Камаради, маю проблему.
Дружина - на єдиному податку. Минулого року наклали штраф на ФОП, і розписали податковий кредит на пів року.
Все гасилось справно згідно договору розстрочення, паралельно платився ЄП.
Пару днів тому прийшло рішення на анулювання свідоцтва ЄП згідно камеральної перевірки.
Причина - два квартали підряд незакритий борг 30 грн.
В податковій дружині повідомили, що окрім штрафу, який розписаний треба було платити % по кредиту. В договорі навіть примітка є що податковий кредит надається з відсотками.
Ми не помітили. Навіть не так. Є чіткий графік платежів - конкретні суми, ми його дотримувались, і навіть подумати не могли що треба платити ще якісь %. В результаті - нарахували 30 грн пені і забрали свідоцтво.
В звязку з цим в мене є пару питань.
Наскільки правомірно забирати свідоцтво заднім числом? Рішення від 31/01, анульовано з початку року. Могло б бути все одно, але дружина заповнила частину січня в книзі обліку.
Як швидко можна подати документи на перехід на ЄП повторно? Інспектор сказала з наступного року, але чомусь думається мені що вона триндить.
Ну і як варіант - а може якось спробувати оскаржити це рішення?
От сижу і думаю як в нас все для людей. Держава через пару буханок хліба заставила чесного підприємця піти в тінь і за рік не доотримає податків в десяток раз більше. Реформи йопта.