autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
AL® | аццкая сотона **
не фискальный чек
25 ноября 2015 в 09:59
какая-то массовая шняга пошла, все фирмы/конторы оформляются как ФОПы и выдают нефискальные чеки, я так понимаю никак промониторить что оборот до 1млн при таких раскладах..

Имеют ли право мне, как покупателю, отказать в выдаче товарного чека на мое требование?

Я так понимаю что ФОП может юзать нефискальный чек елси нет наемных сотрудников?
Но зачастую ж владелец магазинчика/фирмы/конторы один, а продает товары другой сотрудник.. получается или не оформлен официально, или не имеет право юзать нефискальный чеки?
Yea | don't play for respect **
Re: не фискальный чек
[Re: AL®] 25 ноября 2015 в 10:47
Як мінімум єдинщики на 2 групі до мільйона можуть не встановлювати касовий апарат до 1 січня 2016 р. з кількістю працівників до 10 чол. Мені щось здавалося, що це взагалі відмінили для тих, у кого до мільйону, але можу помилятися.
Якщо потрібний документ для звітності в організацію, а не для себе, то крім товарного чеку ще потрібна копія свідоцтва про держреєстрацію (або витяг, або виписка з ЄДР)+копія свідоцтва про ЄП з вказанням саме того виду діяльності, на що видається чек+ в ідеалі ксерокопія платіжки про сплату ЄП за цей місяць. Але останнє майже ніхто не дає. Принаймні 2 перші потрібні.
P.S. Законодавство для єдинщиків ще змінюватимуть. Тому інформація актуальна до 1 січня 2016 р.
AL® | аццкая сотона **
[Re: Yea] 25 ноября 2015 в 10:58
Yea 25.11.2015 10:47 пишет:

Як мінімум єдинщики на 2 групі до мільйона можуть не встановлювати касовий апарат до 1 січня 2016 р. з кількістю працівників до 10 чол. Мені щось здавалося, що це взагалі відмінили для тих, у кого до мільйону, але можу помилятися.
Якщо потрібний документ для звітності в організацію, а не для себе, то крім товарного чеку ще потрібна копія свідоцтва про держреєстрацію (або витяг, або виписка з ЄДР)+копія свідоцтва про ЄП з вказанням саме того виду діяльності, на що видається чек+ в ідеалі ксерокопія платіжки про сплату ЄП за цей місяць. Але останнє майже ніхто не дає. Принаймні 2 перші потрібні.
P.S. Законодавство для єдинщиків ще змінюватимуть. Тому інформація актуальна до 1 січня 2016 р.

Ну то есть я правильно понимаю, что на мое требование выдать вместо нефискального чека товарный чек - отказ считается неправомерным?
Кинжальный прострел | IesuiT **
[Re: Yea] 25 ноября 2015 в 10:59
В ответ на:

Якщо потрібний документ для звітності в організацію, а не для себе, то крім товарного чеку ще потрібна копія свідоцтва про держреєстрацію (або витяг, або виписка з ЄДР)+копія свідоцтва про ЄП з вказанням саме того виду діяльності, на що видається чек+ в ідеалі ксерокопія платіжки про сплату ЄП за цей місяць.

Ничего этого не нужно. Если в чеке указаны данные предпринимателя, то всё остальное можно взять в реестре самому. Если нет, то дают выписку из реестра. Этого более, чем достаточно. Единщикам кассовый аппарат не нужен, чек давать должны по требованию.
Кинжальный прострел | IesuiT **
[Re: AL®] 25 ноября 2015 в 11:01
AL® 25.11.2015 10:58 пишет:

Ну то есть я правильно понимаю, что на мое требование выдать вместо нефискального чека товарный чек - отказ считается неправомерным?

Что ещё за товарный чек? Чек может быть фискальным или нефискальным. Фискальных чеков у единщиков нет и даст бог не будет.
Yea | don't play for respect **
[Re: AL®] 25 ноября 2015 в 11:05
AL® 25.11.2015 10:58 пишет:

"суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов'язані, на вимогу п. 11 ст. 8 та п. 8 ст. 10 Закону про захист прав споживачів, видати покупцеві чек, накладну або інший письмовий документ, що засвідчує передачу права власності на товари (надані послуги) від продавця до покупця (зауважу, що накладна - це документ про ПЕРЕДАЧУ товару, а документ про ОПЛАТУ - це чек, квитанція, корінець прибуткового касового ордеру). Аналогічна норма присутня у п. 15 ст. 3 Закону про РРО. Зазначеною статтею уточнюється, що невидача зазначеного документа тягне за собою відповідальність, передбачену Законом про захист прав споживачів, але не може бути підставою для застосування до порушника адміністративних чи фінансових санкцій, передбачених законодавством з питань оподаткування.

Отже, СГД незалежно від обраної ними системи оподаткування при проведенні розрахункових операцій за реалізовані товари (надані послуги) зобов'язані видавати покупцю розрахунковий документ встановленої форми на повну суму проведеної операції, що підтверджуватиме факт виконання цих операцій. За порушення встановленого законом порядку проведення розрахунків, зокрема за невидачу покупцям документа, що засвідчує факт купівлі товару (послуги), ст. 155-1 КпАП передбачено адміністративний штраф на осіб, які здійснюють розрахункові операції, від 2 до 5 н. м. д. г. (від 34,00 до 85,00 грн) і на посадових осіб — від 5 до 10 н. м. д. г. (від 85,00 до 170,00 грн)."(с)

Тобто у Законі про РРО сказано, що ці підприємці звільняються від РРО, але правило видавати документи встановленої форми (для них це не фіскальний чек, а див. вищеперелічені види) їх теж стосується. Тобто надавати чек вимагають 2 закони.
ГыГы | IesuiT **
[Re: Кинжальный прострел] 25 ноября 2015 в 11:45
Кинжальный прострел 25.11.2015 11:01 пишет:

и даст бог не будет.

Не даст
Додаткова інформація
Модератор:

Рубан, moderator 

0 користувачів і 28 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1857