Ситуація сталася під час руху у напрямку Києва по окружній м. Обухів. Хто їздив той знає – там спуск в кінці окружної не доїжджаючи заправки ВОГ. Ось на цьому спуску я мав необачність обігнати вантажівку що рухалась повільно (про швидкість її наразі не скажу) і під час цього маневру перетнув суцільну смугу 1.1. Такий маневр був помічений даїшником, зупинили мене і вантажівку і отже відбулося спілкування: - Добрий день, інспектор Петренко ваші документи - Добрий день, прошу Ваші документи (маю звичку записувати у блокнот дані інспекторів). Записав ПИБ та номер посвідчення. - Ви здійснили обгін у невстановленому місті. - Попереду рухалась повільно машина. Маю право як вийнято перетнути суцільну смугу для цього. - На спусках і підйомах це правило не діє. - Покажіть це у правилах. - Ви порушили п. 14.6 - (читаю і не можу знайти свого порушення)
В ответ на: 14.6. Обгін заборонено: а) на перехресті; б) на залізничних переїздах і ближче ніж за 100 м перед ними; в) ближче ніж за 50 м перед пішохідним переходом у населеному пункті і 100 м — поза населеним пунктом; г) у кінці підйому, на мостах, естакадах, шляхопроводах, крутих поворотах та інших ділянках доріг з обмеженою оглядовістю чи в умовах недостатньої видимості; ґ) транспортного засобу, який здійснює обгін або об'їзд; д) у тунелях; е) на дорогах, що мають дві і більше смуги для руху в одному напрямку; є) колони транспортних засобів, позаду якої рухається транспортний засіб з увімкненим проблисковим маячком (крім оранжевого).
По перше я був не на підйомі а на спуску По друге не розумію чому правило обгону поодинокого транспортного засобу що рухається менш ніж 30 км за годину не працює на спусках.
Після достатньо ввічливої розмови а також психологічного впливу моєї дружини на інспектора він віршів з нами не зв’язуватися. Але осад як то кажуть залишився. Чи прав був інспектор стверджуючи: - Між підйомом і спуском немає різниці, важливо лише наявність знаку ухил дороги. - Правило 34.1 про обгін і перетин суцільної смуги не пристосовується у випадку руху на дорозі зі схилом.
В ответ на: Між підйомом і спуском немає різниці, важливо лише наявність знаку ухил дороги. - Правило 34.1 про обгін і перетин суцільної смуги не пристосовується у випадку руху на дорозі зі схилом.
admdz 29.08.2013 14:59 пишет: - Між підйомом і спуском немає різниці, важливо лише наявність знаку ухил дороги.
ну, разница лишь в том, что на спуске видно, что творится впереди, а значит нет ограниченной обзорности, а в случае с подъёмом - не видно, что происходит за "горбом", то есть предстоит опасный манёвр. не претендую на безапелляционное мнение, но, имхо, гаишнег не прав
дякую, заспокоїли отже моя совість буде мучити мене лише за те що можливо я обігнав вантажівку що рухалась швидше ніж 30км\год але буду тішитись тим що у цивилізованому спілкуванні з даїшников отримав перемогу
В ответ на: Між підйомом і спуском немає різниці, важливо лише наявність знаку ухил дороги. - Правило 34.1 про обгін і перетин суцільної смуги не пристосовується у випадку руху на дорозі зі схилом.
Когда-то был запрет на обгон на спуске и подъеме. Честно сказать, я до сих пор на спуске не обгоняю. Хотя про "конец подъема" уже знаю давно, просто по привычке, видимо, въелось.
- Між підйомом і спуском немає різниці, важливо лише наявність знаку ухил дороги.
Разница есть. Хотябы в том что есть два знака:
В ответ на: 1.6 «Крутий підйом». 1.7 «Крутий спуск». Знаки 1.6 і 1.7 попереджають про наближення до підйому або спуску, на якому діють вимоги розділу 28 цих Правил.
