autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Aficionad0 | Достоевский *
Re: SUV выбор: Tiguan vs BMW X1 vs RAV4
[Re: mishapetrovich] 11 мая 2013 в 13:38
Прикріплені файли (0 завантажити)
Сколько же у обычного В40, если у этого - 145 мм? На сайте нет, в России не предлагают дорожную версию, наверное...

Сколько же у обычного В40, если у этого - 145 мм.   На сайте нет, в России не предлагают дорожную версию, наверное
Змінено Aficionad0 (13:44 11/05/2013)
Vindsor | подсевший на форум *
[Re: y_lexus] 11 мая 2013 в 16:04
y_lexus 10.05.2013 22:18 пишет:

з салоном дуже просто, міряю сам одним способом ще з давніх давен, коли купував С та В-клас, працювало на ура, краще, ніж порівняння якихось там сантиметрів з характеристик. продаю ідею за безкоштовно

найважливіше - ширина першого ряду по сідушках. вона дає відчуття "розміру машини" і додає комфорту, як на мене. сидячи рівненько на водійському сидінні правою рукою тягнемося до пасажирського крісла. в мурано - ледве до середини кінчиками пальців, в мазді суттєво за середину, в тігуані майже обнімаю сусіднє сидіння ззовні. от така пєчалька

задній диван також просто (це не так важливо, я за те, що пасажири мають трохи страждати). налаштовую сидіння під себе (відстань / кут нахилу), сідаю за собою та від колін відміряю відстань до передньої сідушки ладонню або кулаком. в тігуані якраз ладонь і плюс трохи, в мазді дві, в мурано некоректно, відстань занадто велика, більше двох не виходить толком . я там ногу на ногу можу закинути, насправді, верхня навіть не впирається

щодо порівняння з іх35/спортиджем - я не претендую, порівнюю для себе, можу це робити як завгодно некоректно. за зовнішніми габаритами абсолютно однакові машини, спортдидж трохи більший по ширині та базі. ще спортидж виглядає більшим із-за, імхо, більш гармонійного дизайну. особливо щодо коліс - в спортиджі вони підходять машині, а тігуан завжди здалеку здавався зменшеним туарегом на роліках від скейтборду

Не то, чтобы меня это сильно задевало, просто справедливость дороже.
Вот по картинке салон Тигуана выше и длиннее, чем у СХ-5. Жаль, нет измерения ширины салона, ибо внешние габариты мало что скажут. Т.е. все преимущество во внешних габаритах мазды ушло в багажник (не намного). при этом салон просторней в Тигуане.
http://www.autoreview.ru/_archive/section/detail.php?ELEMENT_ID=123856&SECTION_ID=6970

Не то, чтобы меня это сильно задевало, просто справедливость дороже.Вот по картинке салон Тигуана выше и длиннее, чем у СХ-5
Змінено Vindsor (16:04 11/05/2013)
[Re: Dr.Босконович] 11 мая 2013 в 16:06
Dr.Босконович 11.05.2013 13:30 пишет:

Тот же РАВ,что курил дизанер для меня останется загадкой,так же и китайская Карми 50,может у них шеф-дизайнер китаец?

Почему загадка? Очень ясно что он курил

Почему загадка. Очень ясно что он курил
Dr.Босконович | опытный писатель **
[Re: Vindsor] 11 мая 2013 в 16:23
Ну нам то можно ЭТО продавать,как автомобиль,а в Европу и Америку?Или умные японцы подумали,раз китайчатину берут во всем мире,то надо быть похожими хотя бы внешне на китайцев?!Это такой хитрый маркетинговы ход?
y_lexus | подмастерье *****
[Re: Vindsor] 11 мая 2013 в 22:52
Vindsor 11.05.2013 16:04 пишет:

Вот по картинке салон Тигуана выше и длиннее, чем у СХ-5. Жаль, нет измерения ширины салона, ибо внешние габариты мало что скажут. Т.е. все преимущество во внешних габаритах мазды ушло в багажник (не намного). при этом салон просторней в Тигуане

є виміри ширини салону - 1427 мм тігуан, 1460 мазда. але це ні про що не говорить - позиціонування крісел (десь ближче до дверей, десь дальше тощо), ширина крісел, підлокітника та ін. фактори. і довжина салону нічого не скаже з купи причин. так що, сантиметри сантиметрами, а емпіричні виміри ближче до тіла, дуже рекомендую оцінювати по собі - собі ж купуєте, а не для журналу, щоб сантиметрами мірятися .

