autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
hugo-smk | СуперСтар **
ГБО в поточній ситуації
24 апреля 2022 в 15:13
Зрозуміло, що зараз на газу вже їздити значно дорожче, ніж на бензині. Але питання в тому як краще робити- час від часу все ж включати, чи навпаки- якось спеціально його "законсервувати"? В мене були трабли з автоматичним переходом на газ до війни, тому зараз навіть краще- не треба ту кнопку вручну тиснути кожен раз. А як воно по правильному зробити?
Amateur | ExГазировщик ** Модератор
Re: ГБО в поточній ситуації
[Re: hugo-smk] 24 апреля 2022 в 16:14
hugo-smk 24.04.2022 15:13 пишет:

Зрозуміло, що зараз на газу вже їздити значно дорожче, ніж на бензині. Але питання в тому як краще робити- час від часу все ж включати, чи навпаки- якось спеціально його "законсервувати"? В мене були трабли з автоматичним переходом на газ до війни, тому зараз навіть краще- не треба ту кнопку вручну тиснути кожен раз. А як воно по правильному зробити?

Я задув повний балон газу и перемикнув за бензин. Якщо довго на газу не їздити (декілька місяців) - нічого тому ГБО не буде, перемикнеться як завжди, але теоретично можливо, що у фільтрах/балоні щось накопиться (алеж на то вони й фільтри, щоб затримати все багно), якась грязюка, тому перемикатися на газ (якщо довго на газу не їздити) має сенс на ходу, на досить великих обертах, та мати на увазі, що при перемиканні може заглохнути, тобто робити це на безпечних ділянках, або ж навпаки стоячи, з пітримкою певних обертів. Все. Можна звичайно навмисне раз на тиждень перемикатися. Як на мене іньше - зайве. Впевнений, що у 95% випадків просто стати (щоб не ризикувати), ввімкнути газ, перегазувати до перемикання, та поїхати далі вже на газі.
nickka | продавець овочів **
[Re: Amateur] 24 апреля 2022 в 16:48
А якщо викатати газ до червоної лампочки і не заправляти більше? Погано?
Amateur | ExГазировщик ** Модератор
[Re: nickka] 24 апреля 2022 в 16:59
nickka 24.04.2022 16:48 пишет:

Вважаю, що для балона погано, може накопичуватися конденсат, та балон може ржавіти зсередини. Та й нехай в балоні буде газ на всяк випадок, зараз поза містом заправитися досить важко.
Все вище сказане - моя особиста думка.
TrackExpert | приверженец *
[Re: hugo-smk] 24 апреля 2022 в 17:09
hugo-smk 24.04.2022 15:13 пишет:

Зрозуміло, що зараз на газу вже їздити значно дорожче,

Это еще почему?
Тому, що кожен знає ціну свого Грн/Км, та вирішує самостійно, а от знову звалюватися у в кого скільки ми не будемо. ОК? Модератор.
Змінено Amateur (17:17 24/04/2022)
[Re: Amateur] 24 апреля 2022 в 18:47
То треба до повного задутися чи можна 10 літрів газу і хай там їздить?
DKTigra | V.I.P **
[Re: nickka] 24 апреля 2022 в 19:28
nickka 24.04.2022 18:47 пишет:

То треба до повного задутися чи можна 10 літрів газу і хай там їздить?

Тримати повний бак резервного палива як на мене. Та й менш половини основного баку теж не тримати
[Re: DKTigra] 24 апреля 2022 в 19:35
Зараз резервне паливо саме газ, бо на ньому їздити дорожче.
bomber | Супер писатель! ***
[Re: Amateur] 25 апреля 2022 в 09:22
Amateur 24.04.2022 16:59 пишет:

Вважаю, що для балона погано, може накопичуватися конденсат, та балон може ржавіти зсередини.

