Електросамокати як загроза для учасників дорожнього руху.
Зараз дуже багато людей купили електротранспорт, самокати, гіроскутери, моно колеса і тому подібну фігою. На жаль разом з цими девайсами не продаються правила дорожнього руху і елементарної поведінки. Зате здається в комплекті йдуть навушники і поведінка «мені всі далжни».А також їзда по переходах, по полосам громадського транспорту, без оглядування направо-наліво для адекватної оцінки ситуації і т.д.
Це була лірика і вступ.
А по суті, вчора трапився мені такий унікум. Вул Табірна (Лагерна) що біля берестейки. Їду спокійно, без перевищення навіть, в сторону американського посольства. По тротуару, паралельно рухалось тіло на електросамокаті. ЗА припаркованими там машинами. В якийсь момент, воно вирішує вискочити (не зупиняючись) на дорогу. Прямо перед мною. В останній момент воно щось зрозуміло, зіскочило з самоката на асфальт, але сам самокат не відпустило, і от це чудо техніки залишаючись в руках тєла, робить оберт в повітрі, навколо руля, і фігачить по задніх дверях і арці машини.
Стоп, аварійка, вихід з авто.
-Цілий?
- Да да…
- Нічого не зломав?
- Нєт, всьо харашо, я цєл!
І з цими словами, не чекаючи поки я обійду машину тєло заскакує на свій самотик і звалює по тротуару за поворот.
Як доганяти, кого шукати?
Визивати поліцію для оформлення ДТП – ну а толку, ні номера, ні даних!
КАСКО немає.
Результат – пошкоджена машина і поганий настрій.
ПС – стережіться таких придурків!

). Но те хоть в касках ездели - у меня на багажнике вмятина есть соответствующая
. То кур’єри. Які ще дуже пристойно їздять, порівняно з тими ж кур’єрами Нью-Йорку, наприклад. Але порівняно з велосипедистами вони їздять як таксисти в порівнянні з іншими автовласниками.