Власне потрібно витяжку нешумну (60-ку). До 500 кубів. Бо поставив Gorenje, а вона шумна...
71дБ заявлено офіційно...
Тепер от хочу замінити, а виробники якість всі ноунейм для мене... Хто там з них якісний і нешумний (відносно)?
Leica
Але крім самого мотору впливає також діаметр та конфігурація вентканалу
Що таке конфігурація?
І це, поправ, Elica )))
На дицибели зразу не звернув увагу... Тепер от мучуся...
смотрите на производительность, не нужно вам 500 куб в час перегонять, да неоткуда им взяться в таком кол-ве, отсюда и шум лишний
смотрите на производительность, не нужно вам 500 куб в час перегонять, да неоткуда им взяться в таком кол-ве, отсюда и шум лишний
Та що стоїть зараз має взагалі 360кубів... Але шумить. Завод-виробник в характеристиках пише 71дБ. Реально шумно.
...
Та що стоїть зараз має взагалі 360кубів... Але шумить. Завод-виробник в характеристиках пише 71дБ. Реально шумно.
Как вариант заменить-дополнить канальным бесшумным вентилятором, если есть место для установки, вполне хватит 100-150 куб м, при этом уровень шума будет в три раза меньше
...
Мені однокласник-власник салону кухонь протягом 22 років як раз зворотню пораду давав по витяжкам. Казав, що на максимальній потужності вони гудять +/- однаково гучно. Відмінність тільки у тому, що витяжка на максимально 500 куб.м. на годину лише на максимальній потужності і здатна щось з кухні висмоктати, але при цьому гудить. А на мінімальній потужності вона не гудить, але і не витягує майже нічого.
Натомість, витяжка на 1200 м.куб на годину здатна забезпечити на своїй мінімальній потужності (у більшості витяжок 3 можливі варіанта потужності) приблизно ту ж ефективність висмоктування, що і витяжка на 500 куб.м. на своєму максимумі, але при цьому не гудітиме.
І виходячи із цього рекомендував брати витяжку на 1000-1200 м.куб. на годину і використовувати її на мінімальній потужності. Тоді витяжка і не гудітиме і щось таки витягуватиме.
Я так і зробив - взяв вбудовану Франке (не телескоп) на 1200 кубів і використовую її на мінімальній потужності - політ нормальний.
Цікаво тільки чи кореспондується даний кейс саме з телескопом...Не факт
Логічно!
Зачастую шум идет не только и не столько от мотора самой вытяжки, как от движения воздуха по воздуховодам. И тут большую роль играет сечение воздуховода, наличие поворотов и тп. И если с этим все плохо, то остается только глушить мощность вытяжки
І яка у вас тоді вбудована витяжка, якщо не телескоп? Під шкафчик же тільки телескоп можна вмонтувати чи я щось пропустив?
І яка у вас тоді вбудована витяжка, якщо не телескоп? Під шкафчик же тільки телескоп можна вмонтувати чи я щось пропустив?
У мене якась така чи подібна: страница
Мабуть телескоп був би практичніший (це з досвіду експлуатації нетелескопа кажу).
Тягнуть вони однаково (якщо самі мало відрізняються) але телескоп своєю висунутою частиною захищає фасад кухні над витяжкою від потрапляння краплин жиру з посуду.
Не факт
Логічно!
Зачастую шум идет не только и не столько от мотора самой вытяжки, как от движения воздуха по воздуховодам. И тут большую роль играет сечение воздуховода, наличие поворотов и тп. И если с этим все плохо, то остается только глушить мощность вытяжки
Гофра сама по собі шумить. Канал бажано круглий із пластику.
Зараз дивлюся на такі дві:
Franke Flexa FTC 612 XS V2
https://franke-partner.com.ua/ua/p2129-vytyazhka_ftc_612_xs_v2
ELICA ELITE 14 LUX GRIX/A/60
https://emir.ua/product/elica-elite-14-lux-grixa60-7
ХЗ... Щоб не поміняти шило на мило... Хоча дБ заводи малюють вже нижчі...