Stropal 23.04.2013 09:01 пишет: У меня написано не крутить больше 3-4 тыщ оборотов (что для дизеля, что для бензина один хер). Дилер сказал больше 2,5 тыщ не крутить, я больше 2тыщ стараюсь не крутить. Первые 2,5 тыщ км катаюсь как тошнот, после нулевого ТО, уже как душе угодно можно ездить.
Всетаки до 2т и переключаться - это чуть рановато, мне кажется, давление масла в моторе будет ниже оптимального (хоть и в допустимых пределах)
L.inc 23.04.2013 09:38 пишет: Всетаки до 2т и переключаться - это чуть рановато, мне кажется, давление масла в моторе будет ниже оптимального (хоть и в допустимых пределах)
Ну, якби перемикатись на 2т було шкідливо, то ДСГ запрограмували б інакше У мене якщо їду неквапливо, то оберти саме 1500-2000 і не більше. Робот цитрамонівський на такому ж двигуні як в ТСа так само робить Що саме цікаве, тестив гольф7 бензиновий, так там така ж історія в спокійнму режимі - 2000 і на наступну передачу
L.inc 23.04.2013 09:38 пишет: Всетаки до 2т и переключаться - это чуть рановато, мне кажется, давление масла в моторе будет ниже оптимального (хоть и в допустимых пределах)
Ну, якби перемикатись на 2т було шкідливо, то ДСГ запрограмували б інакше У мене якщо їду неквапливо, то оберти саме 1500-2000 і не більше. Робот цитрамонівський на такому ж двигуні як в ТСа так само робить Що саме цікаве, тестив гольф7 бензиновий, так там така ж історія в спокійнму режимі - 2000 і на наступну передачу
это не значит, что такой режим для двигателя самый лучший. Автоматы подстраивают так, что бы выбросы СО были минимальными, это главное, а то что двиг попросит капиталки не через 12, а через 10 лет при таком режиме эксплуатации - производителя мало волнует
Илья! 23.04.2013 11:21 пишет: это не значит, что такой режим для двигателя самый лучший. Автоматы подстраивают так, что бы выбросы СО были минимальными, это главное, а то что двиг попросит капиталки не через 12, а через 10 лет при таком режиме эксплуатации - производителя мало волнует
Ага, а якщо виїжджати на авто лише в неділю за покупками, то двигун внуки будуть капіталити Чи Ви авто купуєте для третього-четвертого власників?
Илья! 23.04.2013 11:21 пишет: это не значит, что такой режим для двигателя самый лучший. Автоматы подстраивают так, что бы выбросы СО были минимальными, это главное, а то что двиг попросит капиталки не через 12, а через 10 лет при таком режиме эксплуатации - производителя мало волнует
Ага, а якщо виїжджати на авто лише в неділю за покупками, то двигун внуки будуть капіталити Чи Ви авто купуєте для третього-четвертого власників?
Я - нет, я ведь эту тему не создавал Мне лишь бы 5-7 лет авто выдержало, далее - обновлюсь
Ganni 23.04.2013 11:39 пишет: ... Чи Ви авто купуєте для третього-четвертого власників?
Опыта эксплуатации дизельного двигателя нет. Поэтому хочу для себя разобраться в тонкостях, какие есть нюансы, на что обращать внимание. По поводу воображаемого последующего владельца, так почему бы не продать человеку нормальную машину, а не ведро с гайками?
Я - нет, я ведь эту тему не создавал Мне лишь бы 5-7 лет авто выдержало, далее - обновлюсь
Так для більшості так само. Ну може адвокатутм потрібно на кілька людських поколінь А різниця між капіталкою в 2 роки у 10-річного корча це імхо невелика різниця
Ganni 23.04.2013 11:39 пишет: ... Чи Ви авто купуєте для третього-четвертого власників?
Опыта эксплуатации дизельного двигателя нет. Поэтому хочу для себя разобраться в тонкостях, какие есть нюансы, на что обращать внимание. По поводу воображаемого последующего владельца, так почему бы не продать человеку нормальную машину, а не ведро с гайками?
Від того, що Ви будете їздити не так і не з тими обертами як діди на волгах, машина в відро з гайками не перетвориться Принаймні за 5-7 років І знову ж таки, я ні разу не агітую вбивати авто (інакше й сам би забивав на ТО), просто якщо робот задає оберти 1,5к-2к при спокійній їзді, то чому їх треба піддавати сумніву і навмисне крутити більше?
п.с. за ті 4 роки, що я експлуатую дизель нарівні з бензинкою, вловив лише єдину суттєву тонкість - взимку дизель прогрівати на холостих взагалі нема сенсу. Все, решта як у бензинки. Хоча зараз набіжать иксперди і забоянять срач на стип"ятсот сторінок про те, який дизель фуфло
Ganni 23.04.2013 14:08 пишет: за ті 4 роки, що я експлуатую дизель нарівні з бензинкою, вловив лише єдину суттєву тонкість - взимку дизель прогрівати на холостих взагалі нема сенсу. Все, решта як у бензинки. Хоча зараз набіжать иксперди і забоянять срач на стип"ятсот сторінок про те, який дизель фуфло
Камрад, щиро вітаю з обновкою! Нехай справно служить і радує водія і пасажирів. Дякую за вчасно створену тему і подяка всім дизелістам що вже відписалися чи ще відпишуться... У мене схожий клопіт - перші 150км на першому власному дизелі . Тим більше, здається, наші мотори з одного сімейства. Особисто мене на вибір машинки здорово сподвигла відповідна тема на Сітроен-форумі . Там доволі багато матеріалу саме по роботі, експлуатації і догляду наших HDI, так що рекомендую запастись терпінням і часом, бо написано там багато, та перечитати "непрофільний" для вашої машинки розділ, вибравши "корисності" про дизель. Також там же по двигуну зі знанням справи відписав камрад Алек у своєму бортжурналі .
Для мене поки що головний нюанс роботи дизеля наступний : це шайтан-двигло спокійно їде на 3й передачі на холостому ходу, тобто при відпущеній педалі газу, та ще й мало не розганяється. Карбюрейтор в таких умовах досить впевнено гальмував двигуном. А наразі замість плавного і помітного звичного пригальмовування мій левик норовить встромитися в задок попереднього авта, а для гальмування двигуном незвично потребує пониження передачі на ступінь, а то і два, бо на 2-й передачі дизель стишується теж дуже неспІшно, так, що частенько доводиться користуватись педаллю щоб вчасно погасити швидкість.
обзэрвер 24.04.2013 01:59 пишет: це шайтан-двигло спокійно їде на 3й передачі на холостому ходу, тобто при відпущеній педалі газу, та ще й мало не розганяється.
При накате и нейтрали,или отпущенной педали газа,обороты двигателя поднимаются до 1100 оборотов.А максимальный крутящий при 1700.Т.е-при движении на хх и 1100 оборотов у мотора почти 50-60% тягла.Чего ж ему не ехать?Теперь еще научись трогаться как на автомате-не добавляя газ.Не боись-не задавишь,знакомую учил ездить после бензиновой-ни разу не заглохла.Я вообще часто со второй трогаюсь.И при 50 на 5 езжу.