по картинці довжини салону не бачу, там повсюди діапазони. можливо, мене б зацікавила відстань від передньої сидушки до подушки заднього дивану, але лише, якби не було можливості посидіти та поміряти самостійно, оскільки подушки бувають різними (в мазді більша на см за тігуанівську). і сиджу я не так, як намальовано. в мене до моїх колін за собою 26 з чимось см, а не до подушки сидіння.

в тігуані салон відповідає його зовнішнім розмірам і базі - було б дивно, якби не так. машина невеличка як ззовні, так і всередині. а то так виходить, в мазді додатковий розмір пішов у багажник, але багажник більший у тігуані (до речі, за паспортом так і є ). як в історії про чака норіса, в якого кожне яйце більше за інше
Ganni | подсевший на форум ***
[Re: Dr.Босконович] 12 мая 2013 в 01:09
Dr.Босконович 11.05.2013 13:30 пишет:

Volvo S60 11.05.2013 13:18 пишет:

Dr.Босконович 11.05.2013 12:44 пишет:

может функционально-опцианально Куга и хороша,но внешне она еще хуже выглядит,чем старая.

На вкус и цвет все фломастеры ....ну Вы заете Я вот никак е могу привыкнуть к дизайну последних тойот - аурис, авенсис, прадо, новый рав4 это просто кто такое допустил к выпуску, но есть люди которым этот дизайн нравится.

За Тойоту тоже согласен,я не зню где они набирают людей в дизайнерские бюро,но японцы точно начали что-то со своей религией делать,таких уродов клепают,что аж стыдно становится!Тот же РАВ,что курил дизанер для меня останется загадкой,так же и китайская Карми 50,может у них шеф-дизайнер китаец?

А мені от новий РАВ дуже подобається. Тому все ж таки це фломайстери
[Re: y_lexus] 12 мая 2013 в 08:02
y_lexus 11.05.2013 22:52 пишет:

є виміри ширини салону - 1427 мм тігуан, 1460 мазда. але це ні про що не говорить - позиціонування крісел (десь ближче до дверей, десь дальше тощо), ширина крісел, підлокітника та ін. фактори. і довжина салону нічого не скаже з купи причин. так що, сантиметри сантиметрами, а емпіричні виміри ближче до тіла, дуже рекомендую оцінювати по собі - собі ж купуєте, а не для журналу, щоб сантиметрами мірятися .

Так, я ж по себе и мерял. Получилось, что Тигуан ни как не меьнше Мазды. По сантиметрам тоже самое выходит.

по картинці довжини салону не бачу, там повсюди діапазони.

Если сложить диапазоны, можно плучить длину салона.

можливо, мене б зацікавила відстань від передньої сидушки до подушки заднього дивану, але лише, якби не було можливості посидіти та поміряти самостійно, оскільки подушки бувають різними (в мазді більша на см за тігуанівську). і сиджу я не так, як намальовано. в мене до моїх колін за собою 26 з чимось см, а не до подушки сидіння.

Сорь, ниасилил. За передним креслом у Мазды - 262мм, у Тигуана - 280. Как и указано в сантиметрах.
По ощущениям - так же.

в тігуані салон відповідає його зовнішнім розмірам і базі - було б дивно, якби не так. машина невеличка як ззовні, так і всередині. а то так виходить, в мазді додатковий розмір пішов у багажник, але багажник більший у тігуані (до речі, за паспортом так і є ).

Нужно помнить, что объем багажника меряется до полки. Потому багажник в Мазде длиннее, но у Тигуана глубже. За счет этого объем другой.
Но нужно отметить, что цифры салона приводятся для европейских версий, где ни запаска, ни докатка не предусмотрены. Потому багажник Тигуана больше только по цифрам рекламных проспектов, на самом деле после укладки туда докатки и органайзера он стал меньше литров на 80-100...
Змінено Vindsor (08:03 12/05/2013)
AlexA3 | старожил **
[Re: jekich] 12 мая 2013 в 14:32
jekich 21.04.2013 13:12 пишет:

mrMad-Cat 21.04.2013 12:04 пишет:

1) Потрястный 2,5 не турбированный двигатель с расходом 9 литров в городском цикле (ну в моем стиле вождения это будет 11), шикарной динамикой, приятный по звуку. При этом очень неплохая 6 ступенчатая коробка автомат которая мне показалось самой шустрой из всего на чем я ездил.

