Рідко пишу щось на зразок звіту, але ...
“Як я купував сигналку”
1. Навіть і не думав про купівлю сьогодні
Сталося так, що два роки тому з мого авто потягнули магнітолу. Відповідно в процесі і зламали мені замок відкривання/замикання дверей. Після того було замінено замок/личинку, але нормальної роботи від новизни не дочекався. Постійно щось не так. Дістало, одним словом. Тому, останнім часом декілька разів цікавився цінами, можливостями на сигналізації відповідно до 50 доларів.
Відповідно, на сайті “автоуа” побачив посилання на сайт інтернет - магазину “Сигналка”. Не скажу, що був переповнений ентузіазму зайшовши на сайт, оскільки маю гіркий досвід спілкування з менеджерами ряду інтернет – магазинів (скотське відношення, затягування строків відповідей/поставок товару, непередбачені витрати). Відповідно після написання першого листа на зазначену електронну адресу купувати ще нічого не збирався.
Коли отримав відповідь через 10 хвилин – змінилися і пріоритети, - куди витратити 300 гривень.
2. Процес
В силу моєї повної необізнаності в даному питанні (захист авто), переписка перейшла в блок “питання - відповідь”. Зазначу, що це дуже зручно (для мене, тобто споживача/клієнта), оскільки на роботі зайнятий постійно, але все ж таки хвилина з 15 вільна з’являється. Зазначу ще раз, був здивований, і навіть дуже, коли на свої питання (зачасту малозрозумілі, це я вже зараз збагнув) отримував у відповідь те, що хотів узнати. Отже, останнього листа з чіткими координатами написано, підтвердження одержано. Причому період доставки: 17:00 – 18:00. Сумніви були, але...
3. Акт прийому передачі
Повернувшись із своєї робочої зустрічі о 17:15 (телефон перед цим дійством здається), не побачив жодного пропущеного. Рівно о 17:30 дзвінок: “Ало, ....... ОК, іду”.
- Доброго дня
- Доброго
- ......
- Здача буде ?
- Так
- Дякую, всього доброго
- Про’шу, до зустрічі.
4. Ціна
Звикшись до того, що сир на шару тільки в мишоловці, а все інше, що дешевше ніж скрізь – або брак, або без гарантії, або трішечки не те, були сумніви, щодо відповідності того, що отримаю заявленому в опису. Зараз сумнівів немає. Чому, - пізніше.
5. Попередній висновок
Від моменту написання першого електронного листа, до моменту доставки (враховуючи нехилий інструктаж) могло бути і три години. І за доставку домовлено було платити не як за термінову. Враховуючи зміни в моєму розпорядку, момент 3 було перенесено на 4 години. Все без проблем – очікувано, але “очікувано” вже зараз.
6. Установка і перші враження
Цей пункт пропустимо, оскільки буде ще один міні-звіт із зазначеного питання, трішечки пізніше.
7. Заказ №2 через 3 тижні
Все очікувано і передбачувано, коротко і максимально зручно для мене, - споживача. Просто другу сподобалося те, що у мене, і скільки я за те заплатив.
8. Подяки
Замовляю різні товари по Інтернет з доставкою Наслухався і надивився всякого, тому:
- Для мене, людини, в якої життя протікає в руслі: будні – робота на роботі, вихідні – робота на роботі/робота вдома, постійних переїздів, поїздок і т.і. купівля товару в такий спосіб є найбільш зручною.
- Для мене, людини, яка звикла рахувати кожну копійку, і вигоди, які я отримаю за цю копійку, купівля товару в “Сигналці” стала вигідною.
- Я відчув себе частиною чогось налагодженого, якоїсь гарно працюючої системи, і навіть мої суб’єктивні враження про наші інтернет - магазини стали набагато кращими.
А також, враховуючи те, що я не гуртовець, і з тієї суми, що заплатив я, прибутку отримано зовсім не фонтан (так думаю), і витрачений на мене час, хотілося б подякувати за роботу всіх, починаючи із Сергія і закінчуючи кур’єром, який не зважаючи на холод доставляє те, що потрібно, куди потрібно.
З повагою,
побажаннями розвитку і постійного прогресу
Андрій