autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
sigma | СуперСтар ***
Аккумуляторний інструмент
15 октября 2022 в 17:56
Почала в мене помирати болгарка. І щось я подумав, що може пора переходити на акумуляторний інструмент? Зараз я, взагалі, використовую шурупокрут, болгарку, ланцюгову пилу. З акумуляторного - тільки шурік на макітовскому 12В аккумі - не рекомендую! Тобто треба з нуля. Хочу єдину систему. З одним типом аккумів. На яку порадите переходити? Я, зазвичай, не купую дорогий інструмент - навіщо, якщо ту же болгарку я використовую раз на два місяця. Тому пропозиції "купуй Дольчу с Габаной" не працюють. Зараз дивлюсь на Макіту. А може є сенс взяти якогось китайця з "універсальним" аккумом? Чи є таки?
tray | энтузиаст *****
Re: Аккумуляторний інструмент
[Re: sigma] 15 октября 2022 в 18:09
Китаєць з універсальним акумом , принаймні багато різного інструменту на єдиній акумуляторній базі. В мене є ланцюгова пила - дуже задоволений
YURAS | IesuiT **
[Re: sigma] 15 октября 2022 в 18:29
sigma 15.10.2022 17:56 пишет:

Почала в мене помирати болгарка. І щось я подумав, що може пора переходити на акумуляторний інструмент? Зараз я, взагалі, використовую шурупокрут, болгарку, ланцюгову пилу. З акумуляторного - тільки шурік на макітовскому 12В аккумі - не рекомендую! Тобто треба з нуля. Хочу єдину систему. З одним типом аккумів. На яку порадите переходити? Я, зазвичай, не купую дорогий інструмент - навіщо, якщо ту же болгарку я використовую раз на два місяця. Тому пропозиції "купуй Дольчу с Габаной" не працюють. Зараз дивлюсь на Макіту. А може є сенс взяти якогось китайця з "універсальним" аккумом? Чи є таки?

Дніпро, в мене пошти вся 20-ти вольтова лінійка, сервіс на кожному кутку, не зовсім дешево, але надійно, 1-3 дні і все ремонтується, в мене сабельна пилка тільки зламалась була, сьогодні здав, післязавтра повернули на вид нову, чи гарно вичищену.
GreenMile | V.I.P ***
[Re: sigma] 15 октября 2022 в 18:32
В принципе, наиболее распространенный аккумулятор - макитовский, много разных китайцев делают инструмент под него или по крайней мере совместимы с ним (обратная совместимость зачастую не работает, т.е. акк от китайца в маките не взлетит). В том числе, есть много разных переходников именно на аккумы от макиты. Потому, можно купить нормальный шурик, бесщеточный например и дальше уже китайцев, совместимых с макитой, покупать без АКБ.
У Метабо есть система CAS там один акк подходит для кучи брендов, но я их у нас не часто встречал, кроме самого метабо.
Из чистокровных китайцев есть Wosai - довольно неплохой инструмет и широкий ассортимент под свой акк, тариться правда только на Али.
Из официальных китайцев - Днипро-М, гарантия, сервис, запчасти доступны, инструмент нормальный, но цена имхо завышена.
Змінено GreenMile (18:33 15/10/2022)
keen | СуперСтар **
[Re: sigma] 15 октября 2022 в 18:35
я колекцію Ейнхель збираю, імхо там найширший вибір акумуляторних приблуд, ціна-якість пристойна. Поки що в мене шурупокрут, коса, ліхтарик та сабельна пила. В планах ще болгарка.
YURAS | IesuiT **
[Re: keen] 15 октября 2022 в 18:42
keen 15.10.2022 18:35 пишет:

Поки що в мене шурупокрут, коса, ліхтарик та сабельна пила. В планах ще болгарка.

