Я, #### Андрій #####ович, 23 квітня 2008 року, керував своїм автомобілем Пежо-206 держ. № АА####. Під час проїзду через с. Жуляни в напрямку Жулянського шляхопроводу трапилось наступне.
Після повороту з вул. Леніна праворуч (на вул. Героїв Війни?) поперек всієї дороги були великі калюжі глибиною близько 30 см. Щоб мій автомобіль не заглох в калюжі, я рухався дуже повільно зі швидкістю близько 5 км/год, аби не підіймати високі хвилі. В цей час зліва мене почав обганяти автомобіль Suzuki Grand Vitara сріблястого кольору держ. № АА7999ЕР – він рухався зі швидкістю близько 30 км/год та піднімав високі хвилі.
Если кто не в курсе, то в луже автомобиль можно утопить. Во-первых, может заглючить электрика и автомобиль просто заглохнет - сомнительное удовольствие, когда вода выше порогов. Во-вторых, в глубокой воде (или если попасть в высокую волну) вода может попасть в воздухный фильтр и далее в цилиндры, в результате чего возникает гидроудар - что лечится капитальным ремонтом двигателя с заменой половины деталей. Обоыдётся такой ремонт в страшные тыщи баксов, а страховка гидроудар не покрывает - дескать, нефик лезть в воду.
Пригорнувши увагу водія Suzuki звуковим сигналом, я змістив автомобіль трохи ліворуч, показуючи небажаність його обгону на високій швидкості в калюжі. Suzuki відстала, але відразу після калюжі обігнала та підрізала мене, зупинилась прямо переді мною, з машини вискочив водій. Водій Suzuki поводився нахабно, вимахував руками; в цей момент я подивився в дзеркала, пересвідчився, що за мною немає машин та почав рух назад – водій Suzuki підскочив до моєї машини та вдарив ногою в передній бампер. Коли я об’їжджав стоячу серед дороги Suzuki, її водій доставав щось з багажника свого авто.
Выглядел водятел как бандит средней руки из сериалов: стрижка-ёжик, спортивный костюм, ходит на чуть согнутых ногах и т.д. За чем он там полез в багажник - мне оставалось только догадываться.
Далі він поводився не менш зухвало: він обігнав мене прямо на лівому повороті на вул. Повітрофлотську (на самому перехресті) та знову підрізав моє авто, провокуючи різке гальмування. Після цього обидві машини продовжили рух в напрямку Жулянського шляхопроводу: повернули праворуч на вул. Шевченка.
Я попросив Олену ####, яка весь час знаходилась зі мною у машині на правому передньому місці, зробити телефоном фотографію Suzuki, на якій би було гарно видно державні номери автомобіля. Для цього я рухався на невеликій відстані від автомобіля Suzuki, утримуючи безпечну дистанцію з т.з. Правил Дорожнього Руху. Коли ми проїжджали будинок №122 по вул. Шевченка, водій Suzuki знову різко загальмував до повної зупинки та вискочив з машини – цей момент засвідчено на фотографії (копія додається), час знімку: 9:59.
Водій Suzuki тримав в правій руці щось схоже на чохол для ножа довжиною близько 15-20 см. Він кричав, лаявся, погрожував мені та вимагав вийти з машини «розібратися»; потім наблизився до моєї двері на спробував її відкрити. Зрозумівши, що двері мого автомобіля зачинено, він перейшов до передньої частини мого авто та почав відривати передній бампер та/або номерний знак.
Если кто хочет сказать "так давить его надо было!" предлагается задуматься, а как бы вы себя чувствовали, прыгай вокруг вашей машины обезьяна с ножом? Нет, это не голливудский фильм - это улицы Киева, 2008 год. Да и я, как бы, не Чак Норрис.
Про "давить" я уже узнавал здесь на форуме раньше. Краткое резюме было: сядешь, за покушение на ТТП/убийство, а потом долго и нудно будешь доказывать необходимость самообороны. Права, естественно, отберут - ГАИшникам вообще пофиг предыстория, им важен только сам факт умышленного наезда на человека.
Знаходячись в стані переляку, я почав рухатись назад, не подивившись у дзеркала, в результаті чого скоїв зіткнення з автомобілем LADA-110 держ № АА####, який сааме почав об’їжджати мій автомобіль з лівого боку, тому його водій став свідком погроз та спроб пошкодити мій автомобіль з боку водія Suzuki.
Десятка уже начала объезжать мою стоящую машину, потому удар пришёлся моим задним левым крылом в его заднюю правую дверь. Удар был не сильным - скорость-то небольшая - но из-за того, что удар пришёлся в область усилителя задней двери, порвало металл как моего крыла, так и двери Десятки.
Після цього водій Suzuki сів в свою машину та залишив місце пригоди.
Я та водій другого ушкодженого автомобіля LADA на місці пригоди дочекались представників ДАІ та оформили ДТП (копія довідки про ДТП додається).
Вот такая история... в ГАИ оформился, вину свою по ПДД признал, Права забрали до суда, в РОВД заяву с копиями вчера отнёс (позже выложу фотографию тут - есть по ней ещё вопрос), в страховую еду оформляться сегодня (аварком на месте был, что нужно было - зафиксировал, заяву подавать можно в течении двух дней). Сегодня перезвоню в РОВД и узнаю, кто занимается моим делом. Что ещё имеет смысл предпринять?
Я, конечно, понимал теоретическую возможность того, что обиженный на фа-фа водятел может достать обрез и уложить всех в машине обидчика - случай с применением травматического пистолета был около полугода тому. Но мне такой исход, всё же, казался совершенно невероятным. Я был не прав. Добро пожаловать в 90-е!
Змінено krolyk (08:23 24/04/2008)

вряд ли что-то можно сделать.