Якщо у двох словах, то тепер розмір фото і відео вираховуватиметься із отих безкоштовних 15 чи 17 гб (як у кого).
В ответ на: Ми запустили сервіс Google Фото понад п'ять років тому, і відтоді він перетворився з простого додатка для фотографій на місце, де можна поринути в історію Вашого життя. Зараз у Google Фото зберігаються понад 4 трильйони фото й відео, і щотижня це число збільшується на цілих 28 мільярдів. У цій скарбниці зберігаються й Ваші безцінні спогади. Щоб сервіс Google Фото міг надійно працювати ще багато років, ми прийняли рішення дещо змінити правила збереження даних. З 1 червня 2021 року всі нові фото й відео, завантажені у високій якості, займатимуть місце на Диску так само, як і контент в інших сервісах Google, наприклад, Gmail і Google Диск. Під місцем мається на увазі безкоштовні 15 ГБ простору, яку отримує кожен зареєстрований користувач Google, а також пам'ять, яку Ви купували додатково (якщо така є). Це нове правило не стосується фото й відео, завантажених у високій якості до 1 червня 2021 року. Увесь Ваш контент, що зберігається на Диску у високій якості, не займатиме місце. Ми серйозно обміркували це й розуміємо, що для Вас це велика зміна. Тому хочемо попередити Вас якомога раніше та підготувати ресурси, які допоможуть Вам призвичаїтися до нових правил.
hollywood 12.11.2020 11:53 пишет: Придбав 100Гб ще рік тому на родину з 3 активних юзерів ще вистачить на 3 роки (
Для мене майже нічого не змінилося
Не факт, бо зараз статистика використання місця не врахровує стиснені фото і відео. А коли почне враховувати, то дещо може змінитися
ПС поки що теж альтернативи не бачу. Зберігати вдома на диску - ненадійно і переглядати незручно. Хмара майкрософта коштує стільки ж +/- та й влом туди влазити, звик до гугла. Самсунг клауд ніби дешевший, але в українській версії я чомусь не можу знайти де купити (це вже не кажучи про те, що якось гуглу більше довіряю збереження)
Кениец 12.11.2020 11:39 пишет: Стоимость платной подписки на месяц эквивалентна 1 пачке сигарет на день. Что тут думать? Будем покупать
за 100 гб. Питання у тому, на скільки їх вистарчить
у меня больше.. другое дело, что большая часть фоток - фигня всякая, но это ж фильтровать надо.. Где-то видел что под синолоджи есть похожее приложение.. но чем удобен Гугл фото, что там есть поиск не только по дате, а и по имени, типа ввел "собака" и все фотки собаки есть. Ещё парсит лица и можно найти по конкретному персонажу. В целом с включением истории местоположения и фото это классная штука... Была.. сколько надо денег что б пару тб купить?
Кениец 12.11.2020 11:39 пишет: Стоимость платной подписки на месяц эквивалентна 1 пачке сигарет на день. Что тут думать? Будем покупать
за 100 гб. Питання у тому, на скільки їх вистарчить
у меня больше.. другое дело, что большая часть фоток - фигня всякая, но это ж фильтровать надо.. Где-то видел что под синолоджи есть похожее приложение.. но чем удобен Гугл фото, что там есть поиск не только по дате, а и по имени, типа ввел "собака" и все фотки собаки есть. Ещё парсит лица и можно найти по конкретному персонажу. В целом с включением истории местоположения и фото это классная штука... Была.. сколько надо денег что б пару тб купить?
Daugava 12.11.2020 12:51 пишет: "у всі нові фото й відео, завантажені у високій якості" наскільки я пам'ятаю це правило діє з моменту відмови Google від Picasa.
нє, "висока якість" - то маркетингова назва стиснених гуглом фоток. У них є два варіанти - оригінальний розмір і "висока якість". Отой оригінальний - так, він і зараз враховувався
Дякую, дійшло. Термін "висока якість" пам'ятав, але про що він саме забув. Реально для багатьох це буде поводом зайнятися своїм альбомами та навести в них лад.
