Добрый день всем! Хочу в Польше в IKEA купить шкаф. Думаю это будет упаковка длиной 2,5 метра. Если я прикреплю эту упаковку на багажнике, на крыше своей машины, меня полиция будет доставать? На границе какие ко мне могут возникнуть вопросы?
NIKO 20.09.2015 16:22 пишет: Добрый день всем! Хочу в Польше в IKEA купить шкаф. Думаю это будет упаковка длиной 2,5 метра. Если я прикреплю эту упаковку на багажнике, на крыше своей машины, меня полиция будет доставать? На границе какие ко мне могут возникнуть вопросы?
Главное чтоб за пределы кузова не выступало. Полиции пофиг, абы было безопасно. На границе вопрос один - если везешь товара больше чем на 500 евро или весом больше 50 кг - плати налог. В икеевских доках есть вес каждой детальки, можно прикинуть. Пару недель назад возвращаллся из Польши, вез три таких шкафа. Прошел с небольшим скрипом, но без взяток
І не забувай - IKEA без проблем виписують фактуру VAT, можеш його повернути собі якщо поїдещ ще раз за кордон, якщо ж ні - можеш повернути без гемороя (відіславши документи поштою) через GlobelBlue але тоді з невеликою втратою VAT.
www050 23.09.2015 11:06 пишет: Посредники вроде недорого берут, нафиг тебе тот гемор..
А зачем кормить посредников, если: а) в машине есть свободное место б) можно самому пощупать и выбрать в магазине в) еще и налог вернуть - дешевле по факту будет
Кстати. Открыл для себя два новых факта. 1. Польская икея перешла на жлобал блю при выписке форм такс-фри. 2. Польские чеки жлобал блю обналичиваются только в пунктах приема чеков, коих у нас на всю страну три штука и только по предварительной записи. Доколе?!
nope 24.09.2015 16:01 пишет: Кстати. Открыл для себя два новых факта. 1. Польская икея перешла на жлобал блю при выписке форм такс-фри. 2. Польские чеки жлобал блю обналичиваются только в пунктах приема чеков, коих у нас на всю страну три штука и только по предварительной записи. Доколе?!
А вписати у формуляр Жлобал Блю номер кредитної карти нє? А всі повернення такс-фрі отримую на свою приватіську карту. При виїзді з ЄС проштампував формуляри, в Києві укрпоштою відправив в Жлобал Блю, через 2-3 тижні на карту прийшов рефунд.
nope 24.09.2015 16:01 пишет: Кстати. Открыл для себя два новых факта. 1. Польская икея перешла на жлобал блю при выписке форм такс-фри. 2. Польские чеки жлобал блю обналичиваются только в пунктах приема чеков, коих у нас на всю страну три штука и только по предварительной записи. Доколе?!
1. Глобал-блю просто прикріпіть картку 2. по приїзду в Україну відправте їм чеки 3. Нічого не робіть, отримайте кошти на картку
Шановні, ви приблизно такі самі розумні як я був тиждень тому
Нема в тих формах поля для кредитної картки. Хлопець з підтримки Жлобал блю було не повірив, але коли я сказав, що це польська форма повернення, то підтвердив, що тільки готівкою у офісі.
Ну і зрештою підтверждення з сайту:
Примечание: Возмещение за Tax Free формы, выставленные в Польше может быть получено только в наличной валюте в одном из международных офисов возврата.
nope 29.09.2015 13:08 пишет: Шановні, ви приблизно такі самі розумні як я був тиждень тому
Нема в тих формах поля для кредитної картки. Хлопець з підтримки Жлобал блю було не повірив, але коли я сказав, що це польська форма повернення, то підтвердив, що тільки готівкою у офісі.
Примечание: Возмещение за Tax Free формы, выставленные в Польше может быть получено только в наличной валюте в одном из международных офисов возврата.
Зайдіть на сайт!!! globalblue.com Зареєструйтесь, отримайте код - вам пришлють картку.. поки картки нема можна тим кодом користуватись, але картка прийшла мені за тиждень.
Не треба буде ніяких анкет заповнювати - просто даєте картку і все - дані в них ваші всі є. Анкета не потрібна. І картка реєструється
nope 29.09.2015 13:08 пишет: Шановні, ви приблизно такі самі розумні як я був тиждень тому
Зайдіть на сайт!!! globalblue.com Зареєструйтесь, отримайте код - вам пришлють картку.. поки картки нема можна тим кодом користуватись, але картка прийшла мені за тиждень.
Не треба буде ніяких анкет заповнювати - просто даєте картку і все - дані в них ваші всі є. Анкета не потрібна. І картка реєструється
Повторюю для тих, хто неуважно читає. У польській формі жлобал блю _немає_ поля для введення кредитної картки. Тому що кошти по польських формах видаються _тільки_готівкою_у_офісах_повернення. Це стосується напевне тільки польських повернень, оскільки завжди повернення отримував на банкувську картку. Якщо досі залишається непевність - можу викласти скан форми
Повторюю для тих, хто неуважно читає. У польській формі жлобал блю _немає_ поля для введення кредитної картки.
А я Вам кажу - ПО БАРАБАНУ заповнення анкети! З тієї причини що Ви її не заповнюєте! реэструйтесь і відправляйте анкету в офіс глобал блю. Гроші повернуться. Анкету Ви взагалі заповнювати не будете.
1. Пред"явили картку 2. отримали документи 3. при виїзді документи на митниці завірили 4. відправили документи поштою в офіс Глобал блю 5. гроші впали на картку.