Portmone - піонери сплати за комуналку через Інтернет в нашій країні, саме на них ГІОЦ тестував свої сервіси. Я щоправда вже 5 років ними не користуюся, але мій аккаунт досі живий і інформацію по моїй квартирі вони видали навіть коли ГІОЦ був не гу-гу, бо закачав інформацію ще на початку місяця. Щоправда, від ГІОЦ в квитанції Portmone тільки Водоканал (мабуть ще і ЖЕК-івські оплата, але у мене ОСББ), по гарячій воді, опаленню, електриці, газу у Portmone окремі договори з комунальниками та окремі рахунки.
Платити не пробував, бо заплатив до 20-го, через свій сервіс, що підключений до ГІОЦ, коли він ще був живий.
Монобанк - продукт в усьому вторинний, не в сенсі Войновича, а в тому, що вони не винаходять велосипед, якщо можна взяти за невелику мзду інший в оренду, будь-то цілий банк, чи сервіси сплати комуналки. Не знаю, як саме налаштоване взяття грошей з клієнта в Монобанку, можливо гроші беруть і накопичують в разі подальших проблем у себе, але сервіс через якій вони мали би повідомити ГІОЦ про сплату минулого тижня не працював.
P.S. Повторюся, сервісів сплати до біса, практично в кожному ящику "пополняшці" вони є. В бізнесі купа посередників, але більшість з них в результаті працює через ГІОЦ. Деякі (як Portmone) мають прямі договори з постачальниками.
Втім послуги Водоканалу, схоже можна сплати виключно через ГІОЦ. Не знаю як працює ЦКС, бо цей конгломерат КМДА - ГІОЦ - одеській ГЕРЦ - ЦКС за межами мого розуміння. Але думаю, що він теж без ГІОЦ не обходиться і є окремою надбудовою за наші гроші платників податків.
P.P.S.
Век живи - дурнем помреш. Попорсався по сайту Водоканалу, є у них можливість оплати повз ГІОЦ, IPay приймає кошти саме на їх рахунки. Інші агрегатори представлені у них на сайті - працюються через ГІОЦ.
Змінено Daugava (09:42 01/12/2020)

Редагувати

Відповісти

Цитувати