autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

В будинов попала блискавка.....

Tourist | вільний стрілок ***
25 июня 2013 в 23:03
Сьогодні в будинок мами попала блискавка.
А може і не в будинок, може в електричну опору біля будинку.
Взірвався вхідний лічильник, згоріло пару розеток в будинку, дуже ймовірно що оплавилась електропроводка в стінах.
Загалом по грошах буде дуже невесело, але добре що всі живі.
Приватний будинок застрахований і компанії Інгостстрах.
Договору на руках немає, оформлявся разом з оформленням кредитки в Приватбанку.
Їм потрібно довідку від - цитую оператора - "від елекрика який може надати таку довідку". Більшої конкретики я не добився. І ще від метеослужби.
І все треба встигнути за два дні.
Ну це ми спробуємо, хоча я мало вірю в страхову - громовідводу як такого не було, вони до того однозначно приколупаються.
Інший варіант менше попасти - коли біля будинку встановлювали електричну опору, оплачувалось відразу за встановлення громовідводу на цій опорі. її не поставили.
Хоча я не сумніваюсь що в них всі акти підписані а громовідвід - скажуть вкрали на метал. Ну або ще кудись, не так важливо.
Питання просте - як мінімізувати втрати?
Якщо погоріла проводка і включені в той час прилади - попадалово на 2-3кує.
Мама інвалід на пенсії, тому все ляже на мене, а я гроші заробляю важко.

питання до знаючих людей -
1) як правильно поступити зі страховою
2) як отримати хоча б якісь фантіки від енергонагляду, наприклад халявний лічильник, чи ще щось?

Завтра буду читати відповіді з телефону, відповісти не зможу.
Наперід вдячний всім камрадам які дадуть пораду
BorisB | гроза таксистов *
Re: В будинов попала блискавка.....
[Re: Tourist] 25 июня 2013 в 23:07
В ответ на:

громовідводу як такого не було, вони до того однозначно приколупаються.

в договорі про це сказано?
Aleksandr71 | важничающий писатель **
[Re: Tourist] 25 июня 2013 в 23:22
все счетчики и так на балансе в РЕСе.
обращаетесь к ним, они либо его меняют ( это их зона ответственности) либо кидают напрямую с оплатой по среднему (камп сам посчитает у них) .
можно им тыкнуть то, что у них нет разрядников на подстанции и нет заземления опор, траверз и нулевого провода.
Временно можно поцепить на новый счетчик блок розеток и запитатся от них, до выяснения , насколько повреждена проводка в доме.

PS было у самого такое, на даче - отделался малым - там 3-х фазная сборка и стоял на входе рубильник , все было отключено - рубильник разлетелся на куски пластмасок, перебрал его и опять все ок. После этого случая Р Э С взял на баланс подстанцию, доукомплектовал ее и все - приключения закончились.
Travelmaster | опытный писатель *
[Re: Tourist] 25 июня 2013 в 23:33
Нужно договор почитать для начала. До этого нечего обсуждать...
McFly | Достоевский **
[Re: Tourist] 26 июня 2013 в 08:04
По страховке:
2 дня для написания заявления, а не для сбора справок. Читайте договор, если не найдете езжай в СК и бери дубликат (бесплатно), в договоре написано какие справки надо.

ничего не меняй и не ремонтируй до осмотра аварийным комиссаром или экспертом и составления акта осмотра.
Valik1973 | старожил **
[Re: McFly] 26 июня 2013 в 09:37
СК - принадлежит Привату, существует скорее на бумаге, офи скорее всего в Днепропетровске.В общем в Интрнете про них есть. На выплату рассчитывать сложно.
LeonBuhgalter | V.I.P *
[Re: Valik1973] 26 июня 2013 в 11:46
Valik1973 26.06.2013 09:37 пишет:

СК - принадлежит Привату, существует скорее на бумаге, офи скорее всего в Днепропетровске.В общем в Интрнете про них есть. На выплату рассчитывать сложно.

В интернете на всех есть. Нет только на тех кто совсем не работает. Как правильно говорили - нужен договор. Часто такие страховки оформляются по экспресварианту, с фиксированной страховой суммой или возмещением. В таком случае важен сам факт проишествия для получения выплаты, а точнее именно справки что гроза имела место быть и ущерб нанесен.
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

0 користувачів і 55 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2754