autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Віталік Семенчук | читатель
Перебувати в Чехії
12 января 2015 в 21:31
Доброго вечора .. Мене цікавить така іформація, чи можу я на українських номерах.з укр. правами їздити і перебувати у Чехії? і скільки часу ? якщо у мене робоча віза ..
BigL | member *
Re: Перебувати в Чехії
[Re: Віталік Семенчук] 15 января 2015 в 15:09
Вs подумали, прежде чем спросить?
krolyk | СуперСтар **
[Re: Віталік Семенчук] 15 января 2015 в 15:25
Прикріплені файли (0 завантажити)
Віталік Семенчук 12.01.2015 21:31 пишет:

Доброго вечора .. Мене цікавить така іформація, чи можу я на українських номерах.з укр. правами їздити і перебувати у Чехії? і скільки часу ? якщо у мене робоча віза ..

Можете, але не довіку; через 180 днів після початку терміну робочої візи маєте замінити водійске посвідчення на чеське (якщо українські права відповідають євростандарту, себто видані після 2013 - міняють без проблем). Йти в dopravni inspektorat по місцю реєстрації (для Праги - його нещодавно перенесли на Вишеград, адресу див. нижче)
Їздити довше з українськими правами можна, але до першої перевірки документів поліцією - оформляють як "їзда без діючих прав", штраф там чималий, та нові права треба буде робити в будь-якому випадку. Прецеденти були, дивіться на форумах емігрантів.

Про переоформленна авта в ЧР я не в курсі, якщо ставити на облік "в лоба", то треба оформлювати ввезення з-за меж ЄС та розмитнювати - себто ще переплачувати за машину, за яку ти вже переплатив на Україні... простіше та дешевше продати в Укр та купити в Чехії (або навіть Німеччині - там вибір шаленний та стан автівок ліпше) - більшість робить саме так.

Можете, але не довіку; через 180 днів після початку терміну робочої візи маєте замінити водійске посвідчення на чеське (якщо українські права відповідають євростандарту, себто видані після 2013 - міняють без проблем). Йти в dopravni inspektorat по місцю реєстрації (для Праги - його нещодавно перенесли на Вишеград, адресу див
Змінено krolyk (15:40 15/01/2015)
Віталік Семенчук | читатель
[Re: krolyk] 17 января 2015 в 00:15
Я дякую за інформацію.. Я недавно підходив у Чехії до поліцая і питав йог на рахунок перебування в чехії на укр. номерах і з укр. правами ..Він на це відповів так,, Що я можу бути у Чехії на укр. номерах і з укр. правами поки віза у мене дозволяє.. голвне страхівка ... Незнаю правда це ?
Додаткова інформація
Модератор:

AVB, LordAmid, moderator, LOMOND, Alexandr 

0 користувачів і 28 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1971