Саджав і з горшків,і куплену з коренем і навіть з лісу минулого року накопав,не йде! Тобто те що посадив приживається,деяка навіть росте,але буквально рік-два і зачахає. Про те щоб розростатися навіть мови нема. Пробував підживляти і нітроамофоскою,і нітроамофоска з салітрою,і попіл,і гній відстояний з водою ( в землю перед посадкою) і ефекту майже ніякого. Кидав літом полив навіть на частину постійний крапельний. При тому польська ожина без колючок більш менш норм росте(саджена з горшків) а малина от ні в яку. Це ж проста як двері культура,у мене в бабці колись вона просто росла,ніхто нею взагалі не заморочувався,розросталася що аж прополювали.
В чому може бути причина? Ділянка трохи під нахилом,може в волозі проблема? Але поливаю,плюс тіні дуже мало,просто такого місця нема,великі дерева відсутні. Городу в мене взагалі нема,ділянка вся газон + дерева і виділені місця під малину,ожину та інші кущі.Може і земля сама погана? Там крім трави ніхто ніколи нічого не садив.
Змінено Ґоцул (18:13 31/03/2021)

Сбробуйте посадити пару кущів в іншому місці, якщо є можливість і поспостерігайте.
Не думаю что вишня кардинально отличается от череши. Но у бабушки всегда малина росла за домом под чернокоркой...