Re: Головні болі в дитини, діагноз внутрішньочерепний тиск
[Re: Tourist] 15 марта 2015 в 23:47
Tourist 14.03.2015 12:46 пишет: Вчора зробили МРТ, консультувались в толкового невролога.
якшо МРТ наскільки я розумію з ваших слів нічого суттєвого не показало то сильно переживати нема чого,бо самий неприємний варіант виключено.Але якшо сама фірма така стрьомна то може варто його переробити де інде?І мені всетаки цікаво чого вас не направили додатково як мінімум на УЗІ судин головного мозку?Я б зробив на всякий пож,тим більше на відміну від МРТ процедура дешева швидка і без облучень.
Страдают в первую очередь почки, организм пытается донести больше кислорода почкам, ничего другого не остается как повысить АД. Прогулки, физнагрузки не только для кислорода, организм должен быть в тонусе, для организма не должно быть сюрпризом что человек пройдет пешком 5-10 км или пробежит 2-3 км.
[Re: Water] 18 марта 2015 в 09:15
Наша епопея продовжується. По рекомендації невролога проконсультувались в гастроентеролога. Глотали зонд чи як він там називається. В результаті - рефлюкс-езофагіт + гастрит. Так виглядає що болі живота - саме звідти, і головні болі треба розглядати окремо, або як наслідок рефлюксу. Хіба так може бути? Я розумію коли голова болить трішки, але коли дитину хитає і паморочиться в голові при вставанні з ліжка, при чому тут рефлюкс? Але нехай, прописали нам лікування. Причому ендоскопіст почав котити бочку на гастроетеролога - милу 70-річну бабульку і прописав своє, а бабулька прописала своє. Причому обоє не забули прописати всякі симбіонти для набивання своєї кишені. Я сів, проаналізував що вони понаписували і вибрав щось середнє між їхніми двома рецептами. Моторикс (прописав ендоскопіст) від рефлюксу, ранітидин (обоє) для зниження кислотності і фосфалюгель (бабулька) - антацид. Довго сумнівався чи давати прописаний бубулькою макмірор - від хеліобактерій - вирішив не давати, бо ніяких язвочок в неї нема, і бабулька мабуть просто перестраховується. Якщо читають лікарі - поправте будьласка. Ну і дієта само собою, в першу чергу. Дружина жартує що мені вже можна в медичний поступати. Було би смішно якби не було так сумно...
Ну ще для мене незрозуміле - на мою думку антацид повинен знімати біль, але за два прийоми - не зняв. Сьогодні мала знов не пішла до школи через болі в животі (+голова, почалось вчора звечора і не відпустило досі)
Камради, прокоментуйте, що я роблю не так? Я вже холодний, і просто не уявляю що робити якщо болі не пройдуть найближчий день-два.
[Re: idaves] 18 марта 2015 в 09:31
1. заспокойтеся. 2. по гастриту дієта 1 стіл, воду боржоми чи поляну квасову (якшо підвищена кислотність), антациди біль не знімають одразу, вони діють поступово, та й боліти буде епігастрій від сухомятки і фосфалюгель не зніме такий біль, як зніме його приміром легкий овочевий супчик, або ріденьке пюре. болі в животі мав гастроентеролог локалізувати (де саме болить, характер болю і т.п.), щоб вам підтвердити що болить саме жкт, а не приміром сечовидільна чи репродуктивна система. 3. з приводу запаморочень - вам невролог робив маневр Еплі? http://www.health-ua.org/video/nevrologiya/1461.html можливо це саме той рідкий варіант. 4. замість отих препаратів що ви вибрали, краще пропийте 20 мг контролок один тиждень по 1 раз в день за півгодини до їжі зранку (натощак). повірте, ефект буде вже після першої таблетки. це вам не ренні з ранітідінами. антациди пити на ніч, через 2 години після їжі. якшо дуже болить - після кожного прийому їжі через 2 години.
[Re: Tourist] 18 марта 2015 в 11:18
Tourist 18.03.2015 09:15 пишет: ранітидин (обоє) для зниження кислотності... макмірор - від хеліобактерій
Ранитидин для уменьшения выделения соляной кислоты- кислотность понизится(в сторону щелочной среды), что и нужно хеликобактеру и прочим, типа лямблий. Если при анализе крови на хеликобактер оный был выявлен- то одно, а если так сдуру попытаться сдвинуть кислотность ЖКТ в щелочную среду и лечить от хеликобактера... По поводу кислотности это отдельный вопрос, сдать анализ на кислотность непросто... Иногда бывает наоборот- кислотность нужно увеличивать.
