autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Потрібна юридична консультація

BleSSeD | читатель
27 мая 2014 в 16:56
Їхав 2 дня тому по кільці, проїхав, дивлюсь - ззаді мотоцикліст впав... Я не став зупинятись, мало лі чо він впав (може камінчик чи ще щось). (хотя мабуть це була помилка, треба було в любому випадку зупинитись). Сьогодні дзвонять мені з ДАІ, приїхали, кажуть що мотоцикліст попав в лікарню, там перелом а ззаді їхала машина зняла все на реєстратор (наразі в мене таке враження що ніякого реєстратора не було, але точно не знаю) - типу я його не пропустив на кольці (він йшов по головній). Дали мені телефон потерпілого, я до нього поїхав, він нормальний дядько, виявляється перелому немає, просто вдарився, я йому дав гроші на ремонт і лікування, він написав писульку що не має претензій ніяких до мене і ми нормально розійшлись. Поїхав в ДАІ з тою писулькою, думаю "зараз випишуть мені штраф за неправильний проїзд перехресть або за створення аварійної ситуації, заплачу штраф, та й все". А вони почали, що то має бути через суд, що має експерт подивитись машину (повний брєд, ніякого зіткнення ж не було) і т.д. І прямим текстом говорять про хабар начальнику. Моя позиція така: я їхав по кольці, може і порушив, доведіть. ДТП не бачив (зіткнення не було, не бачив шо хтось там впав). Згідний на мінімальний по створенні аварійної ситуації. Впринципі постраждалий теж не хочу судитись і згідний щоб справу закрили. А вони мені починають про кримінальну відповідальність, експертизу і суд.... Наскільки вони праві? Які документи, постанови, протоколи і т.д. вони мають мені показати? Чи зобов"язаний я надати машину для експертизи? По чому я можу їх взути? Чи можу я вимагати відео з реєстратора? Як краще вийти з цієї ситуації (цікавить юридично правильно, хабар не хочу давати навіть якщо це дешевше буде). Але при цьому не хочу щоб мене розвели даішніки. Дякую.
Igor85 | патриарх ***
Re: Потрібна юридична консультація
[Re: BleSSeD] 27 мая 2014 в 17:01
Менты разводят. Если у мотоциклиста нет перелома, то нет и уголовного дела. Оно заводится только если есть телесные повреждения средней тяжести. А без перелома натянуть на среднюю тяжесть практически нереально. Плюс если столкновения не было и на твоей машине нет следов - то и ДТП не было. Мое ИМХО на ментов забить, а держать связь с мотоциклистом. Если начнутся движняки, тогда думать что делать дальше.
Змінено Igor85 (17:02 27/05/2014)
Honest. | СуперСтар **
[Re: Igor85] 27 мая 2014 в 17:10
если дтп не было,нафиг на ремонт деньги давал?
BleSSeD | читатель
[Re: BleSSeD] 27 мая 2014 в 17:15
ДТП було. Доро́жньо-тра́нспортна подія (ДТП) — подія, що сталася під час руху транспортного засобу, внаслідок якої загинули або поранені люди чи завдані матеріальні збитки.

Були завдані матеріальні збитки, це було заснято на відеореєстратор (як мені сказали). Але то не важливо... Мабуть таки це через мене він впав. Крім закону є ще чисто людські відносини, совість і мораль. Не варто ставати скотиною за якісь бумажки. Дав на ремонт і не жалію (він з мене багато не взяв, я був готовий дати більше). А вот з даішніками я готовий говорити жорсткіше і доказувати свою правоту.
опытный 30 | Супер писатель! *
[Re: BleSSeD] 27 мая 2014 в 17:19
Своим поведением доведёшь себя до приговора)) Бумажка от мотоциклиста сыграет против тебя. Ведь дтп не было,а фактом общения с одноразовым и выплатой ему денег ты,ФАКТИЧЕСКИ подтверждаешь свою виновность.
На будушее,не пойман не вор,записи регистраторов могут засунуть себе в одно место. Машина целая,мот упал по собственной инициативе,ты этого не видел.ТОЧКА.
Вот тебе юридически правильный совет.Расписку про нет претензий никому не показывай,иди в отказ,скажешь надавили ,угрожали.Без адвоката с мусорами не общаться,денег мусорам не давай,обманут.
BleSSeD | читатель
[Re: опытный 30] 27 мая 2014 в 17:28
опытный 30 27.05.2014 17:19 пишет:

Своим поведением доведёшь себя до приговора)) Бумажка от мотоциклиста сыграет против тебя. Ведь дтп не было,а фактом общения с одноразовым и выплатой ему денег ты,ФАКТИЧЕСКИ подтверждаешь свою виновность.
На будушее,не пойман не вор,записи регистраторов могут засунуть себе в одно место. Машина целая,мот упал по собственной инициативе,ты этого не видел.ТОЧКА.
Вот тебе юридически правильный совет.Расписку про нет претензий никому не показывай,иди в отказ,скажешь надавили ,угрожали.Без адвоката с мусорами не общаться,денег мусорам не давай,обманут.