2500см3, полный привод, автомат и 9 литров не дизеля в городе. Маркетологам Мазды, по всей видимости, не хватает славы Ганса Христиана. Или там инженеры волшебники
Отпишись потом будь ласка, что б прояснить этот момент.
Ну и пусть радует машинка!

не знаю как 2,5, а двулитровый двигатель у CX-5 работает по циклу Аткинсона. Он ощутимо экономичнее. Но есть оборотная сторона медали -- сильно меньше тяги на низах из-за особенностей цикла. Раньше это компенсировали компрессором/турбонаддвуом. Сейчас чистый атмосферник, но маздовцы говорят что научились решать проблему по другому
[Re: mrMad-Cat] 12 мая 2013 в 16:17
в продовження обговорення, протестив спортидж, як і планував. порівнювати буду вже з тестдрайвленими трьома мазда сх-5, куга та рав4

всередині. відчуття якості нижче за всіх протестованих конкурентів, пластик жорсткий, світліший за кольором (це його здешевлює на вигляд, імхо). однак це не критично, салон виглядає добре, просто слабше за інших, дизайн торпеди привабливий, не вистачає лише нормального багатодюймового екрану (немає в жодній з версій, ділер за доплату сам "колхозить"). внутрішні габарити очікувані, відповідають зовнішнім, трохи менший за мазду та кугу, суттєво менший за рав4 по довжині салону, але, на жаль, суттєво вужчий по ширині салону на передніх сидіннях за всі протестовані авто.

враження від драйву
підвіска дуже класна, пружна, на моє прохання знайшли роздовбаний асфальт за автосалоном на столичці. ямки і ями відпрацьовує тихенько, комфорт на високому рівні, хоча, розгойдується більше за мазду і кугу.
руль слухається дещо гірше за ці машини, ближче до раву, інертність присутня і ще менше розуміння, в якому положення ті колеса (руль пустий, як і у всіх машинах, однак на інших ця пустота не заважала).
гальмує добре (з 60-ти в підлогу), абс підключається м'яко і не лякає. педаль налаштована збалансовано, вільного ходу менше за рав, більше за мазду та кугу. якраз для дружини - менше шансів перегальмувати з переляку. гальмування дуже сподобалося.

а от розгін - ні. їздив на 2л бензин, менеджер каже, що дизель краще щодо цього. по паспорту так і є - 9.8 с. цікаво, наскільки він малоефективний - аналогічний по потужності 2.0 TDI, в якого крутний момент навіть нижче, розганяє набагато крупніший і важчий q5 майже на секунду швидше. чудеса та й годі, якісь інші коники/нютонометри або секунди в корейців

по витраті пального дизель підходить, пишуть, що в місті 9 л, відповідно, буде до 11-12-ти. той самий q5 2.0 TDI в товариша вкладається в 12-13 (по паспорту q5 - 7.1 в місті, нам би всім в такому місті жити)

ціна/комплектація. ціна нижче на розмір машини та на окремі елементи в комплектації, як на мене. максимальна дизельна версія дешевше двохлітрової максимальної мазди всього на $4.5K. при цьому в мазді більше фішок, вона об’єктивно крутіша. чи варта переплата за сукупністю характеристик, будемо думати

дружині машинка спортидж сподобалася, це найважливіше. думаю, не останню роль дизайн зіграв, у випадку спортиджа він реально вирішує
[Re: Dr.Босконович] 12 мая 2013 в 16:47
Dr.Босконович 11.05.2013 12:18 пишет:

Капец,с бюджетом в 50 у.е можно смело лезть в немного б/у премиум в отличном состоянии,это же совсем другой класс авто и впечатления от машины,например Ауди КУ 7 с турбодизельным моторм с шикарными характеристиками и салоном и размером и т.д и т.п,так еще и с полтиника и сдача останется на Отдавать за СХ 5 такие деньги

