Доброго дня усім
читала-перечитала і наважилась створити темку.
Вхідні дані: єдине авто у сім'ї, двоє дітей, в основному пробіг по місту, часто на вихідні вилазки на 200км із запакованим вщенть багажником (Chevrolet Tacuma) Зпочатку пошуку вимоги були наступні: авто 2-3 роки, небитнекрашен, пробіг 30-60 тис,бюджет 13К В процесі пошуку/розчарувань прйшла до думки про нове авто. З первинним внеском суми, зазначеної вище, решта - гривневий кредит.
Їжджу на механіці (у якійсь темі писав хтось, що не знає жінок, які б їздили на МКПП - усміхнулась), первинно налаштована була знову ж таки на МКПП. Тепер, коли мова йде про нове - наче треба купувати АКПП, зародилась аналогія про пралки старі і теперішні автомати.
Хочу, що новий автомобіль був економним настільки, наскільки це можливо (8-9л бензину по місту для мене багато), тому ніби мова повинна йти про дизель. Питання - наскільки він доцільний при 20тис км в рік.
Тестдрайвила багато чого:
Ford Focus, WV Jetta, Hyindai I30,Сitroen С4, Renault Captur (не на трасі - бруківці, а лише кілька кіл біля салону), Fiat Tipo, Kia Seed, Пежо 308.
На сьогодні найбільше схиляюсь до Captur dCi 90 через вищий кліренс, низику витрату палива, повністю оцинкований кузов, камера заднього вигляду (це мій пунктик) По трасі я швидше 120км/год не їжджу, якщо що...ну деееколи 140. Безпека перш за все - тому їзда врівноважена.
На другому місці KIA Seed cee'd / 1.6 Diesel / 7DCT А що там з кузовами?
Пежо 308 сподобалось, однак у цьому ціновому діапазоні буде лише бензин THP 150 АКПП-6. Відповідно витрати на паливо у майбутньому вищі. Дизель в ціні буде суттєво дорожче, ніж дві попередні опції.
СITROEN C4 - ну не знаю, місця позаду немало, багажник, здається, найбільший із усіх перелічених, однак я не у захваті від самого авто всередині. Чомусь
Хочу почути що з усього переліченого буде найменш проблемним на протязі наступних 7-8 років:двигун, коробка передач, кузов ну і не знаю ще що. Головна вимога крім усього переліченого вище - АВТО ПОВИННО ЇЗДИТИ, А НЕ ПЕРІОДИЧНО ВІДВІДУВАТИ СЕРВІСИ (ну, крім заміни масла-фільтрів)
Дякую, хто дочитав до кінця. Перепрошую за багато букв. Усі пропозиції та розумні думки вітаються.

Крім того вмістимий багажник потрібен не кожен день, а паркуватись потрібно кілька разів на день... Тому змирилась із таким розкладом.

Ну і апетит там буде для вас неприйнятний
Мабуть тому, що вище. Багажник там таки менший, визнаю. Витрата пального відповідає моїм вимогам. Коробка автомат наче не з найгірших, як тут вище зазначалось. Через вказані аргументи це авто у моєму переліку.