autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Изменение системы страховых выплат по ОСАГО

Vik_tor | СуперСтар ***
8 марта 2015 в 00:11
Пряме врегулювання в Україні запрацює з 2016 року
Члени Президії МТСБУ, під час засідання 26 лютого 2014 року, затвердили план дій по запровадженню проекту «прямого врегулювання» в Україні.

Відповідно до рішення Президії, 1 лютого 2016 року визначено датою початку функціонування системи прямого врегулювання. Сьогодні такий підхід до врегулювання збитків функціонує на багатьох європейських страхових ринках, і передбачає врегулювання збитків зі страхування автоцивільної відповідальності, при якому страховик за полісом відповідальності, врегульовує збиток, нанесений своєму клієнту третьою особою, а потім отримує компенсацію від страховика відповідальності третьої сторони.

«При впровадженні прямого врегулювання страхувальники зможуть вибирати страхову компанію, виходячи з її надійності та якості надання сервісу, оскільки саме ця страхова компанія буде врегульовувати їхні збитки. Страховики, в свою чергу, будуть зацікавлені якнайшвидше виплатити відшкодування своїм клієнтам, адже затягування виплат втратить будь - яку фінансову доцільність», - пояснює Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

Дана система має вирішити проблему демпінгу, оскільки при прийнятті клієнтом рішення щодо укладення договору, ціна перестане бути єдиним визначальним критерієм. Це стане передумовою для переходу на вільне ціноутворення і як наслідок, призведе до логічного очищення страхового ринку від недобросовісних компаній.

Очевидними є й інші переваги від впровадження прямого врегулювання, зокрема:

підвищення рівня та оперативності контролю платоспроможності страхових компаній;
скорочення рівня скарг на страхові компанії;
скорочення середнього терміну врегулювання страхових випадків;
зменшення рівня шахрайства;
скорочення витрат на ведення справи;
зменшення судових позовів (зменшення рівня судових витрат)
зміцнення довіри між страховими компаніями

Впровадження прямого врегулювання, окрім оптимізації процесу врегулювання збитків, покликане підвищити рівень довіри споживачів до страхових послуг, що є одним із ключових та пріоритетних завдань МТСБУ.
McFly | Достоевский **
Re: Изменение системы страховых выплат по ОСАГО
[Re: Vik_tor] 8 марта 2015 в 08:14
ещё дожить надо...
Dns_kobra | Укроп *
[Re: McFly] 8 марта 2015 в 10:02
McFly 08.03.2015 08:14 пишет:

ещё дожить надо...

+1 ждем.
valdex | чужой ***
[Re: Vik_tor] 8 марта 2015 в 10:53
тоесть вкратце меня чинит моя страховая, а потом бодается со страховой виновника торжэства, но уже без меня?
Dns_kobra | Укроп *
[Re: valdex] 8 марта 2015 в 11:28
valdex 08.03.2015 10:53 пишет:

тоесть вкратце меня чинит моя страховая, а потом бодается со страховой виновника торжэства, но уже без меня?

Да, своеобразное КАСКО выходит, но есть море моментов.
O.V.L. | Анонім
[Re: Dns_kobra] 8 марта 2015 в 11:35
Dns_kobra 08.03.2015 11:28 пишет:

Где ж КАСКО? Перевернутая автогражданка. Твоя страховка работает когда ты не виноват в ДТП. Правильное отсечение разных лафортов и наст. и хитрунов которые экономили на полисах автогражданки.
valdex | чужой ***
[Re: ] 8 марта 2015 в 13:07
O.V.L. 08.03.2015 11:35 пишет:

Где ж КАСКО? Перевернутая автогражданка. Твоя страховка работает когда ты не виноват в ДТП. Правильное отсечение разных лафортов и наст. и хитрунов которые экономили на полисах автогражданки.

ну сильно покрученная, но уже повод не страховаться вдоль дороги, а думать где
Dns_kobra | Укроп *
[Re: ] 8 марта 2015 в 16:54

Вот тебе и "каско", или ты не понимаешь?
Vik_tor | СуперСтар ***
[Re: Dns_kobra] 8 марта 2015 в 17:46
Dns_kobra 08.03.2015 16:54 пишет:

Вот тебе и "каско", или ты не понимаешь?

ну если не виновен в дтп, то почти "каско", а если виновен то уже не "каско"
graver | опытный писатель *
[Re: Vik_tor] 8 марта 2015 в 18:25
Поддерживаю, хорошее решение. Всегда выбирал из топа надёжности и дополнял расширенной.
Adjuster | member *****
[Re: Vik_tor] 8 марта 2015 в 19:33
А чего нигде не пишут что МТСБУ предложило повысить лимит ответственности с 50 до 100 тысч грн? Что соответсвенно увеличит стоимость страховки. В таких делах отсеются многие СК а оставшиеся получать бешенную прибыль из которой немножко легче будет получить выплаты по прямому урегулированию. Хотя 90 дней никто не уменьшал ;-)
S.T.A.L.K.E.R | СуперСтар **
[Re: ] 9 марта 2015 в 01:33

. Правильное отсечение разных лафортов и наст. и хитрунов которые экономили на полисах автогражданки.

Будет на выбор: обращаешься либо в страховую виновника, либо в свою.
По этому лафорты никуда не пропадут, на каждого покупателя будет свой товар.
Фиат-Дьябло | СуперСтар **
[Re: S.T.A.L.K.E.R] 9 марта 2015 в 10:05
S.T.A.L.K.E.R 09.03.2015 01:33 пишет:

. Правильное отсечение разных лафортов и наст. и хитрунов которые экономили на полисах автогражданки.

Решение ровно одно и совсем простое - возложить законодательно на виновника ущерба обязанность в двухмесячный срок возместить ущерб. Самостоятельно или с привлечением заранее выбранной страховой. И через полгода все неплатящие и затягивающие сроки страховые вымрут - в них просто обращаться никто не будет.

Но кому-то выгодно держать на рынке тучу страховых зомби.
Добряк | Дохтар Зло **
[Re: graver] 9 марта 2015 в 19:48
graver 08.03.2015 18:25 пишет:

Поддерживаю, хорошее решение. Всегда выбирал из топа надёжности и дополнял расширенной.

Плюсуюсь!!! На этом экономить глупо!!!
Добряк | Дохтар Зло **
[Re: Фиат-Дьябло] 9 марта 2015 в 19:50
Фиат-Дьябло 09.03.2015 10:05 пишет:

Решение ровно одно и совсем простое - возложить законодательно на виновника ущерба обязанность в двухмесячный срок возместить ущерб. Самостоятельно или с привлечением заранее выбранной страховой. И через полгода все неплатящие и затягивающие сроки страховые вымрут - в них просто обращаться никто не будет.

Наверное потому что лицензии выдаются всем, кому не лень и антимонопольный и то же МСТБУ в "доле"
Ign | Супер писатель! *
[Re: Фиат-Дьябло] 12 марта 2015 в 21:12
Фиат-Дьябло 09.03.2015 10:05 пишет:

Не правильно - я купил страховку, заплатил денег, и я хочу быть уверен что с меня ущерб не взыщут, а откуда я могу знать что будет со страховой через год? И почему я должен буду платить вместо страховой? А вот у виновника Лефорт а сам он голый и босый, и что дальше?
Правильно так - ты понес ущерб в ДТП , и тебе ущерб компенсирует ТВОЯ страховая, а потом решает вопрос со страховой виновника.
Тогда будет стимул выбирать страховые более надежные.
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Додаткова інформація
Модератор:

Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

0 користувачів і 32 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3329