autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумАвтотури за кордон

Повернення дитини до України без батьків

Daugava | V.I.P ***
26 июня 2014 в 18:22
Ризикую зіграти на баяні.
Хочу відправити доньку (16+ років) до Латвії на літо. Туди їдемо всі разом машиною, назад вона поїде одна автобусом або літаком. Чи потрібно їй робити якусь довіреність від батьків? Я так розумію, це все треба для наших прикордонників, бо їх парафія не випускати власних громадян за кордон, а впускати зобов'язані всіх. Іноземним прикордонникам українська довіреність має бути взагалі до .
Змінено Daugava (19:43 26/06/2014)
Dr.AJP | опытный писатель ****
Re: Повернення дитини до України без батьків
[Re: Daugava] 26 июня 2014 в 21:09
Минулого літа моя 16-річна донька сама одна літала в Україну та назад. Ніяких проблем чи доручень.
ksuxa_2005 | энтузиаст **
[Re: Daugava] 26 июня 2014 в 22:52
Сын (16 лет) летал прошлым летом сам туда и обратно в Чехию, когда туда летел разрешением интересовались, обратно нет.
Разрешение ведь на выезд заграницу, а не на въезд.
Змінено ksuxa_2005 (22:55 26/06/2014)
Daugava | V.I.P ***
[Re: Daugava] 27 июня 2014 в 10:12
Всім дякую . Ваша практика підтвердила мої здогадки.
Втім як виявилося я невірно трактував кількість днів у наших візах, так що скоріше за все заїду заберу сам.
90 днів у дворічній візи позначають, що фактично я можу кожен другий день перебувати у межах Шенгену.
Георгий | старожил ***
[Re: Daugava] 27 июня 2014 в 10:24
Не зовсім так.
Якщо раніше можна було у кожному півріччі (починаючи з моменту першого в'їзду) перебувати по 90 днів, то зараз не можна перевищувати тримісячний строк перебування впродовж будь-якого періоду у 180 днів.
Тобто, якщо Ви збираєтеся поїхати до країн Шенгенської зони, наприклад, 1 липня, то потрібно порахувати скільки днів Ви були там впродовж з 2 січня до 30 червня.
Ось тут є калькулятор: http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/wha...culator_en.html
Daugava | V.I.P ***
[Re: Георгий] 27 июня 2014 в 10:54
Ну я саме це і мав на увазі. Просто думав, що у дитинки у візі не 90 днів, а 45 і якщо вона поїде на місяць з гаком до Латвії, то на Новий Рік не зможе їхати з нами на лижи.
nope | ***
[Re: ksuxa_2005] 27 июня 2014 в 10:57
ksuxa_2005 26.06.2014 22:52 пишет:

Сын (16 лет) летал прошлым летом сам туда и обратно в Чехию, когда туда летел разрешением интересовались, обратно нет.
Разрешение ведь на выезд заграницу, а не на въезд.

Ездили с крестником 16 лет зимой на авто. Погранцы удивили тем, что отказались смотреть нотариальную доверенность, мол, у ребенка проездной документ - значит вопросов нет.
Daugava | V.I.P ***
[Re: nope] 27 июня 2014 в 11:24
Я чого питав, тиждень тому довелося робити дружині довіреність на вивезення дитинки до Криму + документи на кицьку (паспорт+щеплення). На них в результаті дивилася тільки провідниця. Наші прикордонники просто спитали про наявність, росіянам взагалі було пофіг.

З проїзним документом дитини донька їздила з класом у 15 років до Італії через Угорщину. Усі довіреності перевіряли.
owner_kiev | Достоевский **
[Re: Daugava] 27 июня 2014 в 11:32
Daugava 27.06.2014 11:24 пишет:

Я чого питав, тиждень тому довелося робити дружині довіреність на вивезення дитинки до Криму + документи на кицьку (паспорт+щеплення). На них в результаті дивилася тільки провідниця. Наші прикордонники просто спитали про наявність, росіянам взагалі було пофіг.

З проїзним документом дитини донька їздила з класом у 15 років до Італії через Угорщину. Усі довіреності перевіряли.

к кому въезжаешь всегда пофиг, есть ли доверенность, главное, чтобы на выезде не стопорнули. а вот про доверености и проездной документ, то доверенность не нужна с 16-ти лет, если есть проездной документ. При оформлении проездного оба родителя итак дают согласие. по-моему так написано в положениях - читал в ОВИРе, но могу ошибаться, два года назад это было.
Autoua.netФорумАвтотури за кордон

Додаткова інформація
Модератор:

AVB, LordAmid, moderator, LOMOND, Alexandr 

0 користувачів і 15 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1452