так что если есть знак 1.6 - значит подъем. Нет знака - пускай дальше выдумывает
До речі, зрозумівши безпідставність вищезгаданих звинувачень він наостанок погрожував запросити водія вантажівки який засвідчить що рухався швидше 30 км.год І треба сказати це була єдина серйозна загроза на щастя так і не виконана Адже тоді довелось би складати протокол.
lopez 29.08.2013 15:27 пишет: Честно сказать, я до сих пор на спуске не обгоняю. Хотя про "конец подъема" уже знаю давно, просто по привычке, видимо, въелось.
А что, если бы не было запрета в ПДД, обгонял бы в конце подъема?
Гайцы, кстати, иногда любят ловить именно на этом пункте 14.6, т.к. народ обычно помнит, что сплошную можно пересекать при скорости обгоняемого меньше 30 км/ч, но не задумывается, что это таки однозначно запрещено в случаях, обозначенных в этом пункте. Я в свое время так первый в жизни протокол на 425 грн. заработал - была "ловушка" на съезде с Индустриального моста в направлении Шулявки, там часто троллейбусы и маршрутки после остановки и поворота медленно ползут (реально меньше 30), а встречка свободна, так и подмывает обогнать, что я и сделал, после чего был опротоколен за обгон ближе 50 м до пешеходного перехода (а переход был так хреновенько обозначен...). Но в случае ТС п.14.6 применить не к чему - гаишник не прав.
admdz 29.08.2013 16:15 пишет: До речі, зрозумівши безпідставність вищезгаданих звинувачень він наостанок погрожував запросити водія вантажівки який засвідчить що рухався швидше 30 км.год І треба сказати це була єдина серйозна загроза на щастя так і не виконана Адже тоді довелось би складати протокол.
Я как-то заработал протокол обогнав фуру через сплошную. Гаец сразу остановил меня и фуру. Я начал лепетать про 30км, на что гаец спросил у водителя фуры: - скока ехал? Он: - 60. И мне типа с оправданием, на мой косой взгляд: - ну у меня ж все равно "шайба" стоит. Гаец дал ему лист пояснения, тот написал. Вот так вот бывает.
admdz 29.08.2013 16:15 пишет: До речі, зрозумівши безпідставність вищезгаданих звинувачень він наостанок погрожував запросити водія вантажівки який засвідчить що рухався швидше 30 км.год І треба сказати це була єдина серйозна загроза на щастя так і не виконана Адже тоді довелось би складати протокол.
Я как-то заработал протокол обогнав фуру через сплошную. Гаец сразу остановил меня и фуру. Я начал лепетать про 30км, на что гаец спросил у водителя фуры: - скока ехал? Он: - 60. И мне типа с оправданием, на мой косой взгляд: - ну у меня ж все равно "шайба" стоит. Гаец дал ему лист пояснения, тот написал. Вот так вот бывает.
И был получен вывод, что не стоит обганять через сплошную ТС едущие 60, или так и обганяем по встречку через сплошные?
И был получен вывод, что не стоит обганять через сплошную ТС едущие 60, или так и обганяем по встречку через сплошные?
Будем чесны - продолжаем обгонять, там где позволяет дорожная обстановка. Но к сожалению у нас в стране, зачастую, сплошная намалевана от фонаря и означает, что ты можешь полинять на сотку гайцу, селяви
У него сертифицирован чем-то спидометр? Это бред Если бы они визирем скорость фуры бы измериили, тогда можно было бы говорить, а со слов это все разводилово
У него сертифицирован чем-то спидометр? Это бред Если бы они визирем скорость фуры бы измериили, тогда можно было бы говорить, а со слов это все разводилово
Разводилово или нет, это ты в суде будешь доказывать. А протокол будет таки составлен,и ниипЁт, шО хош то й робЫ.
В курсе что такое "шайба"? Спидометр сертифицирован заводом, как и "шайба". Ты в Германии де нить такое скажи, мол не ехал я больше 4 часов за рулем, бо спидометр и "шайба" у меня не сертифицированы