autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

Оплата ЕСВ. Только я со своего рабочего счета? (+) (2/2)

NoOne | Супер писатель! ***
Re: Оплата ЕСВ. Только я со своего рабочего счета? (+)
[Re: alex131] 12 сентября 2013 в 14:59
alex131 12.09.2013 14:35 пишет:

NoOne 12.09.2013 08:24 пишет:

Там выше даже ссылку на указ МинФина выложили.
Почитали бы хоть для разнообразия. Фантазер вы наш. За Бин Ладена платить - надо же такое придумать )

Причем здесь фантазер? Я имею ввиду, что в назначении платежа можно написать пратически что угодно и платеж уйдет с таким назначением. Другое дело попадет ли он туда куда нужно? Нет такого жесткого шаблона, только по которому платить нужно.

Фантазия - это про бин Ладена.
Внутренний финмониторинг банка не пропустит такую платежку. Застрянет.
Там черный список и список лиц связанных с тер.деятельностью - дай боже как обновляется.
Cabai | V.I.P **
[Re: alex131] 12 сентября 2013 в 18:18
В ответ на:

В назначении платежа ты можешь написать что хочешь.Хоть за Бен Ладена ЕСВ заплати. Нет там никакой жестко установленной формы.

Для платежа в бюджет есть такая форма, хоть она и не обязательная. Фишка в том, что при правильно заполненной форме такой платеж упадет на нужный счет автоматом. Более того, такая форма подразумевает, что оплата может производится за третье лицо.

В частности, для оплаты единого налога я заполняю так:

*;101;XXXXXXXXXX;18050400 Єдиний податок з фізичних осіб за II квартал 2013 року;;;

Где XXXXXXXXXX - ИНН того лица, в чью пользу осуществляется оплата.

Для пенсионного вот так:

XXXXXXXXXX;104;01; Сплата ЄСВ за II квартал 2013р; термін платежу - 22.07.2013 р. Перераховано повністю. Реєстрац. № XX-XXXX.

Здесь XXXXXXXXXX - ИНН, 104 - код платежа (ЕСВ по ставке 34,7% для Физических лиц-предпринимателей, в том числе тех, которые выбрали упрощенную систему налогообложения (единый налог) и лиц, которые проводят независимую профессиональную деятельность), 01 - признак обязательного платежа.
alex131 | Супер писатель! ***
[Re: Cabai] 13 сентября 2013 в 13:41
Cabai 12.09.2013 18:18 пишет:

В ответ на:

В назначении платежа ты можешь написать что хочешь.Хоть за Бен Ладена ЕСВ заплати. Нет там никакой жестко установленной формы.

Для платежа в бюджет есть такая форма, хоть она и не обязательная. Фишка в том, что при правильно заполненной форме такой платеж упадет на нужный счет автоматом. Более того, такая форма подразумевает, что оплата может производится за третье лицо.

В частности, для оплаты единого налога я заполняю так:

*;101;XXXXXXXXXX;18050400 Єдиний податок з фізичних осіб за II квартал 2013 року;;;

Где XXXXXXXXXX - ИНН того лица, в чью пользу осуществляется оплата.

Для пенсионного вот так:

XXXXXXXXXX;104;01; Сплата ЄСВ за II квартал 2013р; термін платежу - 22.07.2013 р. Перераховано повністю. Реєстрац. № XX-XXXX.

Здесь XXXXXXXXXX - ИНН, 104 - код платежа (ЕСВ по ставке 34,7% для Физических лиц-предпринимателей, в том числе тех, которые выбрали упрощенную систему налогообложения (единый налог) и лиц, которые проводят независимую профессиональную деятельность), 01 - признак обязательного платежа.