+100, собі так і буду, коли прийде час міняти мурано. дружина ж хоче нову машину. та вже й якщо дві машини в сім'ї, варто мати одну з більшим моторесурсом деталей, щоб знизити ймовірність нежданчиків у далеких подорожах, імхо
mrMad-Cat | читатель ***
[Re: Vindsor] 15 мая 2013 в 21:16
Рекомендую ще як варіант розглянути Хундай санта фе. ЗА ті ж грощі але фарш та місця набагато більше. ТА й дизайн прикольний. Хоча загалом я за сх-5, правда з двигуном 2,5
Тігуан скажу вам ви недооцінюєте. Місьця там нормально. Не сильно менше, а може й так само. Зате керування набогато комфортніше.
Ситроен та рено - помоему просто жах. Я навіть їздити на них не захотів коли побачи у салоні. Ціна звичайно приємна, дизайн непоганий. Але практичність помоєму відсутня повністю. Деякі речі просто лякають.
mrMad-Cat | читатель ***
[Re: mrMad-Cat] 15 мая 2013 в 21:59
Доречі. Час то іде. Через тижні 2 має з'явитися оновлена Honda cr-v офіційно в Україні.
Двигун 2,4 бензин, нормальні комплектації з повним фаршем та шкірою.
Я думаю це буде одна з найпривабливіших машин у класі. Подивіться хороше ревью того що є і додайте до нього новий двугун та фарш:
http://www.youtube.com/watch?v=lgSVXo_hK8c

Доречі про ревью, гарний огляд нової мазди сх-5 2,5л: http://www.youtube.com/watch?v=5vLEhFbwftA

У цього инфокар непогані огляди є й по іншим, по ті же кузі.
Але імхо куга - ЖАХ! Особливо 1,6 бензин.
Kosta_2k | опытный писатель ***
[Re: mrMad-Cat] 15 мая 2013 в 22:03
ИМХО у X1 отличнейший мотор. А RAV4 однозначно в топку, пусть на них Тойотовские маркетологи ездят (в аду)
[Re: mrMad-Cat] 17 мая 2013 в 00:00
санта фе планую глянути, але заради цікавості. вирішили, що занадто велика, та й комплектація за $44.6 значно бідніша за сх-5 за $42.

основна причина вибуття тігуану - не розміри - спортидж розглядався - а ціна. тут він поза конкуренцією інші причини другорядні, але вони просто доповнюють картину, працюючи на це вибуття. якщо раптом на момент придбання будуть акційні тігуани у достойній комплектації (в мене всі знайомі купували ауді та фольксвагени дешевше на 10-20%, аніж я конфігурував - це як турція - складається враження, що лише я сплачую по повній, усі інші літають до оллінклузів за $500 на 10 днів ), обо'язково подивимося. я впевнений, що на ходу він найкращий - все ж, одна з ауді порода

crv бачили на вулиці. до тестдрайв-кандидатів не пройшла із-за очікуваної витрати пального (бензин 2.0, 5-тиступка - 10 л в місті по паспорту - це заявка на 13-14 в реалі) проти ніякого розгону за більше ніж 12 с, низького кліренсу та дизайну (задня частина якось "не пішла"). їздити не будемо. а жаль, чекали її - колись тестдрайвили попереднє покоління - класна на ходу, лише в салоні така бідося... - сівік був значно кращим

до речі, в пошуках більш дешевих, але прийнятних альтернатив (спортидж в результаті не пройшов, оскільки різниця всього в $4.5, а мала б бути в $8-10, щоб до нього схилитися), вирішили покатати колєос. його на грінченка не було (як виявилося в результаті обдзвону салонів - його ніде немає), однак побачили ... корандо. і він сподобався. по якості салону після спортиджа справив непогане враження, місця більше, ніж очікуєш, багажник на місці, комплектація за $30К дуже багата (за додаткових 1000 грн. дають "планшет" в машині - андроїд з навігацією, wi-fi тощо) і досить потужний дизель. налякали відгуки тут в інших гілках. правда, там було не стільки про корандо, скільки про дилера аіс та кайрони. хотілось би почути реальні відгуки про саме корандо від власників, які накатали вже тисяч би з 80-100 - на вулицях їх повно. в будь-якому разі, теж поїдемо покатати, як буде нагода. в цьому салоні на грінченка класний менеджер Андрій - майже продав нам машинку - дуже професійно, much respect.

