autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумКіно, книги та музика

Вышли два интересных украинских диска +

umka | Достоевский ***
13 октября 2005 в 10:33
"Зелене" и "Коралі". Это начало проекта популяризации аутентической украинской музыки.

Суть проекта заключается в том, что современные украинские музыканты делают "ремиксы" народных песен в аутентическом исполнении. Т.е. поют абсолютно реальные ьаки и дедки в возрасте до 70 - лет и старше, а музыканты добавляют музыку и своременные ритмы.

Музыка, конечно, на любителя, но звучит очень здорово. Я в машине слушаю с огромным удовольствием.

"Зелене" создавали музыканты из АБЫ МС - он более "живой";
"Корали" - клавишник из Другой Ріки - там больше электроники.

Рекомендую.
umka | Достоевский ***
Зелене. Сучасна інтерпретація традиційної української музики
[Re: umka] 13 октября 2005 в 10:36

Ви, гадаю, і самі вже помітили, що цей диск є родичем альбому „Коралі”, червоненького такого. Що ж, це побратимство є не тільки зовнішнім, оскільки і тут мова йде про пошук у дуже цікавому, як на мене, напрямку. Адже ми, людство, маємо зараз безліч уламків, уривків давніх систем і засобів світосприйняття, і це стосується музики так само, як і багато чого іншого. Але нам, сучасним, на сьогоднішній день замало спостерігати фрагменти, замало піддавати їх критичному аналізу. Потрібне щось інше – співпереживання, пряме переживання давнього досвіду у сучасних умовах, за допомогою сучасних засобів. І представлена цим альбомом сучасна інтерпретація традиційної української музики, гадаю, є одним з кроків не тільки вперед, а і вглиб. Насамперед – вглиб. Мені нинішня спроба здається вдалою. Якщо вона не остання – сподіваюся, що це так – то навіть ми, пересічні слухачі, згодом матимемо дуже цікавий квиток на проїзд до центру. Куди ми з ним поїдемо – то вже справа інша, кожен сам обирає напрямок. Врешті решт, всі шляхи ведуть самі знаєте куди. „Зелене” – чудово. Дуже рекомендую.

(С) Антон Лейба.

Видавець: Aтлантик
Рік видання: 2005

1. Сурові тріски
2. Івано – Funkiвська
3. ДайБо
4. ДайБо (реприза)
5. Кицю – кицю
6. Зелене
7. Вилети, гулю
8. Колись так не було (як тепер)
9. Балада про пана Бога й небожат
10. Колискова світу
11. Зелене (радіо версія)

Загальна тривалість звучання: 49:44
umka | Достоевский ***
Коралі. Сучасна інтерпретація традиційної української музики
[Re: umka] 13 октября 2005 в 10:41

Не знаю, чи для Вас стане цей диск несподіванкою, але точно знаю, що для мене він – частина того руху, на який я вже давно чекаю. Маю на увазі, що, як людина міська і абсолютно пересічна, я не можу слухати, наприклад, автентичний спів годинами. Тільки так, потроху. А хочеться більше, бо – цікаво. Але не вистачає терпіння, бо потребую не тільки голосових мелодій, а й ритмів більш-менш складних, і якихось додаткових мелодійних ліній. Хочеться органічного переплетіння старого і нового, осмисленої еклектики, універсальності. Щоб музична мова могла бути зрозумілою незалежно від того, у яких соціальних та естетичних стереотипах виховувалась людина. Звісно, можна сказати, що мова музики і так є універсальною, зрозумілою для кожного. Так. Але, коли йдеться про коріння, про інтерпретації чогось давнього сучасними засобами – хочеться, щоб не було в цьому примітивності, вульгарності. І тому добре, що з’являються проекти на зразок ось цього. Бо це – пошук, рух. Інколи більш вдалий, інколи – не дуже. Але – пошук відбувається. Спостерігаймо.