Несколько я понял, раз у меня устаревшая бесплатная версия Гугл домена (типа workspace или g-suite его вроде называют) с 2013г то ничего купить я не могу. Просит перейти на платные версии хотя бы basic, а там минимум 6 баксов в месяц за одного пользователя, на мою семью это дурные деньги получаются.. чувствую вот и придёт конец кастомному домену в Гугл, хоть ихней почтой и не пользуюсь.. для телефона было удобно иметь такой акк, теперь даже хз что делать..
AL® 12.11.2020 12:41 пишет: Где-то видел что под синолоджи есть похожее приложение.. но чем удобен Гугл фото, что там есть поиск не только по дате, а и по имени, типа ввел "собака" и все фотки собаки есть. Ещё парсит лица и можно найти по конкретному персонажу.
AL® 12.11.2020 12:41 пишет: у меня больше.. другое дело, что большая часть фоток - фигня всякая, но это ж фильтровать надо..
Гугл, вроде, свою апликуху для этого предлагает.
В ответ на: Що можна зробити, щоб місце не закінчилося? 1 червня 2021 року ми запустимо новий менеджер сховища, який допомагатиме Вам знаходити й видаляти непотрібний контент (як-от темні та розмиті фото), щоб звільняти місце. За потреби можна придбати додатковий обсяг пам'яті, оформивши підписку на Google One (якщо доступно).
Цуг 12.11.2020 11:32 пишет: Вапрос - що робити із фотками? Маєте якісь думки
Піднімаємо дома NAS Ставимо nextcloud - власна хмара (фото, відео, музика онлайн, синхронізація контактів і інше) - місця куча, автосинхронізація, нормальний доступ по локалці туди ж ставимо bitwarden (свій менеджер карток і паролів на шифрованому томі), плагін є на браузери і на осі і на мобли і навіть в консоль лінуха - перестаємо віддавати гуглу свої паролі і той хвилюється ставимо collabora і забуваємо про гуглдокс ставим torrenmonitor+flexget і воно саме качає всі нові фільми і слудкує за новими серіями серіалів
Daugava 12.11.2020 12:56 пишет: Дякую, дійшло. Термін "висока якість" пам'ятав, але про що він саме забув. Реально для багатьох це буде поводом зайнятися своїм альбомами та навести в них лад.
в мене там фото з 2007 року десь до 2018 приблизно дублював на NAS частково
це ж скільки часу треба витрати щоб перебрати та й у мене там все що треба майже, щось непотрібне відразу прибирав звідти
коли фотоапаратом в мандірвках фоткав то багато але не дуже, а коли і телефоном почав то там тих фото тисячі штук-)
Цуг 12.11.2020 11:32 пишет: Вапрос - що робити із фотками? Маєте якісь думки
Піднімаємо дома NAS Ставимо nextcloud - власна хмара (фото, відео, музика онлайн, синхронізація контактів і інше) - місця куча, автосинхронізація, нормальний доступ по локалці туди ж ставимо bitwarden (свій менеджер карток і паролів на шифрованому томі), плагін є на браузери і на осі і на мобли і навіть в консоль лінуха - перестаємо віддавати гуглу свої паролі і той хвилюється ставимо collabora і забуваємо про гуглдокс ставим torrenmonitor+flexget і воно саме качає всі нові фільми і слудкує за новими серіями серіалів
Від гугла тільки пошук
дешево і головне швидко і зручно-) гугл молодці підсадили всю планету і тепер змінили умови-))
в мене ще є фото в мейл ру ( доступу туди немає але фото там залишились)
Ключовий момент, що умови змінюються для нових фото, тобто є аж цілих півроку щоб почати сортувати свої нові!!! шедеври. Місце, що зайняте старими, як і раніше не рахується.