Можно ли проголосовать по ЗАГРАНПАСПАРТУ или водит.удост-ю?
25 марта 2006 в 21:15
Ситуация такая: в списках я есть, но завтра гражданский паспорт будет недоступен. Будет ли ЗАКОННЫМ подтверждение моей личности загранпаспортом или правами? Или не допустят/пошлют? Может кто сталкивался? Что Закон говорит по этому поводу?
Re: Можно ли проголосовать по ЗАГРАНПАСПАРТУ или водит.удост
[Re: igg] 25 марта 2006 в 22:03
Я в Хорватии и кроме загранпаспорта другого нет. Голосовать в консульство надо идти с ним. Почему в консульстве я могу проголосовать, а ты в украине нет. Вот такая логика.
[Re: igg] 25 марта 2006 в 23:16
Статья 3 Закона о выборах гласит:
1. Право голосу на місцевих виборах мають громадяни України, які належать до відповідних територіальних громад, яким на день виборів виповнилося вісімнадцять років. Право голосу на виборах депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим мають громадяни України, які проживають на території Автономної Республіки Крим та яким на день виборів виповнилося вісімнадцять років.
Військовослужбовці строкової служби не беруть участі у місцевих виборах.
2. Документом, який підтверджує громадянство України, є:
1) паспорт громадянина України;
2) паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
[Re: maz323] 26 марта 2006 в 00:05
Че за Закон такой? Я вот такой знаю:
"З А К О Н У К Р А Ї Н И Про вибори народних депутатів України"
Так вот не 3-я а 2-я его статья:
Стаття 2. Загальне виборче право
1. Вибори депутатів є загальними. Право голосу на виборах депутатів мають громадяни України, яким на день виборів виповнилося вісімнадцять років.
2. Підставою реалізації виборцем свого права голосу на виборах є його включення до списків виборців на виборчій дільниці.
3. Документом, який підтверджує особу та громадянство України виборця на виборах депутатів, є:
1) паспорт громадянина України;
2) тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України);
3) військовий квиток (виключно для військовослужбовців строкової служби);
4) картка (довідка) установи кримінально-виконавчої системи, що повинна містити: прізвище, ім'я, по батькові, число, місяць, рік народження, громадянство, фотокартку особи, підпис керівника та печатку установи (для осіб, які перебувають в установах кримінально-виконавчої системи);
5) паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
6) дипломатичний паспорт;
7) службовий паспорт;
8) посвідчення особи моряка. ...
6. Документи, зазначені у пунктах 5-8 частини третьої цієї статті, є підставою для отримання виборчого бюлетеня і можуть бути використані на закордонних виборчих дільницях, а також на спеціальних виборчих дільницях, утворених на суднах, що перебувають у плаванні під Державним Прапором України, та на полярній станції України. На закордонних виборчих дільницях, утворених у країнах, до яких дозволений виїзд громадян України за паспортом громадянина України, підставою для отримання бюлетеня може бути паспорт громадянина України.