Раніше якось пару років тому вже робив сливовицю, але якось хаотично, навіть подробиць не пам"ятаю. Так само є вдалий досвід виноградного дистиляту.
3 вересня знайшов на ринку сливу +- потрібної кондиції та ціни, ось таку:
Фруктові дистиляти - річ делікатна, отже вирішив не брагу не відсаджувати(мало що - ще підкисне), а одразу гнати.
Перегонний куб в мене - 15 літрів, після зняття мезгі залишилося браги якраз на дві загрузки.
Трошки були проблеми на початку - закидувало бражку у сухопарник, але зрештою підібрав температуру, далі пішло добре.
Гнав на максимумі, витискав з браги "досуха" - навіть в кінці пішла сивуха, але мета була якнайбільш взяти фруктові компоненти, а вже другою перегонкою буду виправляти.
Вихід наразі - біля 7-ми літрів пєрвака, сивого, на тижню буду гнати другий раз.
полуофф:
это ж так же по логике можно и из кастрюли скисшего борща рюмку-вторую самогона извлечь ?![]()
![]()
полуофф:
это ж так же по логике можно и из кастрюли скисшего борща рюмку-вторую самогона извлечь ?![]()
![]()
додаю фото апарату в профіль, видно кут укліну холодильника, практика показує, що мені такого достатньо:

не понял,а где я писал про скорость отбора голов, и причем тут угол наклона холодильника?
если чё, я отбираю очень тщательно, покапельно, кол-во голов рассчитываю по сахару, и дополнительно растираю и нюхаю.![]()

Наклон не при чем, как тебе на газе удается настроить покапельный отбор голов? Расскажи!
На 40Л в 50Л кубе, при отборе голов мощность 380-400Вт, при этом на 10Вт меньше - перестает капать, на 10Вт больше - уже течет. У тебя куб 15 литров, браги литров 12-13 (с пеноуносом), т.е. мощность при отборе голов должна быть где-то в районе 120-130Вт, ИМХО даже самый малый огонь на газе отдаст гораздо больше, плюс регулировка. КАК?
Ну и собственно сухопарник, при отжимании досуха на первом погоне - какой смысл?![]()