autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумАвтотури за кордон

Київ - Рига -- яким шляхом і які сюрпризи по дорозі?

Eugene Mayevski | новичок
1 июня 2013 в 14:36
Доброго дня,

у справах маємо за два тижні їхати з дружиною і двома малими дітьми (3р.) в Ригу із ночівлею в Білорусі. Приятель в Ризі, що багато їздить маршрутом, каже, що краще їхати через Даугавпілс, бо там на митному переході пусто, а через Вільнюс можна простояти довго (що з дітьми - не варіант). До того ж, невідомо, які візи вклеять (ще не забрали паспорти) - можливо, за ними в Литву не заїдеш.

Тому питання:
1) як має виглядати маршрут на Даугавпілс - через Мінськ чи через Вітебськ?
2) може є якась рекомендація мотелю в районі Мінська чи Вітебська відповідно?
3) що очікувати на кордонах Білорусі в плані паперів і локальних вимог? Повернення з Латвії буде через 4 дні після в'їзду.

З повагою,
Євген Маєвський
Змінено Eugene Mayevski (14:53 01/06/2013)
Daugava | V.I.P ***
Re: Київ - Рига -- яким шляхом і які српризи по дорозі?
[Re: Eugene Mayevski] 1 июня 2013 в 15:02
Практично на всі ваші питання і проблеми - це "Білоруські кордони", поруч вони жовані пережовані.

1. Автобус їде через Вітебськ, я кращий час Київ-Рига зробив саме там. Черги на кордоні дійсно менші. Дорога на Мінськ зараз до того ж в капітальному ремонті.

Але дорога через Литву коротша майже на 100 км. До того ж там є автобан Вільнюс-Паневежис. Тому я кожного разу вагаюся щодо маршруту. І абсолютно кращий час Рига-Київ показав саме через Литву.

2. В звітах можна щось зустріти, але я особисто завжди їду в один день. Тім більше у червні, весь шлях буде по світлому. О 4-й ранку старт, о 18-22 в залежності від кордонів та перегляду чогось по дорозі фініш.

3. Бережіть митну декларацію на авто. Все інше не так суттєво щоб його обговорювати (в кордонах є). Приготуйтеся витрати зайву годину-дві під час повернення в Україну на написання пояснювальної, що ви на займаєтеся контрабандою бензину (читайте гілку Білорусь).

P.S.
http://forum.autoua.net/showflat.php?Cat...=1&fpart=68
Змінено Daugava (15:02 01/06/2013)
Eugene Mayevski | новичок
Re: Київ - Рига -- яким шляхом і які сюрпризи по дорозі?
[Re: Eugene Mayevski] 1 июня 2013 в 15:20
Дякую за інформацію. Без зупинки, мабуть, не вийде - діти не звичні до дальніх поїздок. Буду дивитись на Вітебськ. Гілку читав, але 68 сторінок за 6 років подолати (ще й зі сторонніми посиланнями) - це складно .
goga777 | подмастерье *****
Re: Київ - Рига -- яким шляхом і які сюрпризи по дорозі?
[Re: Eugene Mayevski] 2 июня 2013 в 12:45
После того как простоял на таможне беларусь-украина (новая гута-скиток) 7 часов с ребенком, предпочту поездку исключительно через польшу. В беларуси также очень мало сервисов вдоль дороги.
Ночевка обязательна в пути, сам проехал из риги в киев с таможней за 23 часа без отдыха, после чего перекрестился от такой езды. Также учтите что сейчас много росиян едет к нам в крым и обратно, поэтому если решите через беларусь то выбирайте переходы подальше от росии.
Змінено goga777 (12:46 02/06/2013)
Yur4ik | важничающий писатель **
[Re: Daugava] 2 июня 2013 в 21:07
Daugava 01.06.2013 15:02 пишет:

Практично на всі ваші питання і проблеми - це "Білоруські кордони", поруч вони жовані пережовані.

1. Автобус їде через Вітебськ, я кращий час Київ-Рига зробив саме там
. Черги на кордоні дійсно менші. Дорога на Мінськ зараз до того ж в капітальному ремонті.

Але дорога через Литву коротша майже на 100 км. До того ж там є автобан Вільнюс-Паневежис. Тому я кожного разу вагаюся щодо маршруту. І абсолютно кращий час Рига-Київ показав саме через Литву.

Так где быстрее ?
Daugava | V.I.P ***
[Re: Yur4ik] 3 июня 2013 в 00:02
Yur4ik 02.06.2013 21:07 пишет:

Так где быстрее ?

Проходження напрямків Київ-Рига та Рига-Київ суттєво відрізняються. Наприклад, якщо рано вранці стартувати з Риги, то можна встигнути проскочити Кам'яний Лог до перезмінкі і без черги. Позаминулого року ми втратили на нього 20 хвилин на обидва кордони. А минулого практично в той самий час - 3 години, думаю через те, що на півгодини забарилися по дорозі і таки потрапили на обидві перезмінки, коли черга 2 години практично не рухалася. Взагалі мені там при такому розкладі частіше щастить, ніж ні.
При старті з Києва в ранковий час на Кам'яний Лог приїхати можна тільки якщо ночувати в Білорусі, в день швидше ніж за 2 години я цей перехід не долав.
Autoua.netФорумАвтотури за кордон

Додаткова інформація
Модератор:

AVB, LordAmid, moderator, LOMOND, Alexandr 

0 користувачів і 31 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2230