Отже з Гольфом не склалось - по перше - трохи підхарило, що дилер принципово не возить МТ, а по друге - дилер в базовій комплектації тулить ДСГ, яка мені в принципі не треба (хоча якої я і не боюсь), клімат, датчики світла/дощу (які знову-таки мені нафіг не треба), але не дає:
- задніх колонок
- круїзу, парктроніка
- андроїд авто (треба міняти голову)
- і увага - плафона підсвітки для задніх пасажирів...
З Шкодою не склалось, бо хотів Фабію універсал, але:
- в Україні на залишку нема (тест-драйву аналогічно нема в принципі)
- замовляти в січні і чекати 3 міс.
Отак дилери вбили в мені вагофіла ))
З сумом пішов на тест-драйв Peugeot 2008. По їзді сподобався, по салону/ергономіці таки не готовий до француза.
І чисто випадково на виході побачив вивіску Opel. Думав цей бренд вмер, а виявляється він цвіте і пахне під крилом PSA Groupe (в Європі маю на увазі. В Україні - розквітає, а не цвіте якщо бути точним - з'явились притомні салони, менеджери і сервісна підтримка).
Ітого - оновив профіль на білого базового Crossland X.
Фактично одна з найдешевших машин на ринку на автоматі (432 тис. грн):
З ключового:
-1,2 турбо (110 к.с./205Нм) (пижиківський Puretech)
-АТ Aisin 6
-двозонний клімат, датчики світла, дощу, задній парктронік
-Android auto
-кліренс під захистом двигуна - 175 мм.
-багажник 410л.
Поки-що їздив тільки на тест-драйві, тому сказати толком нічого не можу. Машина - фактично суміш МПВ і кроса і, імхо, - золота середина по співвідношенні ціна/якість, без жодних відхилень ні в "+", ані в "-" як по ціні так і по якості)))
- Руль приємний і адекватний, але не настільки як в ВАГа
- Динаміка точно не ураганна, але мотор впевнено тягне і розкручується (макс. момент з 1500 обертів)
- Коробка не соромиться в звичайному драйві давати крутитись мотору до 5500 об.
- Дуже сподобалась підвіска (більше в сторону комфорту ніж драйву) і шумоізоляція.
Старша комплектація (за 490 тис.) взагалі мегажирна для такого класу і включає додатково:
- салон з елементами екошкіри
- фул-лед фари
- підігрів лобового і керма!!!
- безключовий доступ
- і.т.д
Але мотор/коробка ідентичні, а на плюшки мені +- пофіг.