Сонячна батарея меншої потужності ніж 50 Вт (якщо це не туристичн й варіант) - не має сенсу (зважаючи на зиму). А більші - обмежуються лише грошима та можливістю її встановити та закріпити. Важливо, щоб вся площа батареї нічим не затінялася, і рівномірно потрапляла під сонячні промені, інакше ефективність її помітно впаде.
В мене вона кріпиться (при потребі) мідним дротом 4 мм2 (або перерізом від 1.5-2.5 мм2) на кріплення віконних жалюзів. На алюмінієвій рамі батареї, для кріплення - вже є отвори біля 5 мм, я ними і скористався.
До батареї узяв 20-Амперний контролер. Саме модель 20 А, а не 10 А - тому, що від 20 А та старше в них є можливість налаштування параметрів заряджання акумуляторної батареї, а також вибір її типу. В моєму випадку - можна обрати в меню навіть літій-іонні, а не лише стандартні 12 В свинцеві.
Також, в усіх таких контролерах одразу є вихід USB 5V 2A (я пробував - мінімум 1 А у моєму експерименті видає, і цього цілком досить).
Для ілюстрації - фото, як воно висить на вікні.
Для тесту я підключив невеликий акумулятор 1.2 А*години - все працює як і повинне.
Батарея коштувала 1800 грн, контролер - 650 грн. Взагалі, 20-амперні контролери коштують, орієнтовно, від 400 грн. Мій - дорожчий - можливо, якраз саме через штатну можливість роботи з літій-іонними батареями.
Де я брав все це - звісно, скажу, але не знаю, чи не буде це рекламою, тому одразу не пишу. Якщо всі не проти - дам посилання прямо тут. Там на складі (Київ), станом на зараз - ще є 34 штуки.

Змінено VovkZ (14:57 02/11/2022)