про бенз и дизель. повышение акциза факт. так чего не повысить цены на товар? раньше вообще умудрялись повышать при падении цен на нефть и снижение курса. а тут даже выдумывать не надо. мое психологическое имхо
тільки за останні дні просідання нафти (читай котирування) і курсу компенсували новий акциз на бензин і дизель
Це у нас виходить, що взагалі фактично без жодного часового лагу вартість нафти транслюється на локальні ціни палива? Курс - то зрозуміло.
Мені здається,чи після подорожчання газу, на "топових" азс він став не набагато дорожче загальновідомих "бюджетних" азс? Та і всіма улюблений дискаунтер тепер не самий дешевий,якщо юзати базові знижки інших мереж
про бенз и дизель. повышение акциза факт. так чего не повысить цены на товар? раньше вообще умудрялись повышать при падении цен на нефть и снижение курса. а тут даже выдумывать не надо. мое психологическое имхо
тільки за останні дні просідання нафти (читай котирування) і курсу компенсували новий акциз на бензин і дизель
Це у нас виходить, що взагалі фактично без жодного часового лагу вартість нафти транслюється на локальні ціни палива? Курс - то зрозуміло.
в закупівлі так. Є одно-, трьо-, п'ятиденні котирування, є тиждень і місяць котирувань. Проте основне - це цикл авто/жд/морської логістики, складського зберігання і далі по АЗС. Проте є і суб'єктивні фактора, як от, наприклад, товарний баланс. Дизелю в серпні привезли +25%, бензину +40%. Але це все вже дорожче ніж поточні контракти з новим акцизом. Тобто ще якийсь час проливати будемо старі залишки. Другий суб'єктивний фактор - благодійності від АЗС не очікуйте:)
hugo-smk 07.09.2024 00:59 пишет: Мені здається,чи після подорожчання газу, на "топових" азс він став не набагато дорожче загальновідомих "бюджетних" азс? Та і всіма улюблений дискаунтер тепер не самий дешевий,якщо юзати базові знижки інших мереж
це ситуативно. Кожна мережа по-різному підготувалась до нового акцизу, різний кошик закупівлі і залишки. Це вирівняється протягом двох тижнів. І більше того скажу, знижки і ціноутворення - це в великих мережах зазвичай в більшості маркетинговий відділ. І може бути таке, що справа маркетинг вивісив ціну і акцію/знижку, а зліва закупівельник купляє по ціні дорожче:)
bildyaev 10.10.2024 14:25 пишет: Подивимось, якщо ізраїль влупить по ірану сильно по порту, то ціни на нафту вверх полізуть
вони не полізуть, а полетять. І окрім порту ще головніші ризики ударів по нафтовидобній галузі Ірану і переприття проливу.
Наразі ситуація на ринку наступна: газ будет і далі рости, з західного напрямку імпорт дефіцитний і ціни космос. Наш ринок також підсихає бензин і дизель ростуть (за тижнень умовно +1грн/л), проте мережі мають добру маржинальність то наврядчи на заправках поки побачимо зміни
Взагалі котирування Platts на дизель та бензин дуже просіли. Весь ринок купляє по формулі я якій лежать котирування. Ще дуже багато навезли до придвищення акцизу і цей надлишок створив профіціт і зниження ціни. Нам дуже повезло збільшили акциз але котирування зменьшились. Як начнуть рости котирування одразу відчуємо. З 1 січня 2025 буде ще підвищення акцизу.
Ekspert83 11.10.2024 11:56 пишет: Взагалі котирування Platts на дизель та бензин дуже просіли. Весь ринок купляє по формулі я якій лежать котирування. Ще дуже багато навезли до придвищення акцизу і цей надлишок створив профіціт і зниження ціни. Нам дуже повезло збільшили акциз але котирування зменьшились. Як начнуть рости котирування одразу відчуємо. З 1 січня 2025 буде ще підвищення акцизу.
поправлю: вони просіли в вересні, і просіли більше ніж виріс акциз з 1.09. А от в жовтні вони виросли і досить серйозно. А так звісно на ціну буде впливати як завжди фактор нафти і курсу. Фактор товарного балансу по світлим відкидаємо поки, бо ринок в перманентному профіциті. А от в газі він наразі впливає
А хтось знає нормальний сервіс із картами і цінами всіх мереж АЗС? Було +- норм тут , але останній місяць там тільки АНП світиться, чи то тільки в мене?
Alex2064 21.10.2024 09:57 пишет: по газу акциз уже выбрал свое? или еще будет дорожать?
акциз то так, проте зараз найбільше діє фактор товарного балансу як України, так і Польщі. Скоро вступає в дію заборона постачання кацапського газу в Польшу і ці постачання вже 4 місяці постійно зменшуються. А європейські продукти на порядок дорожчі. Плюс ремонт заводу литовського Орлена. На польскому ринку дефіцит і тягне за собою суміжні ринки. Тому з західного напрямку постачання дуже дорогі і обмежені. Можемо ще підрости.
juiT 30.10.2024 10:43 пишет: Що це таке відбувається? Вовина тисяча, тепер ще і "паливний картель" ціни на бензин знизив. За рахунок чого, такий атракціон небаченої щедрості?
це скоріше прояви свідомості. У кого як Ви назвали "картелю" є ще потенціал до зниження цін на бензин та дизель, проте чи будуть це робити - питання відкрите. По газу зростання зупинилось. Поки що не видно подальшого зростання, як і суттєвого здешевшання, трошки вниз може бути.
nickka 01.11.2024 19:02 пишет: А про що тоді нам говорять акції мереж типу до -7 грн за сплату візою монобанку та подібні? Може про те що є ще куди дешевшати?
nickka 01.11.2024 19:02 пишет: А про що тоді нам говорять акції мереж типу до -7 грн за сплату візою монобанку та подібні? Може про те що є ще куди дешевшати?
Судячи з усього так. Сьгодні якась акція на ВОГ та ОККО. на все -4 чи 5 грн. Цікаво, що навіть моя знижка по карті, яку вони самостійно десь з початку жовтня збільшили з 4 до 5 грн. спрацювала. То мені сьогодні бенз вийшов по 48 грн 95-й звичайний на ВОГ. тому є куди.
Судячи з усього так. Сьгодні якась акція на ВОГ та ОККО. на все -4 чи 5 грн. Цікаво, що навіть моя знижка по карті, яку вони самостійно десь з початку жовтня збільшили з 4 до 5 грн. спрацювала. То мені сьогодні бенз вийшов по 48 грн 95-й звичайний на ВОГ. тому є куди.
Про Вог - не всім так пощастило, бо мені і товаришу знижки порізали на ті вихідні,то виходило навіть дорожче, ніж було до акції в ПТ. Крутять як хочуть