(С) Антон Лейба

Видавець: Aтлантик
Рік видання: 2005

1. Поцухи
2. Ой, чумаче, чумаче
3. Ой, лихо – не біда
4. Іване й Василь
5. Весняночко, панночко
6. Колискова
7. Вилети, гулю, вилети
8. Ой, піду я в полонинку
9. Же коза стоїть
Загальна тривалість звучання: 48:40
HBond | важничающий писатель **
А демо где-то утянуть можно? (-)
[Re: umka] 13 октября 2005 в 14:59
1
umka | Достоевский ***
Re: А демо где-то утянуть можно! (+)
[Re: HBond] 13 октября 2005 в 15:22
Адрес сайта у меня в профиле
HBond | важничающий писатель **
спасибо!
[Re: umka] 13 октября 2005 в 17:53
Виноват, протупил!

Романов | Мистер Голод **
Re: Вышли два интересных украинских диска +
[Re: umka] 14 октября 2005 в 04:55
А мне ГайдамакЫ подобаются...

ПРавда не все, но 3 альбома у меня есть.
umka | Достоевский ***
Re: Вышли два интересных украинских диска +
[Re: Романов] 14 октября 2005 в 08:47
У Гайдамаков их первый альбом "Гайдамаки" очень сильный. Но в машине мне его слушать нельзя - слишком динамичный. Я еще в Таврии под него две бутылки пива расквасил одну об другую - они на полу в машине лежали.

А второй альбом - "Богуслав" - какой-то странный. Как-будто песни разными людьми в разное время записаны. Какой-то он разобранный и поэтому не слушается так, как первый.

На концертах, конечно, группа валит по полной. На "Крине Мрий" народтанцевал первые три песни А потом встал - выдохся. А музыканты продолжали колбасить в том же темпе.
umka | Достоевский ***
Re: Перкалаба+
[Re: umka] 14 октября 2005 в 08:54
Кстати, если нравятся Гайдамаки - советую обратить внимание на группу "Перкалаба". Работают в похожем стиле.

Перший альбом гурту, вже досить добре відомого всім, хто відвідує всілякі фестивалі заради того, щоб послухати фолк-рок. Якщо Ви не мали такої можливості, але теж цікавитеся українським фолк-роком, дуже раджу звернути пильну увагу. А якщо Ви прихильно ставитеся до фолк-панку – тим більше. Це хороший клас. За словами якісних очевидців, вже й сьогодні гурт запросто може розворушити кількатисячну аудиторію не гірше, ніж несподівана пожежа. Енергії тут просто через край, і я точно знаю, що вона заводить навіть тих, хто подібну музику не дуже полюбляє, а це про щось каже. Можна вдатися до різних епітетів. Добре підсмажений, жовтий аж до чорноти, і мерехтіння сухих солоних шпиць, стрімкий зелений натиск, осколок джокера у дзеркальці. Іншими словами, тут майстерно зіграні і музичні торпеди, і те, що можна назвати баладами. А можна і не називати, бо бешкетування тут не менше, ніж мелодійності, а мелодійності не бракує. Сподіваюся, так піде і далі, бо цей їхній перший альбом – то радісна, бадьора новина.

(С) Антон Лейба

Видавець: Taras Bulba Entertainment
Номер за каталогом: TBE-024-2
Рік видання: 2004

1. 220
2. Бугай
3. Гулєй
4. Свято Грибів і Форелів
5. Любові Поклик Ау-Уа
6. Горрри!
7. Льотчик
8. Каб'юк і Ахтемішн
9. Bormenzal
10. Теща
11. Зозулица
12. Парагвай
13. Голяк
Bonus video:
14. Парагвай
15. Горрри!
Загальна тривалість звучання: 45:32

Ссылки на мп3 - фрагменты по 100-200 кб каждый.
Autoua.netФорумКіно, книги та музика

Додаткова інформація
Модератор:

BorisB, moderator 

0 користувачів і 11 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2050