ще подивимося на опель-мокку, як тільки вийде. бачили в європі вживу - за дизайном дуже схожа на корандо, особливо з корми

в цілому позитив у тому, що в цьому класі вже повно варіантів. от років 10-15 назад - що дивитися? рав4 та crv? в правильному напрямку рухаються виробники, like їм
[Re: y_lexus] 17 мая 2013 в 10:35
y_lexus 17.05.2013 00:00 пишет:

основна причина вибуття тігуану - не розміри - спортидж розглядався - а ціна. тут він поза конкуренцією інші причини другорядні, але вони просто доповнюють картину, працюючи на це вибуття. якщо раптом на момент придбання будуть акційні тігуани у достойній комплектації (в мене всі знайомі купували ауді та фольксвагени дешевше на 10-20%, аніж я конфігурував - це як турція - складається враження, що лише я сплачую по повній, усі інші літають до оллінклузів за $500 на 10 днів ), обо'язково подивимося. я впевнений, що на ходу він найкращий - все ж, одна з ауді порода

Так, минус 10 % на Тигуаны - это стандартная постоянная акция у ФВ: http://www.volkswagen.ua/13/2/volkswagen_2012
Ganni | подсевший на форум ***
[Re: Kosta_2k] 17 мая 2013 в 10:36
Kosta_2k 15.05.2013 22:03 пишет:

А RAV4 однозначно в топку, пусть на них Тойотовские маркетологи ездят (в аду)

Ага, тільки судячи з наших і російських рейтингів, не всі поділяють Вашу думку
sergio_kuga | энтузиаст **
[Re: vlad1974] 17 мая 2013 в 10:51

Смотрел я Кугу 2013 года, и тут же зашел посмотреть Тигуан, цена очти однинаковая 40, оба дизеля на акпп, так в Фольце после Куги было ощущен что сильно завышена цена, Куга новее и на порядок интересный что в салоне то снаружи, и салон показался просто раней и уютней, пора уже Тигуан обнавлять. Куга 2013 самое интересное предложение на рынке в этом классе, ну бимер он и в Африке бимер, если есть бабло то че париться...

похожий был у меня выбор в июне 2012 года. Куга, ЦРВ, Тигуан, Х1.

при разнице в $10к между дизельными Кугой ($32) и Тигуаном ($42), так и не понял почему премия за VW такая высокая или наоборот такой бльшой дисконд за Форд. в Германии цены на єэи авто одинаковые.

В итоге купил Кугу на автомате, пробег на сегодня 23500км, средний расход по чекам 8л. машиной очень доволен.

но сейчас новая Куга и Новая цена, это уже другая история, так что решать вам. но Тигуан я бы не брал все равно...

на Х1 смотрел, но только на заднеприводный дизель за 30 евро, так как был ограничен по бюджету. но из-за заднего привода и не купил Х1. внезапные снегопады в марте подтвердили что лучше подключаемый или постоянный полный все же иметь. Плюс BMW надо любить и быть готовым ездить на станцию если что-то не так, машина технологичная и не всегда надежна - это мое субъективное мнение.

но есть отличная свежая история - коллега на работе купил новую BMW 528xi на АВТ, но после выезда из салона в первый же день отказали тормоза!!! он чуть не разбился! отдал машину на сервис, уехал в отпуск, они машину починили, извинились, подарили диски и зимнюю резину резину как компенсацию. выехал из сервиса, и что вы думаете, в этот же день такая же хрень!!! тормоза не работают, полный привод не доступен!!!
отдал машину, сказал что на ней больше не поедет, требует замену, АВТ вроде согласилась, но пока новую машину не дали, вот уже 2-й месяц ездит на подменной 750 от АВТ....вот такая история, которая еще с БМВ не закончилась. кто не верит - спросите на Лепсе!
sergio_kuga | энтузиаст **
[Re: Vindsor] 17 мая 2013 в 10:53
Vindsor 17.05.2013 10:35 пишет:

y_lexus 17.05.2013 00:00 пишет:

Так, минус 10 % на Тигуаны - это стандартная постоянная акция у ФВ: http://www.volkswagen.ua/13/2/volkswagen_2012

это не постоянная акция! в прошлом году распихивали 6-е гольфы и на Тигуан - 10% я не встречал.
wolalex | энтузиаст ***
[Re: mrMad-Cat] 17 мая 2013 в 17:00
Ответ и голосовалка в профиле. Взял в прошлом году с 20т пробега 2,0л TSI на механике. Пробег за полгода уже 18т. Расход по городу 10,5 трасса 9,0-9,5 минимально удалось 8,8. Но как он рулится
Autoua.netФорумВибір автомобіля

SUV выбор: Tiguan vs BMW X1 vs RAV4 (5/5)

Додаткова інформація
Модератор:

AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

0 користувачів і 47 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 22835