так, ну і я тоді порахую:
шурік
перф
лобзик
циркулярка
2 ліхтаря, це взагалі атас, коли світло виключають
ланцюгоса та шабельна пилки
трімер
кущоріз
болгарка
реноватор
перехідник під зарядку юсб, тоже крута штука
все рік вже працює без нарікань.
www050 | Супер писатель! *
[Re: sigma] 15 октября 2022 в 20:44
Не розумію переваг акумуляторного інструменту крім шуруповерту.
Купа мінусів і лише один плюс - відсутність кабелю живлення.
nickka | продавець овочів **
[Re: YURAS] 15 октября 2022 в 21:22
Це все Дніпро?
maksym | V.I.P **
[Re: www050] 15 октября 2022 в 21:23
www050 15.10.2022 20:44 пишет:

Для дому це дійсно спірне питання. Мій досвід - завжди розрядженне. Це коли знадобилось раз у рік.
При постійному використанні відсутність кабелю дуже гуд.
Караванщик | опытный писатель **
[Re: www050] 15 октября 2022 в 22:55
Напилить дров в лесу, например, по тихому если прижмет блекаут...
Или едешь по лесной дороге и тут дерево поперек дороги, достал пилку на акб, чик, и поехал дальше. (также можно болгаркой на акб освободить машину от блокировки). и т.п.

аккумуляторный инструмент это свобода
Змінено Караванщик (23:03 15/10/2022)
sigma | СуперСтар ***
[Re: www050] 15 октября 2022 в 23:50
www050 15.10.2022 20:44 пишет:

Я теж не розумів навіщо нужен шурік, якщо є викрутка. Але купив звичайний шурік з проводом. Вау! Танунафіг ту викрутку. Потім цей шурік зник. І я вирішив спробувати акумуляторний. Купив, мабуть підробку, макіта. Все, танунафіг провода! Літом я кожну неділю кошу газон. Так, я вже з легкістю перекідаю провод туда-сюда, але 50м провода...
У аккумуляторного інструмента багато недоликів: ціна, ЦІНА, ЦІНА!!!! Але це дуже зручно.
kkk_GAZ240 | Шкодоволгный Вазотавр *
[Re: sigma] 15 октября 2022 в 23:54
sigma 15.10.2022 23:50 пишет:

У аккумуляторного інструмента багато недоликів: ціна, ЦІНА, ЦІНА!!!! Але це дуже зручно.

Смотри у производителей инструмент под один и тот-же акум - намного дешевле без акумов потом докупать. Дорого только первая покупка.
lopez | СуперСтар *
[Re: sigma] 16 октября 2022 в 05:51

...Потім цей шурік зник. І я вирішив спробувати акумуляторний. Купив, мабуть підробку, макіта...

Інтернет пхає всюди рекламу нібито шурупокрут макіта за смачною ціною... Я трохи погуглив, виявилось, що то перефарбована сакума..

ЗІ: сторінка
Змінено lopez (06:14 16/10/2022)
Професор | СуперСтар ***
[Re: lopez] 16 октября 2022 в 06:47
lopez 16.10.2022 05:51 пишет:

...Потім цей шурік зник. І я вирішив спробувати акумуляторний. Купив, мабуть підробку, макіта...

Інтернет пхає всюди рекламу нібито шурупокрут макіта за смачною ціною... Я трохи погуглив, виявилось, що то перефарбована сакума..

ЗІ: сторінка

У меня такая копия отлично работает уже несколько лет, очень доволен. С двумя АКБ гривен 700 стоил - рекомендую.
sigma | СуперСтар ***
[Re: kkk_GAZ240] 16 октября 2022 в 09:34
kkk_GAZ240 15.10.2022 23:54 пишет:

Смотри у производителей инструмент под один и тот-же акум - намного дешевле без акумов потом докупать. Дорого только первая покупка.

Майже так, проводний інструмент і акумуляторний (тушка) майже в одну ціну. Але, навіть тушка макита в двічи-тричи дорожче за якісь Zenit/Compass/...
sigma | СуперСтар ***
[Re: GreenMile] 16 октября 2022 в 09:45
GreenMile 15.10.2022 18:32 пишет:

В принципе, наиболее распространенный аккумулятор - макитовский, много разных китайцев делают инструмент под него или по крайней мере совместимы с ним (обратная совместимость зачастую не работает, т.е. акк от китайца в маките не взлетит). В том числе, есть много разных переходников именно на аккумы от макиты. Потому, можно купить нормальный шурик, бесщеточный например и дальше уже китайцев, совместимых с макитой, покупать без АКБ.
У Метабо есть система CAS там один акк подходит для кучи брендов, но я их у нас не часто встречал, кроме самого метабо.
Из чистокровных китайцев есть Wosai - довольно неплохой инструмет и широкий ассортимент под свой акк, тариться правда только на Али.
Из официальных китайцев - Днипро-М, гарантия, сервис, запчасти доступны, инструмент нормальный, но цена имхо завышена.