а як на рахунок 2 людей які сиділи в машині ззаді? Є 2 свідки і є запис реєстратора... А так би відносини з мотоциклістом спортив би, потім би віддувався...

Одним словом подзвонив я до мотоцикліста, завтра їдемо разом в ДАІ, будемо казати щоб закривали справу.
Lucky | Достоевский ***
[Re: опытный 30] 27 мая 2014 в 17:30
Поддержу мнение камрада опытный 30. Добавить нечего.
Chmln | V.I.P **
[Re: опытный 30] 27 мая 2014 в 17:37
опытный 30 27.05.2014 17:19 пишет:

в целом правильно, но не так агрессивно

Ничего не видел, не знаю.

Запись есть? Ну, покажите, я посмотрю чего у вас есть. Отсюда варианты - если на записи есть нарушение ПДД, делать вид, что ничего там нет. Все равно при таком раскладе максимум это админнарушение, сроки пройдут, и ничего не будет.

Мотоциклист упал? Так мало ли чего он упал? Причинно следственную связь в студию. С доказательствами.

Расписку от мотоциклиста оставить на всякий случай, пока никому не показывать. Чего к нему ходил? Ну, гаишники позвонили, вот и сходил.
Chmln | V.I.P **
[Re: BleSSeD] 27 мая 2014 в 17:40
BleSSeD 27.05.2014 17:28 пишет:

а як на рахунок 2 людей які сиділи в машині ззаді? Є 2 свідки і є запис реєстратора... А так би відносини з мотоциклістом спортив би, потім би віддувався...

Одним словом подзвонив я до мотоцикліста, завтра їдемо разом в ДАІ, будемо казати щоб закривали справу.

контакта не было, - не было
почему мотоциклист не затормозил, а упал? мало ли может в яму попал.

Договоритесь с мотоциклистом, перед гаишниками озвучивать следующую версию - все, что произошло, случайное совпадение. Вы не мешали мотоциклисту, он не справился с управлением и упал. Про претензии речь не идет, так как им неоткуда взяться.
ssb | Достоевский **
[Re: Chmln] 27 мая 2014 в 17:45
Chmln 27.05.2014 17:40 пишет:

не справился с управлением и упал

Тогда его могут начать разводить
Chmln | V.I.P **
[Re: ssb] 27 мая 2014 в 17:47
ssb 27.05.2014 17:45 пишет:

Chmln 27.05.2014 17:40 пишет:

не справился с управлением и упал

Тогда его могут начать разводить

на что?
на 124 КУАП?

главное чтоб оба твердили, что ни один, ни второй ничего не нарушил и другому не помешал
BleSSeD | читатель
[Re: BleSSeD] 27 мая 2014 в 17:47
Люди, що ж ви такі злі? Я був неправий, там був дядько, в якого стаж їзди 20 років (в мене 2). В нього був вибір - або врізатись в мене або покласти мотоцикл. Він вирішив покласти, моя машина через то не пошкоджена, його трішки, використовує зараз милиці для ходьби. ну як можна в такій ситуації не дати йому 1100 грн? Не можна бути скотиною. А вот з ДАІ буду говорити жорстко.
Змінено BleSSeD (17:48 27/05/2014)
Chmln | V.I.P **
[Re: BleSSeD] 27 мая 2014 в 17:49
BleSSeD 27.05.2014 17:47 пишет:

Люди, що ж ви такі злі? Я був неправий, там був дядько, в якого стаж їзди 20 років (в мене 2). В нього був вибір - або врізатись в мене або покласти мотоцикл. Він вирішив покласти, моя машина через то не пошкоджена, його трішки. ну як можна в такі ситуації не дати йому 1100 грн? Не можна бути скотиною. А вот з ДАІ буду говорити жорстко.

так ты дал деньги, все ОК, карму прикрыл
тем более, что вполне вероятно, у него выбор был еще тормозить, но скорость не позволяла

тебе сейчас говорят как от гаишников отвязаться, а не мотоциклиста виноватым сделать
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Додаткова інформація
Модератор:

Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

0 користувачів і 12 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1814