднє авто), страхова нарахувала нові дрері, дверні ручки, поріг і так далі. Видали грошима. По факту шпаклівка і покраска. Навіть в + лишився
Kudr 27.09.2022 15:13 пишет: На авто 30+ купляти полюбе. Був у мене випадок, коли в мене врізався нарик та втік, покинувши авто. Я попав на 3к, його ясно, що так і не знайшли, залишки його авта досі на штрафмайданчику. Авто зарегано у 1994 році на померлу жінку, кінців немає. Так шо купляти, все буває
Такі кейси покриваються додатковим договором прямого врегулювання без проблем. У мене була ситуація, що чувак втік і навіть страховки у нього не було. Тільки фотка його авто і все. Все виплатили, по цінам офіційного СТО по чеку. Мінуси, правда, в тому, що воно покриває тільки якщо ти не винен і є 2-й учасник. Плюс платиш сам, а потім тобі відшкодовують. Але ж і ціна питання значно менша, десь в районі 1.5-2к грн.
в мене за весь час 10 звернень у стархову було по каско 7 - або вандали, або камінчик у лобове 1 - сам наїхав порогом вночі на шматок бордюру, який чомусь валявся на перехресті. і лише 2 з ішим учасником (просто притерли на парковці), але другого я не бачив, та і контактів винуватці обидва раза не залишали. То який би мені був сенс від того ОСАГО
з каско не переймаюся про місце парковки, про вандалів, камінчики по лобовому (тут мені капець як не фортить), про тих хто зачепить на парковці і втече. нерви спокійніші. то, можливо, в вас вони залізні і ви не переймаєетесь
в мене за весь час 10 звернень у стархову було по каско 7 - або вандали, або камінчик у лобове 1 - сам наїхав порогом вночі на шматок бордюру, який чомусь валявся на перехресті. і лише 2 з ішим учасником (просто притерли на парковці), але другого я не бачив, та і контактів винуватці обидва раза не залишали. То який би мені був сенс від того ОСАГО
з каско не переймаюся про місце парковки, про вандалів, камінчики по лобовому (тут мені капець як не фортить), про тих хто зачепить на парковці і втече. нерви спокійніші. то, можливо, в вас вони залізні і ви не переймаєетесь
Я особисто зважаю на специфіку кожного авто, вартість ремонту, хто буде водій, який досвід, де машина їздить і т.д. На Леоні, за майже 9 років, 2 легких ДТП (покраска бамперу, тощо) і все. Всі кузовні частини, як і скло, включно з лобовим - рідні. Обидва рази ремонт повністю покривало ОСАГО, іноді навіть в плюс. На ньому їжджу я особисто, плюс авто в ремонті і обслуговуванні дуже дешеве. КАСКО на нього було тільки на перший рік і то, тому що салон подарував.
На Мазді їздить дівчина, у якої досвіду значно менше, плюс Мазда сильно дорожча в ремонті (реально, разів в 4-5). Тому тут КАСКО обов'язкове, воно себе окупить гарантовано.
Paulskit 28.09.2022 13:47 пишет: КАСКО на нього було тільки на перший рік і то, тому що салон подарував.
На Мазді їздить дівчина, у якої досвіду значно менше, плюс Мазда сильно дорожча в ремонті (реально, разів в 4-5). Тому тут КАСКО обов'язкове, воно себе окупить гарантовано.
Ви так пишете, наче автосалон подарував каско, та страховка окупить гарантовано. Варто розуміти, що це не благодійні організації, і як правило вони забляють на різниці між виплатами і страховими платежами. У мене опель був за 16 років нічого не сталося - теж випадок сюди в статистику.
Paulskit 28.09.2022 13:47 пишет: КАСКО на нього було тільки на перший рік і то, тому що салон подарував.
Ви так пишете, наче автосалон подарував каско, та страховка окупить гарантовано. Варто розуміти, що це не благодійні організації, і як правило вони забляють на різниці між виплатами і страховими платежами. У мене опель був за 16 років нічого не сталося - теж випадок сюди в статистику.
Я описую свій реальний досвід, в минулому часі, якщо що. Це не теорія, це те що вже відбулось. Я не агітую ні за покупку КАСКО, ні за його відсутність. Я вище описав різні підходи для різних своїх авто.
а я от перерахував виплати та вартість каско ...практично в нуль вийшов за 14 років але трошки заробили на мені. проте я був завжди спокійним і будь яку подряпинку відразу перефарбовував (за живі кошти мабуть зелена тваринка душила б через маленьки подряпинки фарбувати усю деталь), тому машина як нова навіть у поважному віці
Поделюсь и я своим опытов в военное время, за год на КАСКО потратил аж 7000 грн. Последнюю выплату получил в течении 6 (шести) часов с момента "ДТП". Настоятельно рекомендую.
Я особисто зважаю на специфіку кожного авто, вартість ремонту, хто буде водій, який досвід, де машина їздить і т.д. На Леоні, за майже 9 років, 2 легких ДТП (покраска бамперу, тощо) і все. Всі кузовні частини, як і скло, включно з лобовим - рідні. Обидва рази ремонт повністю покривало ОСАГО, іноді навіть в плюс. На ньому їжджу я особисто, плюс авто в ремонті і обслуговуванні дуже дешеве. КАСКО на нього було тільки на перший рік і то, тому що салон подарував.
От і я намагаюсь зважати. На попередньому авто 14 років від'їздив, жодного разу не потрібно було б звертатись (перші кілька років було КАСКО, бо був кредит). Пробіг я згадав до того, що їжджу зовсім небагато, працюю більше з дому, авто в гаражі. Тому віддавати 70к грн трохи жаба душить. Але обслуговувати збираюсь лише на оф сервісі, тому розумію, що якщо що, то ремонт це буде мега дорого. "воно себе окупить гарантовано" - вважаєте, що дівина точно кудись в'їде? гарантовано? Чи ви про опцію під кінець страховки собі лобове поміняти, зробивши самому скол?