Когда подъедешь под шлагбаум сразу открой и подними капот (его все равно потом попросят открыть).
Это на какйо таможне ОБЯЗАТЕЛЬНО смотрят под капот? Я бы не давал таких советов, эко охренеют погранцы, от такого маневра, долго наверно будут дверные карты простукивать)))) У меня за все поездки, может один раз заглянули под капот, и то на 100% не уверен. Не помню, хотя конечно бывает смотрят, но что бы у ВСЕХ, первый раз слышу.
Если хорошо видимая трещина длиной (диаметром - если "звездочка") не более 5 см и находится не в прямом поле зрения водителя (т.е. не в левом центральном квадранте), можно с ней ездить до посинения. В Швеции так.
Зі свого досвіду поїздок до Польщі (26р). Прикордонники не пустять, провіряють тех стан автомобіля, на вимогу письмової заборони відповідають: ми Вас пускаємо, але Ваш атомобіль за тех несправністю не може в"їхати в країну, тобто несправний авто залиште в Україні і їдьте на здоров"я. Штраф за тріщину на склі 100зл=400гр (платив особисто). Декілька років тому мав невелику тріщинку в лівому нижньому кутку, купив в автомагазині наклейку "під охороною" якоїсь служби, при першій можливості поміняв скло на нове.
genar66 09.06.2014 12:44 пишет: Зі свого досвіду поїздок до Польщі (26р). Прикордонники не пустять, провіряють тех стан автомобіля, на вимогу письмової заборони відповідають: ми Вас пускаємо, але Ваш атомобіль за тех несправністю не може в"їхати в країну, тобто несправний авто залиште в Україні і їдьте на здоров"я.
Полномочия пограничников - контроль за пропуском людей через госграницу, а не товаров в т.ч автомобилей, техническим контролем в Польше занимается совсем другая служба. Выложите скан бумажки, которую вам выдали за трещину на лобовом стекле, посмотрим на этот нонсенс.
Полномочия пограничников - контроль за пропуском людей через госграницу, а не товаров в т.ч автомобилей, техническим контролем в Польше занимается совсем другая служба. Выложите скан бумажки, которую вам выдали за трещину на лобовом стекле, посмотрим на этот нонсенс.
З мого досвіду: вертали не один раз за перегорівшу лампочку, несправний ручник, відсутній звуковий сигнал (пі-бі), просрочений вогнегасник, тріщину на боковій поверхні шини, великий шар снігу на даху буса, підтік рідини на рульовій колонці, тріщину на лобовому склі, тріщину на боковому дзеркалі заднього виду, витік палива з бензобака в спеку (зі штрафом 200зл) - це мене особисто. Був присутній при поверненні за відсутність аптечки, зношені-різні шини, "неправильний" вихлоп (прилади мають і обов"язковий штраф), ну і інші причини, яких вже не пам"ятаю, вплоть до настрою прикордонника, який тебе пропускає. Декілька раз сварився з ними, збігаються всі і доказують, що ти не правий, коли сідаєш писати скаргу - бігом все ладнають, дуже цього бояться, але коли часто їздиш до Польщі то багато не поскандалиш, собі дорожче вийде і вони це чудово розуміють і нагліють. Колись ,дуже давно писали якісь папери, в яких вказували не причину, а парагаф з якогось документу. Зараз відмовляють по причині, що писав вище.
Отказ на словах - это не отказ, нужен офиицальный документ - карточка отказа, все остальное - самоуправство, т.к техсостояние авто вне компетенции пограничников.
Alex_I 09.06.2014 16:09 пишет: Отказ на словах - это не отказ, нужен офиицальный документ - карточка отказа, все остальное - самоуправство, т.к техсостояние авто вне компетенции пограничников.
Попробуйте їм це пояснити. Вони мають право без будь яких пояснень анулювати візу. За звичай польскі суди підтримують своїх, а українець без візи може позиватися тільки в європейський суд, що розтягнеться на роки і не факт, що без переконливих доказів щось получиться. А люди які на поїздках в Польщу заробляють, з цим зв"язуватися не стануть, набагато простіше повернутися, ліквідувати вказаний недолік і дальше спокійно їздити по своїм справам. Я завжди вимагаю письмову відмову для в"їзду в Польщу, на що мені відповідають: їдьте будь ласка, але несправний(неукомплектований) автомобіль ми не можемо пропустити в Європу, а ваші закони, правила, понти - нас не стосуються. Один позитивний момент цих суперечок: вас знають і не чіпають, якщо ви нічого не порушуєте.
В прикордонній зоні 20км прикордонники виконують функції поліції, неодноразово платив штрафи їм при кордоні, один раз в дощ всунув руку по плече в моторний відсік, вимазав палець в мазуту і зажадав штраф(доречі також відмова для пуску автомобіля в ПР), я відмовився платити і повідомив йому, що готовий їхати у в"язницю і відбувати хоть і пожиттєвий срок, все зрозуміли і відпустили без інших зауважень.
Alex_I 09.06.2014 16:09 пишет: Отказ на словах - это не отказ, нужен офиицальный документ - карточка отказа, все остальное - самоуправство, т.к техсостояние авто вне компетенции пограничников.
Попробуйте їм це пояснити. Вони мають право без будь яких пояснень анулювати візу. За звичай польскі суди підтримують своїх, а українець без візи може позиватися тільки в європейський суд, що розтягнеться на роки і не факт, що без переконливих доказів щось получиться. А люди які на поїздках в Польщу заробляють, з цим зв"язуватися не стануть, набагато простіше повернутися, ліквідувати вказаний недолік і дальше спокійно їздити по своїм справам.
Это всё слова, вам известны такие случаи на практике ? Мне - неизвестны, не слышал также ни от друзей, ни от их знакомых, мотающихся регулярно заграницу.
Это всё слова, вам известны такие случаи на практике ? Мне - неизвестны, не слышал также ни от друзей, ни от их знакомых, мотающихся регулярно заграницу.
Попросіть, нехай в черзі спитають місцевих, вони їм розповідять дуже, дуЖЕ, ДУЖЕ багато.
Мнение местных меня мало интересует, они в большинстве своем контрабасят и логично что у них нет никакого желания пререкаться с таможенниками и погранцами.
Когда подъедешь под шлагбаум сразу открой и подними капот (его все равно потом попросят открыть).
Это на какйо таможне ОБЯЗАТЕЛЬНО смотрят под капот? Я бы не давал таких советов, эко охренеют погранцы, от такого маневра, долго наверно будут дверные карты простукивать)))) У меня за все поездки, может один раз заглянули под капот, и то на 100% не уверен. Не помню, хотя конечно бывает смотрят, но что бы у ВСЕХ, первый раз слышу.
трещина 25-30 см, в районе правого стеклоочистителя почти вертикальная, заделанная и царапина посредине небольшая на стекле у пограничников вопросов небыло ( проходил ночью), австрийский полицейский который меня останавливал по делу-)))) тоже ничего не говорил, наверное никто и не видел ту трещину проехал по нескольким странам примерно 3000 км без учета пробега по Украине