autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Срок получения возмещения по ГО? (+)

borodas | Супер писатель! ***
19 декабря 2005 в 10:54
Есть ли срок получения денег по ГО?

Ситуация слудующая. Я пострадавший и должен получить возмещение по ГО от страховой компании виновника ДТП. Суд уже прошел в мою пользу, все документы необходимые для получение возмещения собраны и переданы СК 5 декабря.

После фиксации этой даты у СК был получен устный ответ, что в течении месяца деньги будут выплачены, т.е. до 5 января. На днях звонил в СК насчет денег и получил ответ, что все фонды выплат уже расписаны и денег я до 5 января гарантированно не получу. На вопрос когда, был дан ответ - ждите, вам позвонят

Собственно вопрос, что делать? Подавать ли заяву в суд, с учетом морального ущерба, есть какие штрафные санкции за просрочку выплат?

Разьясните плиз
Жорж | старый писатель **
Re: Срок получения возмещения по ГО? (+)
[Re: borodas] 19 декабря 2005 в 11:13
Был я в такой же ситуации, но мне выплатили через 2 недели после предоставления постановы суда. В страховой комисар сказал, что согласно закона обязаны выплатить в течении 30 дней, и чтоб я не возникал. Но выплатили раньше, поэтому я тему не поднимал. Страховая Веско.
Я думаю по ГО у всех сроки выплаты одинаковые...
Марко | читатель
[Re: borodas] 20 декабря 2005 в 13:19
Стаття 37. Порядок виплати страхового відшкодування
37.1. Виплата страхового відшкодування здійснюється протягом 1 одного місяця з дня отримання страховиком визначених у статті 35 цього Закону документів або в строки та в обсягах, визначених рішенням суду.
37.2. За кожен день прострочення виплати страхового відшкодування з вини страховика або МТСБУ особі, яка має право на отримання такого відшкодування, сплачується пеня з розрахунку подвійної облікової ставки Національного банку України ( 7,5% річна), яка діє у період, за який нараховується пеня.

Стаття 35. Заява про страхове відшкодування
35.1. Для отримання страхового відшкодування особа, яка має право на відшкодування, подає страховику (або якщо страховик невідомий – МТСБУ) відповідну заяву. У заяві про виплату страхового відшкодування має міститися:
а) найменування страховика, до якого подається заява, або МТСБУ;
б) назва (для юридичної особи), прізвище, ім’я, по батькові (для фізичної особи) заявника, його місцезнаходження або місце проживання;
в) зміст майнової вимоги заявника щодо відшкодування завданих збитків;
г) інформація про вже здійснені взаєморозрахунки осіб, відповідальність яких застрахована, та потерпілих;
ґ) обставини, якими заявник обґрунтовує свою вимогу, та докази, що підтверджують її відповідно до законодавства;
д) розмір шкоди;
е) підпис заявника і дата подання заяви.
35.2. До заяви додаються довідки про дорожньо-транспортну пригоду, довідки відповідних закладів охорони здоров’я щодо тимчасової втрати працездатності або довідки спеціалізованих установ про встановлення стійкої втрати працездатності (інвалідності) у разі її виникнення, інші документи, які мають відношення до даної дорожньо-транспортної пригоди, завірені у встановленому порядку.
35.3. Страховик зобов’язаний надавати консультаційну допомогу заявнику при складанні заяви та на прохання заявника зобов’язаний ознайомити його з відповідними нормативними актами та порядком обчислення страхового відшкодування.
35.4. Подання потерпілим страховику завідомо неправдивої інформації з метою завищення суми страхового відшкодування є підставою для відмови у виплаті такого відшкодування.

Якщо буде потрібно розрахувати розмір пені, то Облікова ставка НБУ з 10.08.2005р. згідно журналу Д-т К-т №49 від 05.12.2005р. дорівнює 0,7917% на місяць. або 9,5 на рік

А страхова часом не "Інкомстрах" - це в їхньому стилі?
borodas | Супер писатель! ***
[Re: Марко] 22 декабря 2005 в 17:46
Нет, СК "Княжа".

В Инкомстрахе достаточно пообещать немного поделиться полученными деньгами и вопрос по выплате решается в течении недели, причем даже без документов об оплате ремонта
nve_asu | читатель ***
[Re: borodas] 28 февраля 2006 в 21:34
Страховая комапания "Оранта". Выплатили через 18 дней после того как постановление суда попало к ним.
МУР | патриарх *
[Re: nve_asu] 1 марта 2006 в 10:02
СК АСКА

Возмещение было получено через 2,5 месяца
Правда - оплачивал филиал, т.к. виновник не киевский - где-то Херсонская область
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Додаткова інформація
Модератор:

Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

0 користувачів і 23 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1792