звідки він візметься? балон герметичний....це-ж не бензобак, який вентилюється....
Bohdan75 | СуперСтар *
[Re: hugo-smk] 25 апреля 2022 в 10:08
Залив повний балон газу і відключив ГБО. Коли по декілька днів нема бензину на заправках, як було минулого тижня, то газ розглядаю просто як паливо. Якщо на заправках газу і бензину в достатку - віддаю перевагу бензину (за такими цінами).
junior | V.I.P *
[Re: hugo-smk] 25 апреля 2022 в 12:28
Їзжу на бензині і на газу, приблизно 1 до 1, тому два резервуари пального збільшують запас ходу, до того ж обидва види пального завжди в робочому стані.
VovkZ | V.I.P **
[Re: nickka] 25 апреля 2022 в 17:06
nickka 24.04.2022 16:48 пишет:

- а для чого його викатувати? Краще хай буде запас палива.
[Re: VovkZ] 25 апреля 2022 в 17:34
VovkZ 25.04.2022 17:06 пишет:

Не для чого, а я на ньому їжджу зараз. А задувати новий чи ні за такою вартістю я поки думаю. Тому і запитав що буде з системою якщо я з якихось причин вирішу не задувати.
AlexAudiCoupe | V.I.P. ***
[Re: nickka] 25 апреля 2022 в 22:54
nickka 25.04.2022 17:34 пишет:

VovkZ 25.04.2022 17:06 пишет:

Не для чого, а я на ньому їжджу зараз. А задувати новий чи ні за такою вартістю я поки думаю. Тому і запитав що буде з системою якщо я з якихось причин вирішу не задувати.

Сейчас такое время, что вопрос экономии идет на какое-то не первое место.

Экономные 24-28 февраля отъезжали 200 км от Киева и стояли на заправках.

У практичных полного баллона и полного бака хватало до границы, например.
[Re: AlexAudiCoupe] 26 апреля 2022 в 06:23
Мої питання зараз про чи дійсно шкодить системі довга відсутність газу в балоні і використаня лише бензину, чи нічого їй не станеться.
Абрвалг | IesuiT **
[Re: nickka] 26 апреля 2022 в 08:59
лично я ХЗ, но оставил бы литров 20 и раз в неделю хоть 5 км на газе проезжал. дабычегоневышло.
[Re: Абрвалг] 26 апреля 2022 в 09:49
Абрвалг 26.04.2022 08:59 пишет:

лично я ХЗ, но оставил бы литров 20 и раз в неделю хоть 5 км на газе проезжал. дабычегоневышло.

Напевно так і зроблю.
AlexAudiCoupe | V.I.P. ***
[Re: nickka] 26 апреля 2022 в 11:27
nickka 26.04.2022 06:23 пишет:

Мої питання зараз про чи дійсно шкодить системі довга відсутність газу в балоні і використаня лише бензину, чи нічого їй не станеться.

Да ничего не будет.

Если уж совсем прикрыть пятую точку, то оставил бы литров 20-30, иногда переходил на газ чтобы всякие прокладки\форсунки и прочее не пересыхали.

Хотя, чему там пересыхать?
[Re: AlexAudiCoupe] 26 апреля 2022 в 13:30
AlexAudiCoupe 26.04.2022 11:27 пишет:

nickka 26.04.2022 06:23 пишет:

Да ничего не будет.

Если уж совсем прикрыть пятую точку, то оставил бы литров 20-30, иногда переходил на газ чтобы всякие прокладки\форсунки и прочее не пересыхали.

Хотя, чему там пересыхать?

Так і зробив, Барс був по дорозі. Набрав 25л хай бултихається.
VovkZ | V.I.P **
[Re: nickka] 26 апреля 2022 в 14:17
nickka 25.04.2022 17:34 пишет:

якщо я з якихось причин вирішу не задувати.

- навряд чи тут хто точно скаже. Але газові системи будують переважно з кольорових металів (крім, власне, баку), тому певний простой йому не повинен бути критичним.
Додаткова інформація
Модератор:

annex, Amateur, moderator 

0 користувачів і 23 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 15194