Добрый день, ув.форумчане. Посоветуйте, плс, газовый обогреватель в квартиру, площадь 38 квадратов. Чтобы не по заоблачной цене. Соотношение - цена/качество, в общем. Спасибо за советы.
Користуюсь такими: http://www.modulm.com.ua/index.php/products0/konvektori Задоволений. Уже років 4-5. Позитивна відмінність від більшості конвекторів - гріє не тільки повітря, але і обстановку інфрачервоним випромінюванням завдяки перфорованій декоративній накладці.
Сергёга 28.10.2015 07:34 пишет: емнип, они сейчас запрещены проект не получишь на подключение...разве что нелегально подключить но это уже зло в чистом виде
Газовые конвекторы запрещены? Вообще или только в многоквартирках? В частном доме согласуют? А то я всерьез рассматриваю вариант.
Сергёга 28.10.2015 07:34 пишет: емнип, они сейчас запрещены проект не получишь на подключение...разве что нелегально подключить но это уже зло в чистом виде
Газовые конвекторы запрещены? Вообще или только в многоквартирках? В частном доме согласуют? А то я всерьез рассматриваю вариант.
Цитата з сайту львівгазу:
В ответ на: Які необхідно документи для заміни пічного опалення на димарний конвектор?
Для заміни кахельної печі на газовий конвектор необхідно отримати дозвіл від власника будинку (балансоутримувача). Після отримання відповідного дозволу (у разі необхідності – розпорядження міжвідомчої комісії районної адміністрації) необхідно звернутися з заявою про видачу технічних умов та виготовлення проектної документації на встановлення конвектора до Центру обслуговування клієнтів ПАТ "Львівгаз" у місті Львові, або у "Єдине вікно" районного управління газового господарства. До заяви необхідно подати такі документи:
акт розрізу димових та вентиляційних каналів; копію технічного паспорту квартири; дозвіл від власника будинку або розпорядження міжвідомчої комісії райадміністрації.
Газомонтажні роботи повинні проводитися після виготовлення проектно-технічної документації спеціалізованими будівельно-монтажними організаціями, які отримали в установленому порядку дозвіл органів Держнаглядохоронпраці на виконання робіт зі спорудження систем газопостачання і зареєстровані в цих органах за місцем виконання робіт. Ознайомитися з переліком організацій, які мають дозвіл на обслуговування димоходів та вентиляційних каналів можна тут.
Очевидно, що потрібен димохід. Але якщо перший поверх, то скоріш за все можна буде лише парапетний. Коротше кажучи, за деталями уже в газову службу, але ж перед походом туди треба мати інформацію.
Якщо не вийде з конвектором з якихось причин, можна ставити інфрачервоні панелі. З огляду на ціну газу, такий обігрів може ще й дешевшим вийти.
Ніхто не забороняв газові конвектори. Просто, як і зі всім газовим обладнанням, є правила, в яких випадках як його можна встановлювати, а як не можна.
http://sunservis.com - я у них брав, тільки ще не змонтував, руки не доходить. Брав для опалення душової і коридору в будинку. Замість масляних радіаторів. Стельові панелі, потужність 0,5 кВт. Дуже сподобалось, як вони гріють. Таке враження, що стоїш під променями ранкового сонця, таке легке приємне тепло. Тому і взяв.
Рост 28.10.2015 11:05 пишет: http://sunservis.com - я у них брав, тільки ще не змонтував, руки не доходить. Брав для опалення душової і коридору в будинку. Замість масляних радіаторів. Стельові панелі, потужність 0,5 кВт. Дуже сподобалось, як вони гріють. Таке враження, що стоїш під променями ранкового сонця, таке легке приємне тепло. Тому і взяв.
О, появился человек, которого мы искали в теме про уден-с. Я прошу прощения у ТС, но вопрос актуальный. Они правда греют? А то там Fencer писал, что проверит по -возможности, но руки, наверное, не дошли, по крайней мере еще не отписывался. И второй вопрос, а потолочные панели эффективны? Ведь у тепла свойство вверх подниматься, они донизу комнату прогревают?
по поводу газового конвектора ну у нас в офисе такие стояли, как были смонтированы не знаю по виду такая большая бандура была и подключалась к газовому балону но проблема была, постоянно сырой (как мне казалось почти мокрый) воздух как в бане а так тепло было
Рост 28.10.2015 11:05 пишет: http://sunservis.com - я у них брав, тільки ще не змонтував, руки не доходить. Брав для опалення душової і коридору в будинку. Замість масляних радіаторів. Стельові панелі, потужність 0,5 кВт. Дуже сподобалось, як вони гріють. Таке враження, що стоїш під променями ранкового сонця, таке легке приємне тепло. Тому і взяв.
О, появился человек, которого мы искали в теме про уден-с. Я прошу прощения у ТС, но вопрос актуальный. Они правда греют? А то там Fencer писал, что проверит по -возможности, но руки, наверное, не дошли, по крайней мере еще не отписывался. И второй вопрос, а потолочные панели эффективны? Ведь у тепла свойство вверх подниматься, они донизу комнату прогревают?
Як вони гріють, я оцінював перед покупкою, в салоні ділера. Мені дуже сподобалось. Як будуть гріти в мене - відпишусь, як тільки змонтую до кінця. Уже повісив, кабелі протягнув, залишилось поставити терморегулятор і все з'єднати. Як тільки, так опишу, раз є інтерес. Тільки не обіцяю, що це буде прямо от вже. Ці нагрівачі не гріють повітря, а нагрівають саме приміщення - стіни, підлогу, об'єкти в приміщенні. А уже від них повітря гріється. Це як пічка, тільки низькотемпературна (панель нагрівається менше, ніж до 100 градусів, наскільки пригадую). Тому вони не сушать повітря. Підвісні панелі скеровані на підлогу в першу чергу, що актуально в приміщеннях з керамічною плиткою. По характеру роботи вони не мають нічого спільного із загальновідомими нагрівачами УФО. Ці мають вузьку діаграму напрямленості, гріють, фактично, невелике місце, на яке скеровані (що відповідає їх суті - для встановлення на вулиці, коли прохолодно, а хочеться сидіти під вишнею, і щоб було тепло). В панелей діаграма напрямленості значно ширша, тому гріють вони всю кімнату.
До речі, є тих нагрівачів досхочу і ще трохи. Пошукайте системи підігріву курників і т.п. Там вони давно використовуються. Є, наприклад, інфрачервоні нагрівачі у формі звичайної лампочки розжарювання, яку можна в лампу, чи в люстру закрутити. Ну і т.д.
Alex_kr 28.10.2015 11:35 пишет: по поводу газового конвектора ну у нас в офисе такие стояли, как были смонтированы не знаю по виду такая большая бандура была и подключалась к газовому балону но проблема была, постоянно сырой (как мне казалось почти мокрый) воздух как в бане а так тепло было
Це, напевно, були пристрої з каталітичним горінням. На пропан-бутані. Актуально хіба при відсутності газифікації приміщення. А волога в приміщенні - це не проблема нагрівачів, а проблема самого приміщення. Я, як будинок в селі купив, мав таку ж історію. Він багато років стояв без опалення, стіни вологи натягнули. І сушив я його більше року. Ввімкнеш опалення, і в кімнаті, як в парній одразу