Вибір авто не старіше 2010, бюджет 8-9к$
Зараз маю Е34 2.5бенз. З машиною проблем нема взагалі. Все влаштовує крім розходу, деколи багажника (седан не практичний) і те, що стара вже (1994).
Рік відкатав на не своїй Ford Fiesta хетч 2010 1.4tdci. Сподобалось: розмір авто для міста, розхід, управління. Не сподобалось: підвіска жостка на рідних 195/50 r15, переставили на 185/65 r15, стало набагато краще, трішкии замалий салон, отже С клас потрібен, сім'я - 2 дорослих, одна дитина.
Подобаються мікровени. Не проти універсала, хоча використовувати стільки місця в багажнику буду дуже рідко, та й дружина деколи буде їздити, тут коротший хетч чи мікровен як би краще.
От якої інфи я майже не знайшов на форумі, то це комфорт підвісок. Дороги в нас, як завжди поганенькі, а в мене проблеми зі спиною, тому важлива не тільки комфортна підвіска, а й якість водійського крісла для спини (Е34 в цьому плані добре).
Більшість поїздок - кожен день по місту 5-10км. 2-3 рази в місяць 100км по трасі.
Придивляюсь до Ford C-max, ціна якість ніби норм. Не довга і місця в салоні достатньо. Подобається Vw golf plus, але не знаю, чи можна знайти не вбитий за таку ціну. Renault Scenic 3, дизайн так собі і маю думку, що по надійності він таки не дотягує до vw. Читав різні рейтинги надійності, не тільки TUV. І пару раз бачив, як стояли на обочині з відкритим капотом, навіть рестайлінгові. Може просто так попалось. Вибір мікровенів невеликий, тому ще звертаю увагу VW Golf 6, Renault Megane 3, Ford Focus 3, Skoda Octavia. На Октавії колись пару раз їздив, здалась жосткуватою. Кліренс хотілось би вищий, але не критично. Дружині подобається Stepway) за те, що маленька, економна і висока, мені не дуже подобаються не нові супер бюджетні авто, запас надійності в них не дуже, та й замала. Тому я б краще в тому плані дивився на Suzuki SX4.
Бензин+гбо чи дизель. Кожен має свої + і -. З одного боку для гбо треба місце в багажнику, що у випадку з хетчем не дуже. Дизель дорогий в ремонті, а машину я не люблю часто міняти. Короткі поїздки дизелі не дуже люблять, але Фіеста (1.4tdci) тільки через 2,5 років, що в (виправлено) Україні, почала вибивати помилку сажевого і були проблеми з оборотами, потім його, я так поняв, пропалили на трасі. 1 рік після того проблем нема, а як буде далі, не знаю.
Найперше, порадьте, які авто зі списку викинути через жостку підвіску чи "погані" крісла. Дякую.
Змінено ftgabber (13:09 07/04/2020)