Близько 180 українців третю добу не можуть вилетіти з Занзібару (Танзанія) через затримку рейсу. Точних прогнозів, коли саме вони зможуть повернутись додому з відпочинку немає.
Йдеться про рейс PQ6972 авіакомпанії SkyUp. Він мав вилетіти до Києва 13 лютого о 12:50 за місцевим часом, розповіли BBC News Україна пасажири рейсу.
Цю інформацію підтверджує українське МЗС, туроперотор та авіаперевізник.
Серед туристів є також громадяни Білорусі, повідомляють пасажири.
"Ми спочатку ночували на вулиці, спали на траві, а потім групу пасажирів, в якій я був, заселили у жахливий готель у небезпечному районі Занзібар Сіті поруч із місцевим клубом та борделем", - розповідає Беспалов.
У понеділок, 15 лютого, за його словами, пасажирів все ж стали розвозити в інші готелі групами по 20-30 людей.
"Тикаємось по готелях, всюди антисанітарія, люди з дітьми сплять, де прийдеться. Точної інформації (про виліт. - ред.) немає, затримка кожні дві години", - скаржиться BBC News Україна інший пасажир рейсу Євген.
У Instagram одна з туристок обурювалася, що часом спати доводилося на підлозі, в тому числі дітям. Скаржилася також на перебої з харчуванням.
"Нам не дають воду, я мовчу про харчування. Тут суцільна антисанітарія, всім людям страшно", - пише користувачка під ніком choko.kate.
https://www.bbc.com/ukrainian/features-56038801

, думаю, многие из них понимали (или нет?) все риски...