Боли в ЖКТ, если пока-что ничего не нашли. Сорбент(клетчатка, энтеросгель)+пробиотик(ацидо+бифидо) можно 3 раза в день, энзимы(типа Креон). Рефлюкс пробуйте гасить Гависконом(суспензия).
[Re: idaves] 18 марта 2015 в 13:48
idaves 18.03.2015 09:31 пишет: 1. заспокойтеся.
важко але спробую.
В ответ на:
2. по гастриту дієта 1 стіл, воду боржоми чи поляну квасову (якшо підвищена кислотність), антациди біль не знімають одразу, вони діють поступово, та й боліти буде епігастрій від сухомятки і фосфалюгель не зніме такий біль, як зніме його приміром легкий овочевий супчик, або ріденьке пюре. болі в животі мав гастроентеролог локалізувати (де саме болить, характер болю і т.п.), щоб вам підтвердити що болить саме жкт, а не приміром сечовидільна чи репродуктивна система.
А хіба не вистарчає УЗД і гастроскопії? Ми це все зробили, УЗД крім збільшеної щитовидки не знайшов нічого, гастроскопія я писав вище - рефлюкс і гастрит. Гастроентеролог щупала живіт, мабуть мала підстави прийняти таке рішення
4. замість отих препаратів що ви вибрали, краще пропийте 20 мг контролок один тиждень по 1 раз в день за півгодини до їжі зранку (натощак). повірте, ефект буде вже після першої таблетки. це вам не ренні з ранітідінами. антациди пити на ніч, через 2 години після їжі. якшо дуже болить - після кожного прийому їжі через 2 години.
може і до контролоку дійде. ендоскопіст прописав золопент - це ж подібні препарати, але я розсудив що чим менше в дитину пхати хімії - тим краще. Головне зняти біль і поступово стане краще. Чи я не правий і все таки дати? І що ви думаєте про макмірор?
Ну і від ранку - фактично без покращення. Пів таблетки цитрамону трохи зняло головний біль. Живіт болить далі, причому здається сильніше. Крім того її почали боліти коліна, важко ходити. Лежить цілий день, ледве загнав на кухню перекусити - йшла чуть не плакала. Ще мені колін до повного щастя не вистарчало. Я вже готовий повірити в якусь екзотику або симуляцію якщо чесно
[Re: idaves] 18 марта 2015 в 14:54
контролок то найновіший препарат останнього покоління. найменш шкідливий і достатньо буде лише його, щоб виключити болі і неприємні явища у епігастрії коліна і все остальне - таке враження шо якісь мікроб або бактерія попала в мигдалини і звідти розбігається по організму з ревматичними проявами.
дайте ибупрофен або німесулід хоча б болі зніме та хворобливий стан (майте на увазі що ці нестероїдні протизапальні шкідливо впливають на ЖКТ, тому останній треба захищати контролоком. якщо є кошти - придбайте у аптечку мелоксикам (найменш шкідливий з нестероїдних) він допоможе у вашому випадку 100%, хоча б симптоматично дитину полікуєте, полегшите цей стан
[Re: idaves] 18 марта 2015 в 15:09
idaves 18.03.2015 14:54 пишет: контролок то найновіший препарат останнього покоління. найменш шкідливий і достатньо буде лише його, щоб виключити болі і неприємні явища у епігастрії коліна і все остальне - таке враження шо якісь мікроб або бактерія попала в мигдалини і звідти розбігається по організму з ревматичними проявами.
дайте ибупрофен або німесулід хоча б болі зніме та хворобливий стан (майте на увазі що ці нестероїдні протизапальні шкідливо впливають на ЖКТ, тому останній треба захищати контролоком. якщо є кошти - придбайте у аптечку мелоксикам (найменш шкідливий з нестероїдних) він допоможе у вашому випадку 100%, хоча б симптоматично дитину полікуєте, полегшите цей стан
Ібупрофен вдома є, але нема контролоку. Спробуємо додати контролок до схеми на вечір.
І ваша думка про бактерію цікава. МРТ показало збільшену глоткову мигдалину. Я поняття не маю як її діагностувати, тому ще раз перепитаю - що ви думаєте про макмірор який прописала гастроентеролог? ми вирішили його не приймати, але препарат антибактеріальний широкого спектру дії, мав би допомогти. просто я боюсь в неї пхати ті таблетки, вона їх і так приймає забагато.
[Re: Tourist] 18 марта 2015 в 15:11
в рота подивіться дитині на мигдалини контролок не додавати треба а тільки його і пити 1 раз в день зранку натщесерце 20 мг за півгодини до іжі малюсінька таблєточка