Я ж не спорю. Сам так заполняю. Просто комрад NoOne писал, что не верит статье, потому что там назначение не "по уставу" написано.
alex131 | Супер писатель! ***
[Re: NoOne] 13 сентября 2013 в 13:43
NoOne 12.09.2013 14:59 пишет:

alex131 12.09.2013 14:35 пишет:

NoOne 12.09.2013 08:24 пишет:

Там выше даже ссылку на указ МинФина выложили.
Почитали бы хоть для разнообразия. Фантазер вы наш. За Бин Ладена платить - надо же такое придумать )

Причем здесь фантазер? Я имею ввиду, что в назначении платежа можно написать пратически что угодно и платеж уйдет с таким назначением. Другое дело попадет ли он туда куда нужно? Нет такого жесткого шаблона, только по которому платить нужно.

Фантазия - это про бин Ладена.
Внутренний финмониторинг банка не пропустит такую платежку. Застрянет.
Там черный список и список лиц связанных с тер.деятельностью - дай боже как обновляется.

А если написать: Сплата ЄСВ за .....квартал за Бинладенов Иван Иванович. Пройдет такое.Я думаю в Ощадбанке по квитанции аж бегом пролетит.
catkoua | Достоевский **
[Re: Smap] 14 сентября 2013 в 11:17
в мене пару раз були проблеми з оплатою платежів "за того парня".
платив за домашній інтернет знайомому з фоп-рахунку свого. при всіх правильно заповнених реквізитах два рази платіж пройшов а на третій інтернет-провайдер відмовився зараховувати платежі. пояснили тим що у випадку коли платник і власник акаунту не співпадають то податкова нагинає що таким чином фізична особа одержує за допомогою провайдера неоподаткований дохід від третьої особи і провайдер має виступити податковим агентом.
аналогічна фігня вийшла коли вирішив заплатити за стаціонарний телефон оформлений на тов зі свого спд - платіж не зарахували.
не знаю може просто це мені так пощастило і в дрібних фірмах це пофіг. але шото мучають смутниє сомнєнья що у випадку проплати податків з чужого рахунку можуть виникнути аналогічні проблеми і формально податківці будуть праві.
Fogol | Достоевский **
[Re: catkoua] 18 сентября 2013 в 23:58
catkoua 14.09.2013 11:17 пишет:

пояснили тим що у випадку коли платник і власник акаунту не співпадають то податкова нагинає що таким чином фізична особа одержує за допомогою провайдера неоподаткований дохід від третьої особи і провайдер має виступити податковим агентом.
аналогічна фігня вийшла коли вирішив заплатити за стаціонарний телефон оформлений на тов зі свого спд - платіж не зарахували.

Більше того, платежі з рахунку СПД (2600) не проходять для сплати зобов'язань як фізичної особи (2605). І навпаки, хоча я в бухгалтерії не сперечався, але банк просто вніс у договори пункт "рахунок фізичної особи не може використовуватися для розрахунків комерційної діяльності". Це почалося десь на початку 2012-го, навіть платежі було повернуто бухгалтерією контрагентами.

А що бухгалтер сплачує податки ТОВ готівкою - то операція проста, на зразок "поворотної фінансової допомоги". Головне - правильно провести через бух.облік. А позаяк у ФОП ніякого бухобліку і нема - немає і проблем.

Хоча якщо кошти заносити на рахунок СПД - є певна суперечка з податковою, яка хоче рахувати це як "дохід".

По темі: і разі сплати зобов'язань до бюджету (зокрема, штрафи) - готівкою в банку і так доводиться вказувати реквізити платника (ПІБ та ІНН), тому простіше за все вказувати таки саме ті дані, за кого має рахуватися цей платіж. Нащо створювати собі проблеми на рівному місці? Так само і з р/р інших ніж ФОП - технічно можна, але коли податкова знайде цей платіж не внесеним до книги обліку доходів та витрат та не зарахований у звіт у якості прибутку і буде таки права - воно вам треба?
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

Оплата ЕСВ. Только я со своего рабочего счета? (+) (2/2)

Додаткова інформація
Модератор:

Рубан, moderator 

0 користувачів і 15 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 8118