autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

Вопрос о Товарном и фискальном чеке.

PetyaKomo | Супер писатель! **
4 декабря 2013 в 13:12
Вообщем на служебный автомобиль была купленна зап.часть за свои деньги.
Предприятие для того чтобы мне компенсировать сумму требует Товарный и фискальный чек!

Интернет магазин который выслал запчасть имеет возможность приложить только товарный чек.
как лучше выйти из положения? (сумма не очень большая 500грн)
может ли квитанция о переводе денежных средств заменить фискальный чек?
Yea | don't play for respect **
Re: Вопрос о Товарном и фискальном чеке.
[Re: PetyaKomo] 4 декабря 2013 в 13:38
Яка організаційно-правова форма господарювання у Інтернет-магазина?
- приватний підприємець (ФОП) на єдиному податку;
- приватний підприємець (ФОП) на загальних підставах;
- товариство з обмеженою відповідальністю?
Від цього залежить, чи мають взагалі вони давати фіскальні чеки, чи мають право їх не давати.
Наприклад, я ФОП на ЄП. Я НЕ платник ПДВ. Документи, які я надаю клієнтам - товарний чек, ксерокопія св-ва про держреєстрацію, ксерокопія св-ва про ЄП, при сильному бажанні ксерокопія плат. доручення про сплату ЄП за відповідний місяць. Фіскальний чек я видати не зможу, оскільки маю право працювати без касового апарату. Я можу прийняти платіж на свій розрахунковий рахунок (підприємницький), тоді від вас буде потрібна довіреність. Я, звісно, можу і на карту Приватбанку (теоретично, бо в мене її нема ), але тоді це списати на витрати вам не можна буде.
ТОВ має давати або фіскальний чек, або робити розрахунки по безготівці (сплата на р/р, довіреність, накладна).
Змінено Yea (13:39 04/12/2013)
ivlike | подсевший на форум **
[Re: Yea] 4 декабря 2013 в 13:58
загоны тупых бухгалтеров.
у меня, тоже фопа на ЕН - иногда требуют такое, что волосы дыбом.
из наиболее частых вариантов: ксерокопия паспорта и ИНН, копия договора купли/продажи квартиры, копию платежки за ЕН и в ПФ...
[Re: ivlike] 4 декабря 2013 в 14:10
ivlike 04.12.2013 13:58 пишет:

из наиболее частых вариантов: ксерокопия паспорта и ИНН, копия договора купли/продажи квартиры, копию платежки за ЕН и в ПФ...

У вашому випадку можуть просити копії документів на квартири, щоб бути впевненим, що ви на законних підставах розпоряджаєтесь майном, яке надаєте в оренду. Ми при укладанні офіційних договорів оренди завжди пишемо "П.І.П.-Б., що володіє квартирою на підставі бла-бла-бла...". Паспорт і довідку про ІПН я особисто ніколи не прошу. Це може бути потрібно для того, щоб виписати касовий ордер (якщо я сама як касир/бухгалтер сплачую за оренду готівкою, по ордеру; паспортні дані заносяться до ордеру, а код йде у податкову звітність про виплачені доходи), але я ці дані прошу продиктувати... багато хто для зручності дійсно просто робить копії.
До речі, якщо ви даєте квитанцію про послуги ФОП на ЄП, паспорт та код вже точно не потрібні - у квитанції/товарному чеці П.І.П.-Б. та код мають бути вказані, паспортні дані в такому разі ніде не застосовуються.
[Re: Yea] 4 декабря 2013 в 14:25
именно потому и напрягает - все есть в квитанции.
мы отправляли запрос в налоговую - какие документы должны выдавать клиентам.
нам ответили, что если у нас сфера деятельности -надання в оренду власного або орендованого нерухомого майна и мы на 3й категории 5%, то даем только копии вытяга из реестра предпринимателей и свидетельство плательщика единого налога. и квитанцию о получении денег или товарный чек, в которых должны быть указаны ФИО предпринимателя, его ИНН и печать. ну и ессно дата получение денег, пидстава, сумма и подпись получившего.
[Re: ivlike] 4 декабря 2013 в 14:39
Можливо, тут тонкий нюанс у різниці між орендними відносинами як цивільно-правовими відносинами, та використанням послуг оренди як користуванням господарськими послугами. Хоча Джульсон колись казала, що якщо хоча б одна сторона фізособа, це відносини цивільно-правові. Який механізм контролю з боку клієнта, що ви не надасте йому в оренду чужу квартиру, за забруднення якої господар потім не виставить вам позов чи щось подібне?
[Re: Yea] 4 декабря 2013 в 14:43
какой механизм контроля в ресторане со стороны клиента, что он, покупая котлету по-киевски, получает котлету, произведенную в ресторане, а не купленную в кулинарии?

ессно это грубый пример - но я как-то не задавался таким вопросом. да и клиенты не интересуются.
сфера услуг предполагает, что клиент пользуется услугами определенного человека и если что - претензии к нему.
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

Додаткова інформація
Модератор:

Рубан, moderator 

0 користувачів і 2 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1809