Письменная форма необходима для правочынив, которые подлежат нотариальному заверению. Для других - вполне уместна устная форма. Может назовешь на основании какого НПА правочын купли/продажи ТС подлежит нотариальному заверению?
Vindsor 23.10.2013 12:54 пишет: Письменная форма необходима для правочынив, которые подлежат нотариальному заверению. Для других - вполне уместна устная форма.
Ааааа! Жесть жестяная!
Ну сходи в МРЭО с чужим тех.паспортом - потребУй шоб машину на тебя зарегили, бо ты "устно договорился", ога.
ЗЫ Ты убил всю систему продажи авто..комисионки, нотариусы...все ф сад. Теперь все машины можно\будут продавать по устному договору.
Не совсем так. Нужно разделять право собственности на ТС и право эксплуатации ТС. Вот для последнего нужна госрегистрация ТС, а, в свою очередь, для регистрации нужен письменный договор! А вот для перехода права собственности в факторе купли/продажи письменная форма договора не обязательна. Например, если я куплю ТС, которое эксплуатации не подлежит и эксплуатировать его я не собираюсь. Ответь: на кой мне письменный договор? Регистрировать купленное ТС я не буду. Например, устрою в нем курятник. Или отправлю на разборку. Или просто как экземпляр для коллекции! В такой ситуации - да, все комиссионки с нотариусами просто идут лесом!
В ответ на: Стаття 206. Правочини, які можуть вчинятися усно
1. Усно можуть вчинятися правочини, які повністю виконуються сторонами у момент їх вчинення, за винятком правочинів, які підлягають нотаріальному посвідченню та (або) державній реєстрації, а також правочинів, для яких недодержання письмової форми має наслідком їх недійсність.
В ответ на: Як правило, договори купівлі-продажу ТЗ повністю виконуються в момент їх вчинення. Чинне законодавство не передбачає для договорів купівлі-продажу ТЗ обов’язкового нотаріального посвідчення та (або) державної реєстрації. Тому відповідно до ч. 1 ст. 206 ЦК договори купівлі-продажу ТЗ фізичних осіб між собою, а також договори купівлі-продажу ТЗ між фізичними та юридичними особами за умови, що як перші, так і другі повністю виконуються в момент їх вчинення, на думку автора, можуть бути укладені й в усній формі.
Re: СРОЧНО нужна помощь - машина продана по доверке, ДТП,...
[Re: Little] 24 октября 2013 в 16:29
Без учета всего вышенаписанного (некогда читать), принимаем во внимание следующее :iconidea
Постанова Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 01 березня 2013 року № 4: 6. Особою, яка зобов'язана відшкодувати шкоду, завдану джерелом підвищеної небезпеки, є фізична або юридична особа, що на відповідній правовій підставі (право власності, інше речове право, договір підряду, оренди, позички тощо) володіє транспортним засобом, механізмом, іншим об'єктом, використання, зберігання або утримання якого створює підвищену небезпеку. Якщо особа під час керування транспортним засобом має посвідчення водія на право керування транспортним засобом відповідної категорії і реєстраційний документ на транспортний засіб, переданий їй власником або іншою особою, яка на законній підставі використовує такий транспортний засіб, то саме ця особа буде нести відповідальність за завдання шкоди (пункт 2.2 Правил дорожнього руху України).
Re: СРОЧНО нужна помощь - машина продана по доверке, ДТП,...
[Re: smut] 24 октября 2013 в 16:43
smut 24.10.2013 16:29 пишет: Без учета всего вышенаписанного (некогда читать), принимаем во внимание следующее ++:
Постанова Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 01 березня 2013 року № 4: 6. Особою, яка зобов'язана відшкодувати шкоду, завдану джерелом підвищеної небезпеки, є фізична або юридична особа, що на відповідній правовій підставі (право власності, інше речове право, договір підряду, оренди, позички тощо) володіє транспортним засобом, механізмом, іншим об'єктом, використання, зберігання або утримання якого створює підвищену небезпеку. Якщо особа під час керування транспортним засобом має посвідчення водія на право керування транспортним засобом відповідної категорії і реєстраційний документ на транспортний засіб, переданий їй власником або іншою особою, яка на законній підставі використовує такий транспортний засіб, то саме ця особа буде нести відповідальність за завдання шкоди (пункт 2.2 Правил дорожнього руху України).
Little 14.10.2013 14:55 пишет: скорей всего, вот и уточняю, что если дам на малый срок (10 дней) безе права передоверия
А ты уверен, что он - действительно владелец автомобиля?
А вопрос: почему он едет поездом? Даже если дашь доверку на 10 дней, ему ж все равно прийдется гнать машину в киев для снятия с учета? или я чего то не знаю. Снимается с учета только по месту регистрации ТС. Пусть едет на авто и сразу снимает.
А вопрос: почему он едет поездом? Даже если дашь доверку на 10 дней, ему ж все равно прийдется гнать машину в киев для снятия с учета? или я чего то не знаю. Снимается с учета только по месту регистрации ТС. Пусть едет на авто и сразу снимает.
Вы отстали от жизни) Авто снять и поставить на учет можно в любом МРЭО в независимости от места регистрации