Почала в мене помирати болгарка. І щось я подумав, що може пора переходити на акумуляторний інструмент? Зараз я, взагалі, використовую шурупокрут, болгарку, ланцюгову пилу. З акумуляторного - тільки шурік на макітовскому 12В аккумі - не рекомендую! Тобто треба з нуля. Хочу єдину систему. З одним типом аккумів. На яку порадите переходити? Я, зазвичай, не купую дорогий інструмент - навіщо, якщо ту же болгарку я використовую раз на два місяця. Тому пропозиції "купуй Дольчу с Габаной" не працюють. Зараз дивлюсь на Макіту. А може є сенс взяти якогось китайця з "універсальним" аккумом? Чи є таки?
Поки що в мене шурупокрут, коса, ліхтарик та сабельна пила. В планах ще болгарка.
Не розумію переваг акумуляторного інструменту крім шуруповерту.
Купа мінусів і лише один плюс - відсутність кабелю живлення.
Не розумію переваг акумуляторного інструменту крім шуруповерту.
Купа мінусів і лише один плюс - відсутність кабелю живлення.
У аккумуляторного інструмента багато недоликів: ціна, ЦІНА, ЦІНА!!!! Але це дуже зручно.
...Потім цей шурік зник. І я вирішив спробувати акумуляторний. Купив, мабуть підробку, макіта...
...Потім цей шурік зник. І я вирішив спробувати акумуляторний. Купив, мабуть підробку, макіта...
Інтернет пхає всюди рекламу нібито шурупокрут макіта за смачною ціною... Я трохи погуглив, виявилось, що то перефарбована сакума..
ЗІ: сторінка
У аккумуляторного інструмента багато недоликів: ціна, ЦІНА, ЦІНА!!!! Але це дуже зручно.
Смотри у производителей инструмент под один и тот-же акум - намного дешевле без акумов потом докупать. Дорого только первая покупка.
В принципе, наиболее распространенный аккумулятор - макитовский, много разных китайцев делают инструмент под него или по крайней мере совместимы с ним (обратная совместимость зачастую не работает, т.е. акк от китайца в маките не взлетит). В том числе, есть много разных переходников именно на аккумы от макиты. Потому, можно купить нормальный шурик, бесщеточный например и дальше уже китайцев, совместимых с макитой, покупать без АКБ.
У Метабо есть система CAS там один акк подходит для кучи брендов, но я их у нас не часто встречал, кроме самого метабо.
Из чистокровных китайцев есть Wosai - довольно неплохой инструмет и широкий ассортимент под свой акк, тариться правда только на Али.
Из официальных китайцев - Днипро-М, гарантия, сервис, запчасти доступны, инструмент нормальный, но цена имхо завышена.
Це все Дніпро?
Справа у тому, що ні Intertool, ні Дніпро-М, не є виробниками. Це такі собі посередники, брендовані посередники. Тому у них абсолютно не стабільна хреновість. Тобто деякі інструменти просто хренові, а деякі дуже хренові. І в дуже рідких виключеннях, бувають просто нормальними.
Сама ідея один аккумулятор - багато девайсів, хороша. Але вона добре працює на хорошому інструменті, але... ну ви самі все знаєте.
Ось завтра лопне Дніпро-М, чи у Intertool знайдуть рашиські корені, як ви потім будете його ремонтувати? А ламається він постійно, на відміну від хорошого інструменту.
А з іншого боку - хто зараз не Китай? Bosch и Makita - кількість підробок, скоріш за все вже більш ніж орігінальна. Да і коштують вони... Зараз порівнял болгаркі без аккума. Einhell - 2500, Intertool - 3000, Dnipro-M - 4000, Makita - 6000. Тому і питання - два Einhell чи одна Макіта.