autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

Питання по відрядженню за кордон (валюта і банк)

Yea | don't play for respect **
5 августа 2015 в 00:08
Питання до спеціалістів з валютного контролю у банках, напевно.
З'їздили співробітники за кордон. Брали кошти на відрядження з рахунку організації (власні, не купляли).
Є повернення. Умовно 220 доларів 25 центів.
Раніше (досить давно, з 10 років тому) в таких випадках я повертала круглу суму (220 доларів) в банк і лишала центовий залишок (25 центів) в касі в гривні за курсом НБУ. При поверненні не вимагалося нічого.
Тепер попросили копію авансового звіту для підтвердження залишку.
Крім того, примусили вносити в касу 220 доларів і 25 центів. Пропонували внести 221 долар і отримати решту у гривні, на що я резонно повідомила, що співробітник повернув тільки 220 доларів і гривню по курсу. Мене примусили купляти зайвий долар, далі продавати решту в 75 центів. Ну витратила коло 2 гривень зайвих на цю операцію. Тобто маю докласти у касу 2 гривні на рівному місці.
Це взагалі як, тепер всі так працюють і давно, чи мені пощастило із банком?
swetlanax | старый писатель ***
Re: Питання по відрядженню за кордон (валюта і банк)
[Re: Yea] 5 августа 2015 в 01:00
Не существует нацбанковских инструкций, которые бы четко регламентировали перечень документов, на основании которых производится приём неиспользованных в командировке средств. Поэтому в разных банках порядок приёма может отличаться. Там, где я работала, требовалось лишь письмо клиента с просьбой принять на счёт неиспользованный остаток. Но если сумма в письме была "рваная", насколько я знаю, в кассе действительно производился "обмен" этих центов
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

Додаткова інформація
Модератор:

Рубан, moderator 

0 користувачів і 74 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 922