Re: Банки з кришкою-закруткою 0,2-0,3-0,5 макс. дешево - де?
[Re: Акварель] 2 августа 2015 в 11:58
Дівчата, дякую. Лєна, ціни в Інтернет-магазині хороші , але у неділю в будь-якому разі не працюють, та й мені далеко на Соціалістичну. Знайшла аналогічне по цінах +/- від виробника на Подолі (Велена ЧП), мабуть, поїду серед тижня. А зараз дійсно куплю мінімально на сьогодні в якому-небудь маркеті, Катя, дякую.
[Re: Yea] 2 августа 2015 в 15:49
Yea 02.08.2015 11:58 пишет: Дівчата, дякую. Лєна, ціни в Інтернет-магазині хороші , але у неділю в будь-якому разі не працюють, та й мені далеко на Соціалістичну. Знайшла аналогічне по цінах +/- від виробника на Подолі (Велена ЧП), мабуть, поїду серед тижня. А зараз дійсно куплю мінімально на сьогодні в якому-небудь маркеті, Катя, дякую.
Ты потом, будь ласка, скажи примерно, почем аналогичные банки в маркете, что бы понять, выгодные ли цены в этих инет магазах.
[Re: Добряк] 2 августа 2015 в 19:25
Добряк 02.08.2015 15:49 пишет:
Yea 02.08.2015 11:58 пишет: Дівчата, дякую. Лєна, ціни в Інтернет-магазині хороші , але у неділю в будь-якому разі не працюють, та й мені далеко на Соціалістичну. Знайшла аналогічне по цінах +/- від виробника на Подолі (Велена ЧП), мабуть, поїду серед тижня. А зараз дійсно куплю мінімально на сьогодні в якому-небудь маркеті, Катя, дякую.
Ты потом, будь ласка, скажи примерно, почем аналогичные банки в маркете, что бы понять, выгодные ли цены в этих инет магазах.
По дорозi були тIЛьки Новуси, а там виключно 1 л пiд закатку, того, що менi потрiбно, нема. Насправдi це я розiйшлася, менi тут i Катя Акварель баночки вIддавала, i Dissa, але щось у мене натхнення, вчора тiльки 7 банок ткемалi закрила.
[Re: Yea] 6 августа 2015 в 11:31
[цитата вчора тiльки 7 банок ткемалi закрила.
ггг - будем їсти з шашличком я в цей раз закрила такий що у рот взяти не можна... все палає:) в чоловіка руки від чистки та нарізання чілі пекли два дні
[Re: Джипчер] 10 августа 2015 в 12:54
Джипчер 09.08.2015 23:10 пишет: Там же брал 1.5 л, и видел 1.8, 2.0, 3 л с закрутками, крышки - 23 грн /уп. 20 шт
Если это закрутки золотистого цвета не берите! Брала в прошлом году в Ашане,при вскрытии консервации внутри крышки следы коррозии. Купила в этом году крышки дороже, посмотрим как эти будут себя вести Yea поделитесь пожалуйста рецептиком ткемали
[Re: larsenam] 11 августа 2015 в 01:17
larsenam 10.08.2015 12:54 пишет:
Yea поделитесь пожалуйста рецептиком ткемали
Я не маю такого ось чіткого рецепту. Нагуглила декілька рецептів саме з синьої аличі, бо у мене була така. Далі взяла основні компоненти і обрала ті додаткові, які в мене були. 4 кг аличі приварити без води 5-10 хвилин (по вигляду, щоб почала відставати від кісточок). Далі позбавлятися кісточок. Можна протирати через дуршлаг, але це довго і малоефективно. Простіше, хоча також довго, наливати порціями в невисоку миску/сотейник і просто ложкою чавити, вибираючи кісточки. (Кісточки можна використати для компоту - я зварила компот з самих кісточок - вони ж з "м'ясними" залишками, навар був дуже міцний). Далі на блендері подрібнила: - 20-30 (хто як любить, я десь 20) зубців часнику; - петрушка - 1-2 пучки; - кріп - у мене вже подрібнений морожений, кількість за смаком, свіжого - 1-2 пучки; - м'ята - великий пучок. Взагалі в рецепті спеціальна грузинська м'ята, але я навіть не думала її тут шукати; - 4 солодких перця; - 1-2 (хто як любить, я брала 1) гострих перця; - цукор 10 стол. ложок; - сіль - 3 стол. ложки (це орієнтовно, в кінці попробувати і додати те, чого не вистачає - гострого, солі. якихось приправ...); - 1-1,5 ч. ложки кориці меленої; - 1-1,5 ч. ложки коріандра меленого; - 1-1,5 ч. ложки кавказької приправи (я, знову ж таки, подивилася, що це, і з перелічених варіантів взяла - базилік, майоран, чабер, лавровий лист - те, що у мене було). Отже, подрібнила все це і змішала з провареною аличою. Додати води. Я десь півсклянки, в мене вийшов густий соус, можна більше, соус буде більш рідким. Проварити десь 5-7 хвилин (щоб трохи кипіло). Скуштувати. Якщо все ок на смак і нічого не треба додавати, можна закривати у попередньо простерилізовані банки.