Дякую. Метабо - це вже занадто дорого для того, хто використовує інструмент раз на місяць. Про Дніпро-М зараз дуже багато поганих відгуків. Я мешкаю в котеджному містечку, яке дуже активно забудовується. І дуже багато будівельників відмовляються від Дніпро зараз. 2-3 роки тому, це був дійсно надійний інструмент. А зараз дуже швидко виходить з ладу.
А е якісь огляд, де описана сумісність акумов, типу "Акум від Makita підходить до ААА,БББ,ВВВ"?
А що скажете про Intertool? Ключами та домкратом я задоволений, JumpStarter - розчарований. А як у них з електроінструментом?
Dorosh | СуперСтар ***
[Re: sigma] 16 октября 2022 в 11:20
Справа у тому, що ні Intertool, ні Дніпро-М, не є виробниками. Це такі собі посередники, брендовані посередники. Тому у них абсолютно не стабільна хреновість. Тобто деякі інструменти просто хренові, а деякі дуже хренові. І в дуже рідких виключеннях, бувають просто нормальними.
Сама ідея один аккумулятор - багато девайсів, хороша. Але вона добре працює на хорошому інструменті, але... ну ви самі все знаєте.
Ось завтра лопне Дніпро-М, чи у Intertool знайдуть рашиські корені, як ви потім будете його ремонтувати? А ламається він постійно, на відміну від хорошого інструменту.
YURAS | IesuiT **
[Re: nickka] 16 октября 2022 в 11:57
nickka 15.10.2022 21:22 пишет:

Це все Дніпро?

да.
sigma | СуперСтар ***
[Re: Dorosh] 16 октября 2022 в 14:28
Dorosh 16.10.2022 11:20 пишет:

Справа у тому, що ні Intertool, ні Дніпро-М, не є виробниками. Це такі собі посередники, брендовані посередники. Тому у них абсолютно не стабільна хреновість. Тобто деякі інструменти просто хренові, а деякі дуже хренові. І в дуже рідких виключеннях, бувають просто нормальними.
Сама ідея один аккумулятор - багато девайсів, хороша. Але вона добре працює на хорошому інструменті, але... ну ви самі все знаєте.
Ось завтра лопне Дніпро-М, чи у Intertool знайдуть рашиські корені, як ви потім будете його ремонтувати? А ламається він постійно, на відміну від хорошого інструменту.

Так, я розумію, що це "викруткове збірання" з китайских частин. Але, вони хочь якось контролюють якість. Мабуть А з іншого боку - хто зараз не Китай? Bosch и Makita - кількість підробок, скоріш за все вже більш ніж орігінальна. Да і коштують вони... Зараз порівнял болгаркі без аккума. Einhell - 2500, Intertool - 3000, Dnipro-M - 4000, Makita - 6000. Тому і питання - два Einhell чи одна Макіта.
_Pasha_ | старый писатель **
[Re: sigma] 16 октября 2022 в 14:43
Купил лет 5 назад Макитовский наборт с сумкой, из америк, лион 18В. по приятной цене. Кроме шурика и гайковерта - сабелька, болгарка и дисковая. Да, про фонарик забьіл, но он с галогенной лампой, так себе. За все время расширился еще одним аккумом и пьілесосом. Последний ваще зашел на ура и сча в доме в приоритете.

Правда переходник транс с 220 на 110 вести кило 3, но то такє. Пару раз уже перепаивал предохранитель и варистор, т.к. идиоти некотоорьіе включали не туда.
Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

0 користувачів і 50 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 17816