А вот ты зря так)) а вдруг под воздействием МВ этот клей начнет выделять какое вредное вещ-во? Да в еду осядет? Я бы не рисковала, хотя не считаю себя слишком озабоченой в плане здоровья))
Цианакрилатом сосуды склеивают. Я себе не раз порезы клеил Если не нюхать пары неполимеризованного клея и не лить его в глаза - ничего не случится. Даже если клей технический - ну превратится он в рубо говоря оргстекло... но ведь и прямого контакта в пищей не будет.
то, шо клеять сосуди - то я знаю. Але то при 36 градусах. Я боюся, шо при плюс мінус 100 може всяка інша зараза випаровуватися, і осідати на їжі. інколи як паяльником залізав в засохший клей - то очі випадали.
Khimik 20.04.2013 17:23 пишет: інколи як паяльником залізав в засохший клей - то очі випадали.
Лакова ізоляція на мідних дротах при нагріві виділяє фосгєн. То й що?
Варто було б спочатку почитати про властивості поліцианоакрилату. Він розкладається при 70-80оС, а більш стійкі моделі клеїв на його основі - при 120оС. Отже, використовувати його для поклейки посуду, що потім гріється у м/х пічках - як мінімум, безглуздо. Не через отруйність, а нетривкість при нагрівах.
Що ж до небезпечних виділень, то все залежить від кількостей. Думаю, тих кілька мікрограм, що пішли на зклеювання посуду, не зашкодили б навіть при прямому прийомі всередину.