Питання придбання автомобіля назрівало вже давно, зараз вже розумію, що без колес не встигаю за темпом життя який собі задав. Восени дружина виходить з дикрету і садочок та школа вже стануть моїми проблемами

- Загальні вимоги:
- Хто буде їздить в авто - двоє дорослих, двоє дітей(9 і 3 роки)
- Основні напрямки поїздок - садочок, школа, магазин, робота, на вихідних за місто(50-100 км), рибалка(важливий пункт).
- Вимоги до автомобіля
- Безпечний
- Економним (думаю усі цього хочуть)
- Не повинен виносити мозок, не хочеться здобувати нову професію
- На трасі мати трохи запасу потужності для безпечного обгону фур
- Повинен бути зручним (це мабуть суб'єктивне питання)
- Кондиціонер чи клімат не принципово
- Хочеться щоб був не дуже старим, ну нехай від 2008 р.в.
- Коробка передач не принципово, ручна мабуть звичніша
- Ліквідність при продажу
- Марки і моделі авто серед яких вибираю:
- Toyota Corolla
- Skoda Octavia
- Ford Focus
- Opel Vectra C
- Renault Symbol, logan (від 2010 р.в.)
Автомобілі серед яких вибираю усі різні і список який перечислив скоріш за все не повний. Питання яке мучає - взяти старше авто але класом вище, чи взяти 3-4 річну але класом нижче і пару років не заглядати

За автомобільним рулем недавно, є трохи практики на батьківських автомобілях (Ваз 2101, Opel Astra Classic 1,6), періодично і зараз їх трохи катаю (на вихідних).
На автомобільних сайтай вже передивився сотні різних моделей і десятки марок, перечитав різних тем на форумах, спостерігаю за тим за скільки цікаві мені моделі продаються, зараз дійшов до висновку, що стало ще гірше ніж до того поки взагалі нічого не знав

- Як я бачу процес купівлі б.у. автомобіля:
- Візуальний зовнішній огляд автомобіля
- Огляд салону на предмет затертості - руля, сидінь, органів керування, сигаретні пропали...
- Огляд моторного відсіку на наявність підтікань, інших візуальних проблем, на предмет помитості(не знаю як до цього ставитись)
- Перевірка ЛКП прибором, якщо знайду в знайомих
- Тестовий заїзд
- Якщо попередній огляд задовольняє - перевірка на СТО(діагностика).
- Не знаю що робити з перевіркою штрафів чи якоїсь заборгованості, ареш і т.д.
- Якщо усі перевірки не дають підстав для сумніву, то торг в межах виявлених проблем і купівля!
Алгоритм не ідеальний, можливо щось пропустив, буду радий усім рекомендаціям.
Зараз мабуть на кожному кроці обговоюють скандальний законопроекту 3251, спостерігаю за цим дійством і таке відчуття що водять нас як стадо баранів і я в тому числі, все чекаю мани небесної

Поради, і здорова критика вітаються, допоможіть зробити вибір!
Змінено S_E_R_G (17:29 08/06/2016)