В результаті - з'їхав на 3 смугу (та що тільки направо, але побачивши що мені дальше, завчасно (десь за 20 метрів, де лінія ще переривчаста, так як розумів що смуга тільки направо) повернувся в середню смугу.
ДАІшник зупинив, сказав що я грубо порушив. Я з ним спорив 5 хвилин, дойшло до протоколу. Мої аргументи - це смуга з рухом направо, яку я покинув завчасно до перехрестя по переривчастій лінії. Аргументи ДАІшника - що це взагалі 'не смуга' і не 'перехрестя' а з'їзд на 'придомову територію'. І один раз на ній появившись можна рухатись виключно направо. ДАІшник лякав візиром і максимальним штрафом, я - судом і жалобами. ДАІшник не заперечував що я повернувася назад по переривчастій, але наполягав що я міг дальше їхати виключно направо.
Ситуація закінчилась тим що приїхав знайомий і шуганув ДАІшників (виходить це в нього без корочок і невимушено - виглядає і веде себе як бос - силовик - а вони ведуться).
Чому пишу сюди - не можу зрозуміти в чому я неправий і без приїзду знайомого справа 100% закінчилась би протоколом (і оскарженням, але це час).
Відповідно запитання - чи порушував я правила дорожнього руху? (Я вважаю що не порушував так як можу поки лінія переривчаста перестроюватись як мені хочеться).
п.с. Я своїм ввічливим, але впертим спором 'завів' ДАІшника, вивів із себе
Хабаря не пропонував, навіть не натягав.
Фото ділянки і приблизну траекторію додаю.
Змінено Mask (22:11 20/08/2013)